Gå om nian, Check!

Hello! Just nu sitter jag i datasalen på Tunabergsskolan i Uppsala och stalkar Astrid på hennes svenskalektion. Yes. Jag ska gå en heldag på högstadiet trots att jag är ledig. Because I am... Badass? Because I am... Wierd?  Because I am... Bored? Yes, Most likely.

Jag har redan betat av vårshowen i den pyttelilla aulan och en ytterst kort spanskalektion. Efter Svenskan blir det lunch, sedan engelska och sen är det slut för idag, Klapp klapp! Tack och Adjö för idag, klapp klapp! Tänk vad dagen kommer gå fort, tänk så lite jag kommer ha gjort men då blir det i alla fall slut för idag, Klapp Klapp!

I made this for you! (För man vill ju inte vara sämre än Nenne... Hahah!)

MISFITS SOUNDTRACK

Jag har gjort en liten spellista. Innehållande låtarna från första och andra avsnittet (de som fanns tillgängliga på spotify dvs). Varssegoo!


Jag har blivit Fåsnuvld.

Yeah, för er som inte vet, så är det så att Fåsnuvld = Förkyld. Mamma Mu-referens? Självklart.

Så nu ligger jag nerbäddad i sängen och snorar och hostar. Jag har jäääätteont i halsen. Stackars mig!
Blev iallafall klar med portfolion idag, galet skönt. Tycker nästan lite synd om alla som inte ens har skrivit ut än. Tycker väldigt synd om Nenne som ska fixa allt det här på fredag, innan klockan tolv. I'll pray for you, dear friend!

Jag fick ett MMS av henne inatt! Med en bild på en viss T-shirt som hon har köpt till mig... Lovely!
Nu ska jag mysa till det som bara den och kolla ikapp mig på alla Glee-avsnitt som jag har missat.


Bakom kulisserna på Misfits!

Lite mer Misfits. Även om det kanske är 2% av de som läser den här bloggen intresserar sig för det. Men jag vill se säsong två, NU!



Iwan Rheon & Robert Sheehan. Love you guys!


Nu snackar vi VINTAGE

Igår var jag hos Mormor och Morfar, och Mormor prackade på mig lite gamla kläder, både engelska 60tals-klänningar och Olofs gamla 70tals-outfit. OMNOMNOM! Den gula klänningen är faktiskt en äkta Twiggy! Yapyap!




Vänta lite... Vad hände nyss?! När fan blev jag en MODEBLOGGARE?!?!!? Och vad är grejen med allt posande?!?! Nejmen Usch! Nu får jag nörda lite TVspel för att återställa balansen...


Picknick på norra!



    





THIS JUST IN, MISFITS EDITION!

Den här bilden dök precis upp på Misfits' facebook-fanpage!



Misfits series 2 rehearsal

Okej allihopa, KOLLA PÅ SIMON/IWAN RHEON!!
ISN'T THAT SMILE FOKKIN ADORABLE?!
Ihihihihihi Jag längtar till säsong 2!!!


Shiny Happy Rainbow-doodelibom

Om jag tittar ut genom Mammas fönster så ser jag en hel, gigantisk och färgglad regnbåge. Och min kamera är för tillfället inte tillgänglig. Igen. Nu retas du bara, Gud. Igen.

When in Bosvedjan.

Jag var ute och blötte ner mina converse i de djupaste bosvedjeskogarna ikväll. Det var längesen sist. Och det märktes, för allt var annorlunda. Det var jättevackert. Solen sken mellan träden och överallt var det fullt med vitsippor. Jag lyckades få syn på ett rådjur på en äng (jag trodde varken att det fanns rådjur eller ängar i bosvedjan...). Strax därefter hittade jag någon sorts trädunge dit några barn hade släpat diverse prylar (hängmattor, speglar, lampor, en gammal mobiltelefon, en tjock-TV, bland annat). Jag villrade bort mig och gick vilse, men som tur var så hittade till slut Toivo en stig som ledde oss tillbaka till civilisationen. Naturen tyckte om mig, det var verkligen märkbart. Jag var till och med så accepterad av skogen och dess invånare att ett litet knott somnade på min arm.

