Do you want the truth or something beautiful?

Jag måste bara få tipsa om en jättebra artist - Paloma Faith!
Hon är en brittisk singer-songwriter med ett härligt soul/pop-sound.
I Sverige har hon två låtar som cirkulerar på radio och tv: Stone cold sober och New york.
Jag tog inte så mycket notis för Stone cold sober när jag hörde den, men när jag en dag såg musikvideon till New york på ZTV för någon månad sedan kollade jag upp henne och vart på en gång jättekär i hennes stil.
Jag har lyssnat igenom låtarna på hennes album, Do you want the truth or something beautiful?, och jag gillar henne verkligen. Hon är ascool! Min favoritlåt är nog Smoke & Mirrors, eller låten som hon gjorde tillsammans med Basement jaxx, What’s A Girl Gotta Do?

Hon är även statist i Terry Gilliams film The imaginarium of Dr Parnassus



Paloma Faith på spotify!



Och visst är skivomslagen skitsnygga? Både för hennes album och för singlarna!


Bloglovin

Ni som använder er av bloglovin; Följ min blogg med Bloglovin!

Sommaren är inte bara kort, just nu är den obefintlig.

Gud vad jag är less på vintern. Det är bara kallt och blött och man kan inte göra något annat än att vara inomhus och ha tråkigt.
Jag saknar Sommaren, våren, ja till och med hösten. Allt som inte inkluderar mörker och snö. Jag vill kunna ha på mig fina skor utan att bli blöt om fötterna. Jag vill kunna ha linne och kjol. Jag vill kunna gå till skolan utan jacka! Jag vill bada och sola. Jag vill åka ut till stugan och lyssna på dom galna måsarna som tror att det är dom som bor på vår ö. Jag vill ligga på studsmattan och filosofera. Jag vill kunna se mig i spegeln och se en Louise med några små fräknar på näsan titta tillbaka, inte någon blekfis.



Ge mig sommar!


Note to self & everyone else #3

Se inte filmen Snakes on a plane. Vad den handlar om kan du ju nästan lista ut själv.

För att vara en läskig film så vet man nästan hela tiden vad som kommer hända, animeringarna är lite mesiga, men ändå är den riktigt jävla äcklig. Huää.
Åh, efter ett tag kom det fram en SKITSTOR orm som inte var med i kaoset tidigare, och det var en sån där "krama-till-döds-och-sen-sluka-bytet-helt"-orm (som säkert har en mer korrekt fackterm som jag för tillfället inte känner till) som åt upp en gubbe. En GUBBE! Man har ju hört om ormar som slukar typ chinchillor hela, men den här åt en fullvuxen GUBBE! (Japp, asverklig film, NOOOT!)
Dock var det rätt åt gubben, hade jag varit ombord på samma plan som honom hade jag nog önskat honom samma öde.... Fast, inte på planet då, utan typ... I hans sommarstuga, ensam.... Och sen skulle ormen ha sprängts... Ja, eh... Nu svamlar jag bara. SAMMANFATTNINGSVIS, se inte den filmen om du är lite känslig... Åååh jag mår illa!

I don't know, you don't know, nobody does

Ah, jag är helt slut efter gympan! Vi spelade både innebandy och fotboll, och jag sprang fram och tillbaka, runt runt i gympasalen. MP08B, köttarklassen!

Nu sitter jag och smuttar på ett glas jordgubbssaft och undrar hur jag kommer överleva träningen ikväll, dvs 90 minuters styrka/teknik. Vi får hoppas att jag inte avlider, vilket jag är ganska säker på att jag inte kommer göra, men hahah, jag är SÅ SLUT i kroppen! Nu ska jag se på House, och sen bär det iväg!

Oh Africa

Häromdagen när jag satt och kollade på Entertainment Now så visade dom en snutt av Akons nya musikvideo till den officiella låten till Fotbolls-VM i år.
Jag brukar inte bry mig särskillt mycket om varken Akon eller fotboll, men gud vad jag tycker om den här låten, den är sjukt härlig! Den kommer nog spelas mycket i Sommar, om inte på radio, så kommer mamma spela den om och om igen. Nu ska jag hämta henne och spela den för henne, jag vet att hon kommer älska den.


Dance, love, sing, live

Dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt.
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.

Amandas bilder

Fick precis ett sms av min kompis Isabelle som berättade att bilderna på mig är uppe på Amanda Berggrens blogg. Ta er en titt, dom är riktigt fina!
http://amandaberggren.blogg.se/2010/february/louise-session.html?_tmp=227df2a0f22b34abfc77d88470d6b870119110c7

Varför man "aldrig" får som man vill:

Jag har börjat se mer och mer logik i hur mitt liv fungerar.
Till exempel så måste jag ge upp nånting jag håller på med för att det överhuvudtaget ska kunna fungera, i efterhand. Eh, alltså...

