Dagens äventyr.

Nenne kom hit vid tolvtiden för att jobba. Och vi jobbade. Med tre datorer, allmänt sladdstök och godis.


När klockan närmande sig fyra insåg vi att vi hade ärenden på stan att göra, så vi gick hem till henne för att hämta pengar, och sen begav vi oss ner.

Halva Sundsvall såg ut ungefär som vanligt, medans den andra hälften hade blivit invaderat av ondskans mörkaste superregnåskmoln of doom! Jag spärrade upp korkgluggarna (för dig som inte förstår min mammas talesätt: jag tittade noga) för att få se blixtarna. Jag älskar åska, det är SÅ COOLT!

När vi var ungefär vid kulturmagasinet började det regna. De mörka molnen fick staden att se farlig och öde ut. När vi kommit fram till FAVI (Trädgårdsgatan), som förövrigt var stängt, öste regnet ner. Och intensiviteten bara ökade och ökade. Då tyckte Nenne att det var dags att ta på sig jackan. Jag hade bara min tunna stickade kofta från Gina Tricot.

Sedan skulle vi iväg till The Phone house. Det tog oss max 15 sekunder att springa dit. På den tiden hade vi blivt genomvåta. När vi var klara där skulle Nenne köpa skumgummi. På Ohlssons tyger. I ingallerian.
Det åskade. Blixten och bullret kom samtidigt utan någon fördröjning alls. Det regnade. Vi var blöta. Vi kunde lika gärna ha slängt oss i Selångersån, det hade inte gjort någon skillnad alls. Vi sprang. Det kändes som om vi var med i någon sorsts äventyrs/science fiction/rädda världen/katastrof-film. Det var epic. Vi önskar att vi hade tagit med oss videokameran. Det hade blivit en spännande film att visa för barnbarnen om 50 år.
Nu är himlen ljusblå igen. Vette sjutton vart det där övernaturliga Voldemort/Darth Vader/Cruella de Vil/Hitler/Count Olaf/Portello-molnet tog vägen....

Anyway. Pizzatajm!



Ciao!


DEATHLY HALLOWS-TRAILER!!

NOVEMBER!!! I 3D??!! JAG LÄNGTAR!!!



Voldemort, Voldemort UUUH Voldy-Voldy-Voldy VOLDEMORT!


Oh misery oh misery, Tell me why does my heart make a fool of me?

Jag har alltid älskat Pink, hennes stil och musik. Nu riskerar jag väl världens fetaste mainstreamstämpel. Fast egentligen inte. Det är mest hennes Rix FM-förstörda hits som kan klassas som mainstream, resten är en fantastisk blandning av olika stilar. Om man lyssnar igenom alla hennes album så kan man hitta en del guldklimpar.

När jag var liten fick jag en skiva av min storasyster. Det var M!ssundaztood (nu snackar vi alltså om albumet som innehöll Just like a pill, Family portrait, Get the party started, Don't let me get me, osv. Vi snackar 2001, näst intill vintage!).
Jag älskade den här skivan, och min favoritlåt på den var den som skiljde sig mest från de andra, nämligen Misery.

Om man ska placera Pink i en genre så blir det väl antagligen pop, för det är den stilen som dominerar. Men den här låten, it's got Soul. ÅÅH Vad bra den är!!

Den här låten är med i min Åh jag är så softistikerad-playlist.


Är uppe på ST och jobbar lite!



Nanana...


Midsummer Morning





(And no, no odes to small lumps of green putty which I by the way haven't found in my armpit)


Mitt sista ST-uppslag.



Men inte mitt Sista ST-jobb! Faktiskt. Även om jag inte riktigt är anställd längre. Men jag ska antagligen jobba i tältet på gatufesten, och dessutom så pysslar jag lite med en annons också. Mihi!


Märkte ni att jag dog?

(Rubriken = Troligen mitt och Nenne's första internskämt! ♥)

Data-allergikern Astrid är ju som sagt här uppe med sin crazybananas-familj, så inte har jag haft tid att blogga då. Vi har varit aldeles för upptagna med att städa på ön, laga mat, fira Swenki, skaka rumpa, stöka till i min ungkarlslya, titta på glee, bli gossenötade, citera Harry Potter, gå på restaurang, sjunga Alealejandro och en massa annat!
Nu ska vi ut till stugan igen, så, Ciao!

Femte dagen på sommarjobbet

Alltså, NAVV!!!

Vi älskar våra små entreprenörer!