Det är dock inget av detta som går att bevisa, för jag hade inte kameran med mig. Så vem vet, allt du precis läste kanske bara var hittepå.


Note to self & everyone else #12

Pang Prego ska återuppstå! Den nionde juni kommer de göra ett sista program, ett helt vanligt gammalt (fast nytt då) hederligt Pang Prego-avsnitt baserat på någon lyssnares svar. Radio för en, roligt för alla! 


David & Goliath-tröjor!!

När jag var i england för några år sedan sprang jag på ett skithäftigt klädmärke - David and Goliath! 
Jag älskar deras t-shirts. Dom är klockrena!



Snygga va? London Calling-tröjan (eller Den sista med roboten.... ÅÅH Jag kan inte bestämma mig!) tänker jag be Nenne köpa med sig hem när hon är i London (om hon kommer iväg... och om hon har pengar kvar! BUT YA NOO ALL PAYA BACK WHENYA HUOM!) . Lovely!

http://www.davidandgoliathtees.com/


Sneak-peak på portfolion

 

Lalala det är långtråkigt att bara sitta och jobba med samma sak hela tiden...


Lör 15 Maj 19:30 - Sön 16 Maj 06:50

Yes folket. Så länge höll vi oss vakna. Sen sov vi två timmar, ihopkrupna som två sönderbrutna ekorrar. Sen vaknade vi och gick och la oss på riktigt. Vid tvåtiden steg vi upp, och sen dess har jag storstädat. Jag blev precis klar och är sjukt stolt över mig själv. Ska strax ta en välförtjänt dusch, men först tänkte jag dela med mig av lite av mina tankar om det vi såg igår. Tankar fyllda av arbetsskador från medieprogrammet. Vare sig ni vill eller inte!

1. Hela första säsongen av Misfits
Den här serien handlar om 5 ungdomar som under sin samhällstjänst råkar ut för en storm som ger flera invånare i deras stad superkrafter. Majoriteten av dessa krafter är askonstiga, jag kan bara komma på 4 av dem som hade något sånära "normala" superkrafter. Hur som helst så händer det rätt mycket, jag tänker inte berätta vad för då spoilar jag bara.
Säsong 1 hade bara 6 avsnitt, av den enkla anledningen att skaparna var osäkra på vilken respons den skulle få. Den fick skitbra respons och de håller just nu på att spela in säsong 2.



Vad jag älskar med den här serien är (förutom att den är spännande, rolig, djup, konstig och innehåller ett medley av underbar brittisk dialekt) att den är så fasansfullt snyggt gjord och har ett riktigt nice soundtrack. Alltså, kolla bara på introt här, och kika sen in alla olika småklipp på youtube från serien. It's bloody brilliant. I FOCKIN LUV YA! (internskämt från inatt? Ja. Som går att förstå om man ser Misfits? Ja.)



2. Kick-Ass
Ja, den här filmen behöver jag inte presentera så värst mycket, och om ni av någon konstig anledning inte alls har koll på vad det här är, kolla upp det på Wikipedia ♥.

Den här filmen var inte alls som jag förväntade mig att den skulle vara. Den var mer. MYYYYYYYYYYYCKET mer.
Den var brutal, äcklig, hemsk, rolig, och fylld av action. Hahah, jag som trodde att det här var en familjefilm. Det tror jag inte längre.



Det coolaste med den här filmen måste ju ändå vara Chloë Moretz, dvs tjejen som spelar Hit Girl (OCH, som jag nu såg, ska vara med i den amerikanska versonen av Låt den rätte komma in! Spännande!). Tänk att ha med den här rollen i sitt CV. Hon är 97:a, alltså lika gammal som min lillebror. HERREGUD! Börjar man känna sig oduktig nu?! Jaaaaaa.....




3. I Love you, Man
Här varvade vi ner nivån lite. Ingen som dör, inga superhjältar, ingen action. Jag höll på att skriva att det är en romantisk komedi... Fast det är det ju inte. Men nästan. Ja, den är i princip som en romantisk komedi. Förutom romantiken, så att säga.



Blablaha, här har jag inte så mycket att säga. Jag var rätt trött vid det här laget. Den var rolig. Jason Segel äger!

