Jag är ett geni

Hannah sms:ade mig med en fråga angående Religionsprovet imorgon.
"Gudstjänstlokaler då? Är det bara kyrkan och moskén eller finns det något annat?"
Varav jag kommer på århundradets bästa spoof:

En två tre, KYRKA OCH MOSKÉ!


Vem fyller år fem dagar innan mig?




















































Min bästaste bäste vän, Aj min Nenne!
Fyller du 18 idag...?! Seriöst? Un-fucking-believable!
De här 25 bilderna är bara en liten liten rymdprutt
 av alla crazyawesome saker du påminner mig om.
I-I-It's your birthday, YOU GO GIRL!
I FOCKIN LUV YA!


Min kyl är fylld av missbildade cupcakes



Och förvånande mycket överbliven frosting. Yumyum.
Härmed har jag alltså bakat för första gången i mitt kök!


Klappa mig på axeln, Säg att jag är duktig

Tänkte bara inflika med att idag har jag lyckats med att skriva ett Konstituerande protokoll för mitt UF-företag och införskaffa mig tillhörande rådgivare. Och hämta ut ett linne och ett paket hårsnoddar som jag hade innestående på Gina Tricot. Och gjort intervjun (inspelad, den ni!) till Religionsuppgiften. Och sett halva första avsnittet att andra säsongen på Glee.


Jag har precis introducerat Autotune the news för min lillebror

Så, nu har vi spelat Backin up ca femtioelva gånger. Tur att mamma inte är hemma, då hade hon antagligen adopterat bort oss.


With Rony





Godis, Pepsi Max, mental djupdykning och lite Glee på det. Gillart!


Play that song again

Jag blev superkär imorse precis innan jag skulle gå hemifrån, när Niki & The Dove – DJ, Ease My Mind spelades på radion. Den är skitbra!!


Mina nya filter!

Idag for jag och Mamma runt lite överallt, och eftersom jag hade kameran med mig tänkte jag försöka bekanta mig lite med mina nya filter.

Skylight - Vet inte alls vad den gör. Tror inte att det skulle vara någon skillnad på dessa bilder om jag hade fotat med bara UV-filtret, men kanske det har nånting med kontraster att göra.





Yellow - Ett gult filter, helt enkelt. Allt blir väldigt gult, helt enkelt. Men det blir en ganska charmig känsla av gamla 70tals-bilder.






Manifestation mot Rasism!

Duktig som jag är tog jag med mig videokameran idag!



Kamerakrig med Alex!



Coolaste Ung Vänster-Alex som var en av initiativtagarna
- och killen från MUF som jag inte uppfattade namnet på.
Anyway, de ville förtydliga att detta inte var något speciellt av de
politiska partien som låg bakom detta, utan att de hade
gått ihop för att stå emot rasism som helt vanliga Sundsvallare.
 



Just sayin!



Duktiga, skitcoola Sundsvallsbor som deltog trots att det var pissväder! Engagemang, LOVE IT!



Jag träffade en nöjd Åsa!


Edge of Seventeen

Jag har seriöst lyssnat på P3 hela dagen idag. Helt underbart! Det var ganska jättelängesen sist.
Jajaja, det är inte det viktiga.
Just nu är det Musikguiden och Britta Persson är redaktör. Jag har ingen aning om vem hon är, men jag känner igen att jag har hört namnet i musiksammanhang nån gång.
Jajaja, det är inte det viktiga.
Det viktiga är, att hon aldeles nyss spelade en låt som jag aldrig hört förut, men som var skitbra. Denna, alltså.

Sista dagarna i September betyder alltid pyssel



   


Shyfox just wanted to say hi



Satt och småklottrade lite på Svenskalektionen idag. Tyckte att mönstret jag lite halvkoncentrerat hade gjort såg ut ungefär som ett rävhuvud, så jag fortsatte på den idén, and that's how my new little friend Shyfox was born. Håller just nu på att återskapa detta på datorn, inte det enklaste kanske, men med rätt musik (Robyns nya skiva, skitmycket asväl godkänd) är det en ganska härlig syssla. Blir jag tillräckligt nöjd med slutresultatet har jag storslagna planer för den lilla krabatens framtid.


Några saker som jag verkligen inte behöver göra, men kommer göra ändå inom snar framtid

  • Kolla på alla WillsOdyssey-videorna
  • Äta lite choklad
  • Lyssna på Lilla al Fadji (samtidigt som jag städar och diskar, så ja, det är inte helt obehövligt (och ja, obehövligt är från och med nu ett ord))
  • Kolla på Criminal Minds (imorgon 21:00, glömmer alltid bort att det är då. Inte heller helt obehövligt!)
  • Se Alvin & the Chipmunks 1 & 2 av den enkla anledningen att Matthew Gray Gubler spelar den nördiga ekorren.