Fjärde dagen på sommarjobbet

Dagens höjdpunkter:







Våra övergulliga Sommarlovsentreprenörer ~ Tandoori med ST ~ Astrid


Såhär kommer min Torsdag se ut



Den här bilden gör en väldigt lång historia ganska kort.
(Och Ja, jag är den enda i hela världen som använder gymnasiekalendern!)


TEDDY TEDHOLM

Just nu är det reklampaus. Såg aldeles nyss Teddy Tedholm's audition.
Detta är utan tvekan det bästa jag någonsin har sett på So you think you can dance.  Bätte än Gravity. Bättre än the garden. Bättre än ALLT!


Tredje dagen på sommarjobbet



Det var fint imorse.



Tyra Banks skulle bli så stolt om hon såg den här bilden.
 Är inte all fierceness helt överväldigande??!




Åååh! Jag fotade Matilda Janssons översöta lilla hantverk - tovade prydnadsdjur. Så gulliga att man ramlar omkull! Jätteduktig är hon!



Älskar Nennes careface. Hahah!

Är helt utmattad efter idag. Just nu vilar jag lite innan Nenne och tillhörande macbook kommer hit för att arbeta lite på övertid. Då kommer vi alltså vara 3 laptops (varav 2 är appledatorer) och 2 halvidioter här i lägenheten. Nördigt!


Andra dagen på sommarjobbet, sista dagen på Unga ST

Jag lämnade in min blåa lilla ST-plopp idag. Den som släppt in mig i maktens korridorer (typ). Det kändes sådär. Jag har lite svårt att fatta att jag inte längre kommer jobba där. Inga fler mackor på Tisdagarna. Inga fler möten med vår fina lilla redaktion. Nu har jag inte längre något snabbt och enkelt sätt att tjäna några hundra kronor. När sommaren är över måste jag skaffa mig ett riktigt jobb. Uööh.

Anyway, idag så gjorde våra små söta entreprenörer en gerillamarknadsföring. Jag sprang efter och mitt ansite måste ha skinit som en sol, jag vart så glad över att se hur kul de hade. Jag älskar sånt där.
Så småningom (AKA så fort som vi har hunnit klippa färdigt det) så slänger jag och Nenne upp en film på en massa sjungande grönklädda typer med ballonger på http://sommarlovsentreprenorsundsvall.wordpress.com/ (Den längsta blogglänken i världen? I think so!). Har jag tur så får jag kanske låna några bilder utav Emma också.

Nu ska jag ta tag i och försöka få någon ordning på mina sista jobb till ST, which is reportaget om Sommarlovsentreprenörerna och annonsen efter nya ungdomsreportrar. Om inte datorn stänger av sig, dvs. En risk man blir tvungen att ta när man jobbar på datorn hemma hos mamma. Usch. Sluta stänga av dig. Det är inte lätt att blogga under sådana omständigheter, och storprojekt i Photoshop lär ju knappast vara enklare!

Första dagen på sommarjobbet

Vi har inte rensat ogräs. Vi har inte sålt jordgubbar ute i regnet.
( Vi är coolare än så. )
Vi har fotat, filmat, och designat upp en blogg.





Just nu ligger jag i sängen, äter glass, halvtittar på top model och försöker få någon ordning på allt som heter bloggar. Varför måste det ta så sjukt lång tid för bilder att laddas upp ibland? Huga då.
Hur som helst, nu är jag och Nenne ansvariga för Sundsvalls Sommarlovsentreprenörs-blogg. Kika in där, och meddela mig gärna om allt ser ut att vara huller om buller.... för det ska det inte vara...


Note to self & everyone else #14

Gör det, även om du inte riktigt vågar. Gör det ändå. Det kommer kännas mycket bättre efteråt! Det har det alltid gjort för mig, även om det kanske inte blev precis som jag ville.

(Jag måste dock nämna att detta inte gäller om det handlar om att äta tacos. In that case - less is more! ...gud vad mätt jag är just nu...)

Fredagen 11 Juni

Herregud vilken kreativ rubrik.

Idag var det skolavslutning, och efter det gick jag och Nenne iväg till FAVI och jobbade i fyra timmar. Vår arbetsperiod har knappt börjat men det känns redan som att vi passar in där ordentligt. Dom var snälla och roliga där. Så ingen behöver oroa sig över att the new kids sitter ensama på lunchen!

Sen for jag till pappa. Åt köttfärssås till middag. Såg lite på tv. Har bäddat ute i lilla stugan, ska sova där inatt. Spännande, åh så spännande. Klarar ni av hur spännande min kväll är??!?

HOW COOL IS THAT!



Hittade nyss den här bilden på Nennes blogg. Det var nästan så att jag ville fälla en liten tår. Ännu en gång är det bevisat att vi är coolast i världen.
Nu ska jag iväg till skolavslutningen! Ibland är livet för bra!