Det är ungefär som att om jag vill nånting aldeles för mycket, och då kommer det inte gå. Men oftast har jag svårt för att sluta vilja, och när jag väl ger upp så blir jag skitsur för att det inte blev som jag tänkte.

Och sen, rent plötsligt, blir det precis som jag ville från början. Oftast lååååångt efter att jag ville det.
Fast... Det kanske bara är så att önskningar tar lång tid att slå in? Lek med tanken att önskningar faktiskt kan uppfyllas;

  • Först måste önskningen komma fram till ett övernaturligt fenomen som har förmåga att uppfylla önskningen
  • Sen ska det övernaturliga fenomenet (vem eller vad det nu kan vara, gud, tandfén sätta sig ner och brainstorma fram hur det på bästa sätt kan få önskningen uppfylld
  • Efter det ska det övernaturliga fenomenet sätta igång med själva hantverksarbetet, och om andra människor än personen som önskar är inblandade i önskningen så måste det övernaturliga fenomenet se till att dom människorna beter sig som de ska för att personen som önskar ska vara nöjd. Och bara det kan ju ta lång tid!
  • Till sist måste ju personen som önskar fatta att önskningen har slagit in, och beroende på hur snabbtänkt personen i fråga är, kan det ta olika lång tid.

Hahaha, tänk om det faktiskt är så? Det vore ju ganska logiskt, om man tänker efter...


Dude, who are you?

När jag kollar statistiken på hur många som läser den här bloggen så ser jag att jag faktiskt har några läsare per dag.
Jag är jättenyfiken på vilka det kan vara, som du som läser detta, skriv en kommentar och säg vem du är! ;)

<3

Paramore – Conspiracy
Paramore – Never Let This Go
Paramore – Let The Flames Begin
Paramore – Brick By Boring Brick
Paramore – Playing God


Bababababababara!

Nedför backen, över torget, åh jag älskar älskar den här stan

Jag kände asfalt under fötterna när jag gick ner på stan, solen sken och det var inte särskillt kallt. Våren är på väg, underbart!

Idag var jag modell åt Amanda Berggren! Det var jättekul! Vi ska göra ett reportage om henne till unga st, så då stylade hon mig och valde ut en riktigt glammig outfit. Sedan gick vi ut och hon fotograferade mig på lite olika ställen runt om i stan, medans Nora och Leo svansade efter och dokumenterade.
I början kändes det lite konstigt, jag är ju inte precis van vid att vara modell och dessutom kollade alla som gick förbi på mig, eftersom jag var så uppsminkad. Men det var en rolig dag!

Kolla in Amandas blogg! Hon tar jättefina bilder och är expert på gör-det-själv!
http://amandaberggren.blogg.se/

Note to self & everyone else #2

Om din mamma snart ska få gäster, och du hjälper henne att storstäda huset, se då till att hon inte...

  • spiller ut en kopp kaffe
  • spiller ut lite tvättmedel
  • river ner, har sönder och spiller ut en flaska ättika

På så sätt så blir städningen mycket mer effektiv. Och mindre stressig!


Backseat love

http://www.youtube.com/watch?v=hA9UA3CSnms&feature=player_embedded

I get the job done in the parking lot
That is true love, that is true love
Lets get the job done in the parking lot
In the backseat, in the backseat of your car

Helgen är här, och lyser frid på jorden

Fredag! Nämen så trevligt. Jag längtar nästan tills jag får gå och lägga mig och veta att jag har sovmorgon imorn!
Hade radiosändning på skolan idag. Det gick inte helt åt skogen, det var faktiskt helt okej.

Efteråt gick jag hem till Elsa och hade årsmöte med RBUF-lokalgruppen. Som fika fanns.... Mariekex! I love them! Jag gillar också att jag, Elina och ja, nästan alla, försökte få in så många i munnen utan att tugga sönder dem (alltså, inte bara ha dem i munnen, de skulle typ stå upp också. Ont i kinderna!). Det såg rätt roligt ut!

Imorn kommer mammas gäster, som ska sova i mitt rum. Det ser ut som ett bombnedslag. Jag skulle ha börjat städa för en timme sen, ungefär, men så startade jag datorn för att ha spotify som städmusik. Ja, och så skulle jag kolla facebook, och ja, du kan ju gissa hur det blev sen. Nu har min playlist nästan gått ett varv. Hahah, får starta en annan, slita mig från datorn och sätta igång. Jag vet bara inte riktigt i vilken ände jag ska börja...