PS, Jag åt gröna pankakor till middag! DS.



Karamellfärg FO SHO

(...TOG JAG SERIÖST SÅDÄR MYCKET GRÄDDE?!?!)


Vad skulle jag göra utan min underbara lilla Mamma?

Sitter och tänker på vilken fantastiskt bra Mamma jag har. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är över allt du gör för mig. Ikväll fick jag utbrott för att jag inte visste hur jag skulle lösa det här med UF. Ungefär som för lite mer än två år sedan, när jag satt och hade panik över gymnasievalet. Jag visste inte alls vad jag skulle göra, jag ville bara sitta inne på mitt rum och snörvla och tröstäta - men du var förnuftig och fick mig att välja att gå media. Älskade lilla Mamma. Tack så mycket! Alla vet att det var den bästa linjen jag kunde ha valt. Även ikväll var du förnuftig trots att jag bölade som en femåring, och du hjälpte mig komma på en förjeffla superduper-kanonbra företagsidé. Tack för hjälpen. Tack för att du alltid står ut med mig trots att jag är världens största knasboll. Je t'adore!


HÄJ

Jag och Johanna hade kul med photobooth idag (det som alla andra la av med i ettan). Sen gick vi på stan, och då var det en helt random kille som daskade till mig på rumpan. Jaha...?! Det måste ha någonting att göra med att jag sminkade mig imorse!

Idag





Pappas gamla filter ~ En 25årspresent till mig, från mig.


"Vem var det?! Vem var det som RÖSTA?!"

...Hade jag som facebookstatus imorse (En fin liten referens till allas vår älskade Skogsturken). I princip alla jag pratat med om Sverigedemokraterna har varit extremt anti, och inte velat ha in dem i riksdagen. Men så blev det ändå. 5,7%, Sveriges egna rasistparti!

Så, min första tanke var; Vem var det som fucking röstade? Jag som trodde att folk tog bestämt avstånd ifrån dem? "Du måste gå och rösta, det spelar ingen roll om du röstar blått eller rödgrönt, men rösta inte blankt, för då får SD mera procent!"

Bevisligen inte. 330157 Svenskar röstade på dem i riksdagsvalet. Trehundratrettiotretusen etthundrafemtiosju människor.

HERREGUD! Jag trodde att ni var hittepå? Har ni ingen skam i er?

Bevisligen inte. Idag har Facebook dränkts i diskussioner. När jag kom hem från skolan idag hade jag 40 olästa notifikationsmail från Facebook. Och jag har läst vad en del tycker. Och det skrämmer mig.

"Vad gör de om de har rötterna i nynazismen?"

"Men jaha, men nu är det så att tydligen vill en massa svenskar ha in dom i riksdagen och då blir det så. Ingen vits att klaga? När det kommer koncentrationsläger och flera miljoner invandrare i sverige blir mördade, DÅ kan ni klaga. Jag står för det jag säger. Sverige faller inte, men OM det skulle falla så skulle det inte vara pga att några gubbar sitter i riksdagen utan pga invandrare. Ni har ju snart inte kvar nått sverige, vill ni inte ha det eller?"

"Lixom, jag tycker att sverige ska få vara sverige utan att alla slöjor ska komma och bomba."

"Alla brott och våldtäkter den senaste tiden har varit av invandrare."

"Ja, jag är från finland. 50% precis som du, men det är enligt mig inte samma sak eftersom jag blivit mordhotad osv av araber, turkar, negrer, zigenare osv. inte tyskar, danskar, finnar eller så."

Okej. Nu har jag lite bättre koll på några argument och vilka som skulle kunna ha röstat på dem. Jag är även 50% säker på att en närstående till mig gjorde det, vilket jag kanske inte borde vara särskillt förvånad över, men jag är sjukt besviken. På er alla.

The Queen of I-landsproblem

Sitter och liksom väntar på att det från klar sky ska dimpa ner en lösning på alla mina problem just nu. Vilket jag vet inte kommer hända, men ändå önskar jag att det gör det. Önskar, inte hoppas. Aldrig hoppas.