Den här går ut till alla er som hört ”Hit the road Jack”, och undrade vad som hände sen.



Jag älskar Movits. Dom är för grymma. 
Just nu lyssnar jag på deras version av klassikern Hit the road Jack. Otroligt egen. Svängig. Skön.

Den här låten är med i min Åh jag är så softistikerad-playlist.


Min stund i rampljuset

12:35-19:15




Oh my god. Jag svamlar fram konstiga ord, jag säger helt fel, jag SKRIKER för jag hör inte vad jag själv säger, och jag niger?
Det märks kanske att jag var våldsamt nervös.
Men roligt var det i alla fall!

UPDATE: Nenne hade med sig sin kamera. Lite wonderful bakom kulisserna-bilder hittar du här!


Världens bästa fyller 16 år







Grattis på födelsedagen, finaste underbaraste Astrid Berglund.


Ett meddelande till alla mina stalkers!

Imorgon tar treorna på Hedbergska studenten. Vi mediatvåor ska sända hela faderuttan live. Och jag ska tydligen vara någon sorts reporter innan klasserna går ut på trappan.

Öh.

Hela cirkusen ska man tydligen kunna se här:
http://bambuser.com/channel/mpsundsvall/broadcast/817538

Håll utkik efter mig vid halv tre-tiden! (Eller nej, förresten, gör inte det...)

Jag är your average little emokid, jag bloggar och ni älskar det

Tisdag. (Nej, Onsdag var det visst!) Regn. Jag lever på rostisar och överbliven läsk. Hittade precis en pytte-chipspåse som inte levde upp till förväntningarna. Så min kärlek går till endast mina brända mackor och trocaderon utan kolsyra.

Jag har tråkigt. Jag har viktigare saker att åtaga mig. Som jag har sagt att jag ska göra. Men jag orkar inte göra det. Ett beteende som jag ärvt, tydligen. Men sån är jag. Det är ganska onödigt att hata mig för det.

Ska nog ta och titta lite på en serie. Den är skitbra. Men ack, så töntig. Så jag säger inte vad den heter.
(Och Nej, det är inte Glee. Den här serien är, även om det verkar omöjligt, ännu töntigare!)

ALEALEJANDRO

Mitt internet hakar upp sig på de mest konstiga ställen ibland.
Jag kollade på teasern till Lady Gagas nya musikvideo. Och så stannade allt upp här. Jag höll på att ramla av stolen.



Det intressanta med detta är att sekvensen när den här bilden är med är så otroligt kort att man knappt hinner se den. Maha, min dator känner sig säkert jättecool nu!

UPPDATERING:
Jag kollade på hela musikvideon nyss. Wow.
Ja, den är jättelång, porrig och konstig, men vad kan man annars vänta sig av Gaga? Hur som helst så är den snyggt gjord, koreografin är fantastisk (den ser riktigt rolig ut att göra!!!) och hela videon är allmänt skithäftig och cool.


Nice one, Sofia!


Note to self & everyone else #13

Gör listor. Om allt.
Jag går alltid omkring och säger ”Åh, det där måste jag lägga till i min 'Nåntingnånting-lista', så att jag inte glömmer bort det. För det här var smart och det vill jag komma ihåg!”, men sen så kommer jag på att jag inte ens har gjort den listan överhuvudtaget. Och så snurrar allt jag vill runt i huvudet istället.

Men, igår var jag minsann duktig, och skrev en ”Alla serier som jag följer, i fall att jag någon gång har tråkigt och vill kolla på någon serie men har glömt bort vilka serier jag följer-lista”. Så nu har jag koll på det.

And now, I proudly present to you, min lista över listor som jag måste skriva:

  • Filmer jag måste se
  • Låtar att göra koreografi till (dock har jag nästan redan gjort den, som spotifyplaylist)
  • Alla sketcher som jag och Nenne måste göra
  • Bloggmaterial (Hahaha!)
  • Buss-tidtabeller
  • Saker jag måste göra innan jag dör

Sommarkväll + Jag + Nenne + Videokamera = 1000 nya internskämt

Och Nej, jag ska inte lägga upp våra filmklipp på 80 minuter.
Ni får nöja er med Screenshots!





   

And YES - that IS the T-shirt Nenne bought for me in London. Hon ska få pengar för den en vacker dag... Icke att förglömma!


Det här händer nog bara på media...

Scenario: Vi är inne i fotosalen och städar. Olle står och berättar något för mig, Nenne och Sofia, men i ögonvrån ser jag hur Ulf tar upp en CD-skiva och luktar på den.
Jag: Ulf... Varför luktade du på CD-skivan?
Ulf: ...Jag ...Jag vet inte...