4. Hot Rod
Den här filmen har jag redan sett en gång (och Nenne har sett den typ 69 miljoner gånger), så vi såg den med The Lonely Island-killarnas kommentarer istället. Dom är förjeffla roliga!
















Nä, nu väntar duschen. Ni som har orkat läsa så här långt kan få en liten digital slängpuss!


Det går bra nu kompis, det går bra nu!

Åt glass och solade i hamnen med Toivo idag.
Mamma står och grillar, maten är strax klar.
Sen ska jag och Nenne spendera natten med att se på Kick-Ass, Hot Rod, I love you man och hela första säsongen av Misfits.
Livet är för underbart ibland.

Idag var en riktigt vacker dag. 100% superfint hela tiden. Och bara för det hade jag inte med mig kameran. Menmen. Då hade väl nåt annat gått snett, så jag nöjer mig med det.


Lars Winnerbäck = Zombie-ätare?

Jag lyssnade på Kom Änglar med Lars Winnerbäck och hakade upp mig på den här meningen:
"Dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick därifrån"
Okej.
Himmelska ben = Ben från någon som är i himlen, alltså död
Förtära = ÄTA! Omnomnom
Gick därifrån = Alltså... benen som var i himlen, alltså döda, gick därifrån, alltså levande döda, alltså tillhörde en Zombie...

Nu blir jag fundersam. Är jag något på spåren? Är Lasse en Zombie-ätare? Är det någon slags konspiration?
När jag får mer tid ska jag fortsätta analysera hans texter för att se om jag kan hitta mer ledtrådar. Det har jag inte tid med nu, jag ska iväg till Sax & Kam! Peace out!

Note to self & everyone else #11

Om du ska göra pulver-potatismos, se för guds skull till att ha tillräckligt mycket pulver innan du blandar det med vattnet. För det är INTE gott med pulvermos bestående av 70% vatten. Huääh!

Imogen Heap – Half Life

I knew that I'd get like this again
That's why I try to keep at bay
Be a hundred percent when I'm with you and then
A perfect heart's length away

The stickler is you've played not one beat wrong
You never promised me anything
Even sat me down, warned me just how they fall
And I knew the odds were I'd never win, yet here I am
It's a half life with you as my quarterback, a daft life

My self-worth measured in text back tempo
It's been 2 days and 8 minutes too slow
There may well be others but I still like to pretend
That I'm the one you really want to grow old with

You've got a schedule to stick to
Got a world to keep sweeped
You're so much to everyone all the time
Will you ever slow down? Will I ever come first?
The universe contracts decide

You know you'll never be lonely
You know you'll always be loved
And maybe you'll never need more than that
Of the sad place that loves, what's to become of us?
Does it even register on your conscience?

Along for one last showdown
From a box in the crowd, air compressed tight to explode
I'm clenching my ticket to the only way out
As you disappear in a puff of smoke

It's a half life
With you as my quarterback
A daft life


Gammal, men asrolig!

Scenario: Det är Sundsvall Railstyle 2008. Jag står på torget med Unga ST och delar ut pepparkakor & varm choklad. Musik spelas med SKITHÖG volym, vilket resulterar att man har svårt att höra vad folk säger.
Inga: Hur länge har du stått här egentligen?
Jag: Näe, jag har bara vanliga strumpor på mig!


Note to self & everyone else #10

Streetdance 3D som jag skrev om tidigare har Sverigepremiär 11 Juni! Dock lär den väl bara visas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Möjligtvis Umeå. Menmen!

LÅ Ultradirector + Pet shop boys = Sant

Jag kom att tänka på en sak... Vad är grejen med alla dramatiska intron i Pet shop boys-låtarna? De är ju förfärligt bra. När jag blir stor och ska göra storsäljande spännande långfilmer så kommer jag lätt använda mig av deras låtar. Frågan är, varför har man inte hört det redan? Eller ser jag bara på fel filmer?

Pet Shop Boys – It's A Sin
Pet Shop Boys – Left To My Own Devices

Mitt senaste mini-projekt

[ Hahah, kolla, nu får ni bevittna min flödande kreativitet när det gäller att namnge playlists. ]


HUR SOM HELST, så ska jag äntligen skapa en lista som jag tänkt göra hur länge som helst, men det har aldrig blivit av. Dock får ni inte veta vilka låtar som får vara med, för då kommer någon sno mina fantastiska idéer och göra låten förbrukad. Det har hänt förr. Jag är er på spåren, DW!