Just nu är mitt största (nej, vänta, jag har större, men viktigaste) problem att jag inte hittar igen mina balettskor, som jag dessutom måste laga. Och klassen börjar 19:00. Mellan/Avancerad. Jag tvivlar på att det är något jag klarar av. Men eftersom jag var sjuk förra veckan och missade baletten då känner jag att jag måste ta igen mig. För om det är något jag behöver öva på så är det baletten. Mina fina tåspetsskor som jag blev ombedd att inhandla i våras ligger oanvända på bordet, ska jag ta mig till den nivån är det träning som gäller.

Vad har jag mer för i-landsproblem idag? Jo, jag gick in på Ica idag för att köpa Oboypulver. Köpte Bananer, vindruvor, potatissallad, drickyoghurt och panpizza, men ingen oboy. Då köper jag det på matlusth, eftersom bussen kommer nu. På matlusth hade de inte rätt sort. Och UF, så klart. Årets stora I-landsproblem.

Mtt stora problem är att mina problem
Är så pass små att dom knappt räknas som problem
Men dom gör lika ont för det, så sjung med nu!


Na na na

Lyssnade på Theresa Andersson när jag låg i badet tidigare idag. Kan inte komma på någonting som hade passat bättre. Skitmysig musik. Mina favoritlåtar är Japanese Art, Now I Know, Na Na Na, Birds Fly Away, Innan Du GårHi-Low och The Waltz.

Jag har ju alltid sagt att touchmobiler bara är skräp

Jaha. Nu har skärmen på min telefon bestämmt sig för att sluta fungera. Den är kolsvart, reagerar inte på någonting. Har försökt starta om den men den vägrar sammarbeta.

Att göra-lista

  • Skriva färdigt Samhällskunskapsuppgiften
  • Leta rätt på min gamla Sony Ericson-laddare som Åsa ska få låna
  • Skriva pluggramsor om Gustav Vasa, Kristendomen, Islam och Litteraturhistorien
  • Lösa mitt jävla UF-problem
  • Ta ett bad och dränka håret i inpackning

Hm. Jag tror jag börjar med badet.


En liten tanke slog mig, såhär 01:52

Det hade varit obeskrivligt nice att vara på vidcon i år. Eller året innan. Eller nästa år.

Okej, de senaste 2 inläggen var aslånga, här får ni ett kort och enkelt!

Diskade och lyssnade på Lilla al Fadji idag. Med Petra Mede som gäst. Vilken kombination! De tog fram den sämsta humorn ur mig. Men det var skitroligt! När Petra är sig själv och inte ska vara obekväm vulgärkomiker är hon världens charmigaste.

Är hos pappa och ska ha mys och plugghelg. Har med mig i princip alla böcker som Hedbergska har att erbjuda. Och en från Västermalm.

Håller på att få panik över UF/Projektarbete/Fast-ja-nu-har-du-ju-äntligen-UF-så-nu-måste-du-göra-ett-jävla-bra-företag-Louise-upp-till-bevis-nu. Hetsar upp mig själv så jag nästan måste sitta och andas i en papperspåse, ni vet sådär som dom brukar göra på film ibland? Förstår inte hur det skulle vara lugnande men det var en himla bra liknelse.

Never stop, again and again



De bästa Lady Gaga-låtarna är inte hennes största hits. Visst, Bad Romance, Paparazzi och Telephone är skitgrymma partylåtar, men de gör inte hennes riktiga talang rättvisa. 
Nej, det är hennes souliga sånger som ligger mig närmast om hjärtat. Som denna.

Den här låten är med i min Åh jag är så softistikerad-playlist.


Stressiga och virriga dagar är stressiga och virriga

Varning för ännu ett skitlångt blogginlägg. Över 700 ord. Holy macaroni!

Började dagen med att traska iväg till media och lämnade tillbaka MacBooken som vi lånat i sommar - Den kommer saknas! På första lektionen, Grafisk, kom Åke in och sa att han hade ett filmjobb åt oss som läser rörlig bild - Sundsvall Business Awards - som Jag, Nenne och Joel nappade på. Tänkte inte så mycket mer på det. Lunch, Religion och Svenska.

Sedan gick vi till aulan för att prova och beställa studentmössor!!! Jag hade rätt bråttom eftersom jag var tvungen att hinna hem och hämta träningskläder innan vi skulle åka upp till Södra berget för SBA-jobbet. Men mina kära klasskamrater var förfärligt noggranna när de gällde deras mössor, och var tvungna att smycka ut dem så mycket som möjligt (och se till att mössan blev så dyr som den bara kunde). Efter ungefär 50 minuter blev en dator ledig, jag satte mig och slängde ihop en 695-kronorsmössa på max 4 minuter, tog mitt pick och pack och sprang iväg mot bussen.