La roux-hår.

Jag är (som vanligt) sugen på att klippa av mig håret.
Och nu när det ändå är rött är jag lite sugen på La roux-frillan;







Visst är det snyggt? Dock vet jag inte om jag klarar av att bära upp själva fjongen särskillt bra, men man kan ju köra på snelugg. Hur som helst så har jag bokat klipptid på sax och kam. Den 20 juli. Men om det blir La Roux-kort återstår att se. En sak är iaf säker, jag ska I-N-T-E klippa luggen. Jag ska inte låta Katja klippa en endaste millimeter på luggen, även fast hon är frisör och vet bättre. Jag ska spara ut den. SÅ DET SÅ!


Preach on, Sister!

Sakta men säkert sprider jag vidare budskapet om världens bästa serie. Johanna vart nyfiken när jag och Nenne satt och nördade extramaterial idag. Bravo Chitty, Preach on!

Ett kolikbarns bekännelser

Hej lilla musikbloggen (...? Äsch, kom igen. Någon gång måste jag inleda med ett "Hej bloggen". Så det är bara att bita ihop och fortsätta läsa!)

Ikväll ligger jag i sängen, och nyss kände jag av en oförutsedd impuls att lyssna lite på Håkan Hellström. Så jag dissade min Åh-jag-är-så-softistikerad-playlist och satte igång min Håkan-playlist.

Så nu ligger jag här, invirad i täcket, och lyssnar på det. Trevligt trevligt.
Det var ett tag sen jag hörde dom här låtarna. Vilken bra impuls jag fick!

Ett (något lyckat) försök att ta igen allt som vi gick miste om när Nenne for till London

nenne. säger:
OMG hej
OMG omg
OMG i'm so random
Louise säger:
OMG HEJ
nenne. säger:
OMG did i just annoy the crap out of you?
Louise säger:
NO :'D
nenne. säger:
hah x)
"delade the leash (43 dagar sedan)"
intressant x)
Louise säger:
whuuut?
nenne. säger:
det står här i rutan, precis under 'You don't take people's potato chips'
Louise säger:
Jasså?
No way?
nenne. säger:
mm *nicka*
Louise säger:
Men... men.... jag har aldrig ens SETT den meningen?
Vafan betyder delade liksom?
nenne. säger:
ingen aning alls. men vi gjorde det. för 43 dagar sedan.
43 dagar. det är typ lite mer än en månad. så pass långt minne borde man ju ändå kunna tycka vore lämpligt.
Louise säger:
AHAAAAA delade
Dela... i dåtid
Jag trodde det var nåt engelskt ord
Delade the leash
nenne. säger:
O M G just palm-face
Louise säger:
OMGOMGOMGOMG Epic FAAAIL
(vad är grejen med detta nya nördspråk????!!!!!?????)
nenne. säger:
HÅHÅ! *peka* YOU said that! NOT me! never.
Louise säger:
Fan
FAN
Jag trodde du var med på spåret. Fan
Jag sitter här och skäms som hunden i Upp nu.
nenne. säger:
well.. lmoa, then?
*LMAO
I FUCKED IT UP
Louise säger:
LMOA <3
nenne. säger:
laughing my.. off ass? approved!
Louise säger:
Laughing my odd ass?
nenne. säger:
well. techincally måste det vara ett ord till efter isf, right? LMOAO - Laughing My Odd Ass Off?
(oh, happy day! de tre sista orden slutar på dubbla konsonanter *sudden tvångstanke*)
Louise säger:
OOOH LMOAO
Underbart ord
Som är OKEJ att säga <3
nenne. säger:
det bästa med det ordet är att om man nånsin skulle säga det till nån annan så skulle dom bara vara helt
"seriously? you fucked it up"
Louise säger:
HAHAH
Är din röv frisk nu?
nenne. säger:
woah. well, THAT was inappropriate!
on a serious note, though - JA. and i'm so happy for it


Nu inser jag att jag precis publicerade dagens största misstag som aldrig ville att världen skulle se. Menmen, ibland måste man väl bjuda på sig själv?


Det här är fortfarande lika roligt...

Scenario: Jag och Nenne sitter i ljudstudion, spelar in ett inslag om Svininfluensan, och räknar upp vilka som löper störst risk att bli allvarligt sjuka om de smittas. (DVS, This is OLD! Jag hittade igen det här när jag höll på med DVD-portfolion...)
Jag: ...Och gravida kvinnor.
Nenne: Och män!
Jag: Ja, Fast... Bara kvinnor.
Nenne: Fast män också!