Måndag 10/5

Jag känner för att blogga. Nu när internet väl funkar liksom. Dock har jag inget att blogga om. Det har inte hänt något särskillt idag. Jag är tillbaka i skolan och jobbar på med portfolion. Det regnar ute.
Jag har ingen träning ikväll. Och inte på Onsdag eller Torsdag heller. Ingen träning fram tills sommaren tar slut. Och för att motarbeta mig själv så är jag på världens danshumör, skuttar runt och gör assembléer och grejer. Seriös Balettdansös! På tal om det så har jag fått i uppdrag att inköpa tåspetsskor i sommar(!!!!!). Oh snap!

Imorgon ska jag till Sax och Kam och få håret fixat. Jag är ganska säker på att jag kommer få lugg och nån sorts färg. Vet inte vilken dock, det enda jag vet är att det inte blir svart (Thank god!). Annars så hoppas jag att dom (eh... inte dom. HON, antagligen. Det krävs väl inte mer än en person för att klippa mitt hår?!) klipper mig riktigt kort. För det är jag sugen på. Det skulle vara jätteskönt till sommaren!
Jaja. Vi får se hur det blir. Förhoppningsvis blir det bra, jag vet ju att de är duktiga där!


Jag hatar när internet ska krångla. NÄE, Nu går jag och lägger mig!


En liten recension av de första 5 minutrarna av Pocahontas...

Vad gör man när man verkligen inte har något bättre för sig? Av någon anledning fann jag mig själv tittandes på gamla Disney-favoriten Pocahontas. Filmen har inte ens pågått i 5 minuter innan jag brister ut i asgarv pga;

  1. Att jag kan nästan hela Virginia Company-låten utantill (Trots att jag är ganska säker på att jag inte fattade ett enda ord av texten när jag var liten).
  2. Att Martin Timell har lånat ut en väldigt mesig röst till Thomas, John Smith's fjolliga beundrare.
  3. Att jag fortfarande tycker att den extremt fula gubben i lila kläder som jag inte minns vad han heter ("Rathcliffe", påminner Wikipedia mig) är skitläskig.
  4. Att Rathcliffe konstant bär omkring på en liten vit mops. Som heter Percy.
  5. Att Rathcliffe har sitt hår uppsatt i två röda rosetter.


Klara, färdiga, GÅ!

Nu är vi klara & färdiga, med våran reklamfilm om att gå! (Jag är ett ordvits-geni...)


Dårskap.

Okej du random människa som först försökte skaffa lösenordet till min blogg, insåg att det inte gick och gav upp, men sen gick över till Nenne och fortfarande försöker, Vad håller du på med?! Svårt att fatta att du inte kommer åt det, eftersom varenda gång du försöker så är det bara så att Nenne får ett mail. Och Nej, du kommer inte kunne få tag på lösenordet dit heller. Så GE DIG! Det här är bara creepy.

Dock är jag väldigt nyfiken på av vilken anledning du gör det här. För det är helt ologiskt.

 


The making of reklamfilmen - Steg 4

Nu är vi i princip klara! Bara några smådetaljer som ska ordnas, sen är den färdig!








Lite bild-teasers innan filmen kommer upp på youtube...

Stina: Ta inte det här personligt, Hahah!

Scenario: Vi sitter på lunchen och försöker tänka oss hur det skulle bli om hur jag skriftligt (och på rim) skulle hämnas på Nenne, om jag vart sur över att hon åt lunch med Stina. (Åh herregud vad det här samtalet saknar logik egentligen...)
Elin: "...När du äter med Stina är du omogen, så nu ska jag ge igen!"
Jag: HAHAH Vilket sämst rim! Men såhär då; "Jag tycker att det är ganska omoget, när det bara är med Stina du äter grillspett!"
Elin: Meh, den var ju asdålig! Stina rimmar ju inte på grillspett!

Note to self & everyone else #9

Blanda inte kallt te och avslagen Trocadero. Då smakar det som flytande alvedon.


The making of reklamfilmen - Steg 3



Klippa!