Precis innan jag ska kliva av får jag till slut tag på vår "arbetsgivare", som föreslår att vi hämtas fem över halv fem utanför media. Låter bra, tänker jag. Sen lägger jag på, och ser att klockan är 16:27. Inser även till min fasa att Issa har mina nycklar. Ringer henne, får veta att hon har minst lika fullspäckat schema som jag och hinner precis fara förbi och lämna tillbaka dem. Springer upp, roffar åt mig en vattenflaska och ett par träningstights, springer ner, plockas upp av Nenne och hennes pappa, åker ner till stan i rusningstrafik. Klämmer in oss bredvid Joel i baksätet på taxin, åker upp till södra berget, där vi får dörrarna öppnade av två herrar i frack! Alla är uppklädda från topp till tå, och vi kommer i våra vanliga skolkläder. 

Sedan eskorterades vi till diverse olika personer som skulle fungera som "mentorer" till oss, men ingen av dem hade någon koll alls på att vi skulle vara där. Ännu mindre på vad vi skulle göra där, som inte heller vi visste. Vi hade bara fått veta att de ville ha några medieelever med filmkameror.
Hur som helst träffade vi en ytterst trevlig kille från ett företag som heter Slice, som (här kommer den dryga biten) var anlitade för att videodokumentera hela spektaklet.
Vi försökte få tag på någon som kunde ge oss lite information om vad vi skulle göra, och vår "arbetsgivare" sa att "Ja, men jag kommer ner till er runt 18 och går igenom med er!" Slice-killen höjde på ögonbrynen och sa att allt skulle börja 18:20. Shit. Dålig planering. Love it! Menmen, han hjälpte oss dra ljudkablar och gav oss ett körschema, och placerade oss bredvid deras översiktsbilds-kamera och vi började rigga upp.

18:18 dyker vår "arbetsgivare" upp. "Hejsan! Jag vill att ni filmar alla nomineringar och prisutdelningar! Glöm inte att gå och äta också, säg bara mitt namn nere i restaurangen, så finns det lite olika mackor som ni får ta."

Hm okej visst. Smått skumt, men vi kör på. Ända tills det kommer en kille och berättar att vi inte får stå där vi står, för vi blockerar nödutgången. Så, då säger vår "arbetsgivare" att vi får väl gå och ställa oss på andra sidan av rummet? Jaha, men då får vi inte med något ljud. Nä, men, gör så här, ställ er där, spela in utan ljud, och så kan ni väl lägga på lite kul musik efteråt?
Hm, okej. Vi går väl och ställer oss på andra sidan rummet och filmar nomineringarna och pristagarna och deras tacktal. Utan ljud.

När vi har filmat ett tag går jag och Joel iväg för att hämta den utlovade maten. Som visar sig vara varsin tekaka med skinka och ost. Och en loka.

Runt 20-tiden plockar mamma upp mig, vi gasar iväg till Statoil och köper en varmkorv och en banan som jag slänger i mig, sedan in på dansskolan, byta om, vad gör vi - nu kör vi, och sen hem hit. Har precis sett slutet på TV4:s valdebatt. Partiledarna fick i uppgift att säga någonting snällt om sina motståndare. Det var jättegulligt.

PHHHUUUUUFFF.

Hm ja, det har ju hänt både ett och annat. Stressade som ett djur. Just nu är jag förvirrad och trött. Måste sova. Ska upp imorgon och tvätta håret och sedan ha första lektionen borta på GA. Shit pommes!

Antagligen årets längsta blogginlägg

Igår pratade jag med Annelie, och simsalabim så fixade hon helt plötsligt så att jag får läsa UF! ....Jaha!?
Sundsvalls Gymnasium, ni förvirrar mig.
Så, om man ska summera mina tre gymnasieår hittils, så;

  1. "Hm, Det här med UF verkar som en intressant grej..." Åker ner på SM-mässan... "Gud vad kul! Det här ska jag nog också göra bara jag får en idé!"
  2. "Hm, jag undrar om jag ska läsa UF... Måste hitta på en idé i så fall..." Alla lärare: "DET ÄR KLART ATT DU SKA LÄSA UF!"
  3. Jobbar med Sommarlovsentreprenörerna, blir extremt pepp och skaffar mig en idé. Börjar sedan skolan. Alla lärare: "DET ÄR KLART ATT DU INTE SKA LÄSA UF! Chop Chop iväg till historian nu, och se nu till att hitta på en bra idé till projektarbetet." Två veckor senare... "Kom Lollo! Nu har du UF!"