Min elektropop-playlist (som jag tänkte städa till men inte gjorde):
Doopbzoonmpling

Har inga lektioner alls idag. Är i skolan ändå!

Eh, ja. Föreläsningen som vi skulle gå på istället för matten var inställd, mediekunskapen inställd, och engelskan inställd. Tänk om man hade fått veta det här lite tidigare, då hade jag kunnat ligga kvar i min jääääääättesköna säng. Jag som verkligen kämpade för att kliva upp i morse, och så behövde jag inte ens det. Great!

På varsin sida om mig sitter nu Åsa och Johanna och jobbar med sina restaurangprofiler till grafisk. Min mage kurrar. Nu ska jag tvinga dem att gå på lunch! Matsedeln på skolans hemsida utlovar tacos, hoppas att de inte ljuger!

Sömnig!

Vilken dag! Stannade kvar efter skolan idag IGEN, dock gjorde jag skolarbete den här gången.
Nu tittar jag på Scrubs och är jättetrött efter dansträningen. Hoppetihoppetihopp.

På tal om Scrubs, det är avsnittet där Dr. Cox's son ska döpas. Nu hörde jag precis att det var In the sun med Joseph Arthur som spelades i bakgrunden! Jag älskar den låten, den är så fin och helmysig. Jag försökte faktiskt ta ut den på piano tidigare idag innan Mamma skjutsade mig till träningen. Jag kom inte särskillt långt, men vem vet, det finns säkert någon bra instruktion på nätet nånstans. Å andra sidan, så tycker jag det är helt okej att sitta där vid pianot och försöka lista ut hur den går aldeles själv. Då känner jag mig stolt, och duktig. Dock borde jag göra det nån gång då jag är ensam hemma, för annars kan det bli lite irriterande för Mor & Bror. Aldeles för många gånger har jag fått genomlida när brorshan sitter och plingar signaturen till Macken om och om igen, it drives me insane!

Åh, jag har sovmorgon imorn! Underbart! Nu väntar sängen, jag ska drömma riktigt sött!


Mina tisdagskvällar är räddade!

Förra veckan började TV4 sända säsong 5 av tv-serien House, som jag verkligen älskar.
Samtidigt gick mitt andra favoritprogram, So you think you can dance, på kanal 5. Åh, det var lycka och ångest om vartannat! Så, då bestämmde jag mig för att se House på tisdagarna, och se reprisen av SYTYCD på lördagsmornarna (om jag kom ihåg att den går då, dvs).

Så, ikväll satt jag i sängen med resterna av min (nu uppätna) Ben & Jerry's half baked och såg färdigt på Houseavsnittet, zappade över till femman för att åtminstånne kanske få se slutet på sytycd, men såg istället att det nya programmet Vinterspelen gick. Med smärre panik kollade jag TV-tablån, och fick då se att från och med nu sänds So you think you can dance 22:00! Perfekt, nu kan jag se båda!!

I all denna glädje slänger jag upp en favorit från förra veckan:


Note to self & everyone else #1

Se till att inte använda för mycket hårspray. Less är faktiskt more.
Visst, håret ligger still där det ska vara, men det blir knepigt om du ska platta håret, och dessutom gör det ont!


Åh, jag är så duktig!

Idag slutade jag skolan 13:35. Sen dess har jag suttit och knåpat med en bloggdesign, tills vidare tycker jag faktiskt att den är helt okej. Nu är jag helt hjärndöd, och smått irriterad över att designen kommer fram ibland och ibland inte. Hm....

Snart ska jag iväg till jobbet, sen ska jag hem och se på TV och damsuga!

Vart tog solen vägen förresten? Det har varit jättefint väder i några dagar nu, men imorse vaknade jag och såg ut på en grå och tråkig stad. Och nu snöar det för fullt. Ååååh, man fick ju lite hopp om att det skulle bli vår snart! (Jag säger ju det, hopp är farligt!!)

Det trodde du inte!

Jag ska, för typ tredje gången, försöka starta upp en blogg. Nu har jag efter mycket tankeverkstad kommit över det första svåra hindret - att hitta på ett bloggnamn. Jag hinner egentligen inte skriva något nu, för nu måste jag raka benen, sedan ska jag titta på House, sedan ska jag åka iväg och träna och sen titta på medium. Hm, kom precis på att jag har sovmorgon i morn, så jag kanske bloggar lite senare TILL OCH MED!

Äta bör man ju också göra. Hm. Fast jag åt lite potatisgrattäng och en överbliven cupcake för ett tag sen, och jag är inte precis hungrig. Får se till att göra det om jag hinner.

Nån snygg bloggdesign ska man kanske också fixa, men inte än på ett tag. Nästa anhalt - rakhyveln!