Charmigt...



Är med crazybananas Issapizza! Och vi har Lan! Tjejlan, alltså. Vi bloggar och skrattar åt fula gamla bilder. Och Issa tror att jag ska snygga till hennes blogg. Yeah, det kommer ju hända. Hahah. Följ den spännande formgivningen på http://isabelleedholm.blogg.se


Btw, hur fult är det inte att vi sitter bredvid varandra och har en msn-konversation mellan oss uppe? Dock är det en tredje part inblandad.
Som tur är.


The making of reklamfilmen - Steg 2

Filma!
(Okej, vi filmade det mesta förra veckan. Men då förevigades det inte! ...eh, så att säga.)



Mobilbilder </3



Här vare bättre kvalitet dårå.
En printscreen på det intankade materialet, jag och Ronja fjantade oss lite :)


Syskonen!!!

Jag kan inte fatta att jag har glömt att blogga om det här!
Jesper Rönndahl & Josefin Johansson's nya sketchserie; Syskonen!
Helt fantastiskt underbart är det. Jag är ett stort fan av Jeppe & Jossan, älskar deras humor!

Det här avsnittet är roligast hittils:



Kolla in de andra sketcherna här!


Det går bra nu kompis, det går bra nu.

Idag var Jag och Nenne på möte med våra arbetsgivare, filmbeställare, kunder, sommarlovschefer eller vad den korrekta benämningen nu kan vara. Hur som helst, så ska vi göra en film om sommarlovsentreprenörerna. Det kommer bli fantastiskt. Vi kommer ha sjukt kul. Jag längtar som bara den.

Sen var jag bort till Sax & Kam, ska kanske vara hårmodell åt dem igen. Niiice.

Imorgon ska vi filma lite med Ronja, sedan ska vi försöka färdigställa reklamfilmen så att den blir klar.

Jag har extrainsatt dansträning i slutet av veckan och på Söndag är det avslutning och föreställning.

Det är Maj nu, alltså i princip bara en dryg månad kvar till skolavslutningen. Sedan är det sommmarlov.

Imorgon börjar jag sent. Då ska jag sova ut. Efter det ska jag tvätta håret.

...Hahaha, tror ni jag är nöjd med framtiden? :)


Far to tired to fall asleep

Måste bara få berätta om min konstiga natt. Jag satt vid datorn (hade fastnat vid youtube, like you do) till halv/kvart i ett ungefär, sen gick jag och la mig. Kunde inte somna, vred och vände mig hur mycket som helst. Kollade på klockan, då var den halv 3 ungefär. Gick upp, drack vatten, gick tillbaka och la mig. Kunde fortfarande inte sova. Kollade klockan nån gång till, 03:15. Bytte kudde, position och höll på. Till slut måste jag ju ha somnat, för jag drömde att jag vaknade och kollade på klockan, som var 16:35. Fick världens panik, men sen vaknade jag igen (på riktigt den här gången). Då var klockan 06:25. Somnade igen. Vaknade med ett ryck när alarmet gick igång (dvs Malarialåten av Jesper Rönndahl från Pang Prego, "Detta är en sång om malaaaariaaans väääääg, människa till mygg och till männskaa igeeeen, först suger den bloood från en sjuuuuuuuuuk, sen så sticker den en som är frisk, chachacha!"), och nu är jag trött. Och inte ett dugg hungrig, så det var sjukt jobbigt att äta frukost. Ilandsproblem!

Nu är det Maj peepz!

Dagens fråga: VARFÖR SER JAG ALLTID UT SOM EN AVDANKAD HÅRDROCKARE?! KAN NÅGON FÖRKLARA DET FÖR MIG?!

Valborg spenderades förövrigt med Jennifer, Swenki, Toivo & Hampus. Vi spelade kort & såg på big bang theory, Liftarens guide till galaxen och Greveholm. (WEHEHEH Vilka geeks vi är ♥).
Jaja. Nu ska jag fixa till mig och sen dra bort till birsta med Swenki. Inte för att jag har råd att köpa nånting alls, men jag kan ju låtsas.

Nostalgiska msnkonversationer OM msnkonversationer





(Vilken pinsamt rosa bakgrundsbild jag hade...)