Man kan lugnt säga att igår var jag smått förvirrad. Min idé till projektarbetet, att göra musikvideor till lokala band, fungerar inte riktigt som UF. UF är till för att tjäna pengar, och har lokala osignade band några pengar? Inte så pass mycket att de skulle ha råd med att köpa en musikvideo från mig. Och om jag skulle sänka priset skulle jag inte tjäna någonting. Å andra sidan börjar jag tro att det inte hade fungerat som projektarbete heller. Åke tog ner mig på jorden med fakta som "Du har ingen att bolla idéer med, du måste själv dra med dig kamera, lampor och stativ, och du har inget körkort, osv...".

Så, då funderar jag lite på min andra idé. Min originalidé till ett Företag. Där jag även kan samarbeta med Elin och Nennes företag, vilket vore awesome! (Åh gud, nu låter det som att jag inte kan göra någonting utan Nenne. Det kanske är så. Om jag var den enda överlevande från en flygplanskrasch mitt ute i regnskogen skulle jag vara körd. Å andra sidan, det skulle jag vara även om Nenne var med mig. Fast vi skulle nog komma på ett sätt att ha skitroligt ändå... Och sedan dö.) Det finns dock en och annan hake med den idén, men förhoppningsvis går det att lösa.

Dock är jag lite besviken på att det här med musikvideorna inte blir av. För det är det ultimata drömyrket för mig! Jag satt och kollade på MTVVMA-galan igår, och insåg att Fan, om det är något jag ska åstadkomma i mitt liv så ska det minsann vara att bli nominerad till en såndär moonman!
Jag älskar musikvideor. Det har jag gjort sedan jag var liten. Det går nog hand i hand med min kärlek till dansen. Att ge musiken och sången, ljudet, ett utseende som passar perfekt. Det är i alla fall någonting jag verkligen har saknat i Rörlig bild-kursen och jag förbannar upphovsrättslagen att man inte kan använda låtar till att göra egna videor bara sådär, för varje gång jag lyssnar på musik som jag gillar så blir jag sjukt inspirerad och mina tankar fylls av bildvinklar, ljussättning, koreografi, specialeffekter och klippteknik. Ja, jag är en arbetsskadad nörd som kommer sakna medieprogrammet alldeles för mycket, live with it!

Därför tänkte jag att ha det som projektarbete vore en perfekt idé. En jättebra sak att ha på sitt CV. Börja lokalt, få in fötter i branschen, klättra i karriärstegen och till sist få visualisera mina framtida favoritlåtar. Samtidigt vore ett musikvideoföretag ÄNNU bättre att bära med sig. En egen firma, där jag är chef och jobbar med att göra precis det jag vill. Jag har faktiskt ett jättebra namn på lager också, men jag sparar det till framiden. För det kommer inte bli av nu. Tyvärr.


Min sambo är tillbaka!

Little miss Edholm har för tillfället flyttat in hos mig! Jag var på väg att skriva att hon skulle äta mig ur huset, men sen kom jag på att det är hon som tagit hit allt onyttigt och jag som äter upp det.

Hon tänker för övrigt tenta av Engelska A, men jag blev lite tveksam till det beslutet när hon för ungefär en halvtimme sen sa "and then you took fram the ice cream...".

Just nu slukar vi chips och ser på Hitta Nemo! (Eller som vi kallar det, Hit an Emo!)



Bilden är från Grekland 2009. LÖVLY


Maxette är en av de klokaste jag känner

Min fantastiska gudmor Maxette brukar alltid lägga upp lite fina citat på sin facebook. Jag tänkte sprida vidare några av mina favoriter.

Jag skrattar lika mycket som jag gråter om man vet att en dos av gråt väger lika mycket som flera stora doser av skratt.

Många tror att om de erkänner sina fel, behöver de inte rätta till sig.

När någon visar dig sin gudomliga sida, sök inte efter hans djävulska sida. Njut av hans goda sida.

Min glädjes hemlighet är att skratta med alla och att gråta ensam framför en staty som inte säger: "Gråt inte!"

Tålamod är att inse att att allt vad vi vill är redan förverkligat här och nu. Nej, det är inte lätt för... vi måste ha tålamod.

Man blir inte straffad för att man har fått någon att skratta ihjäl sig.

En äkta ledare är den som leder andra att finna ledaren inom dem själva.

Ingen kan såra dig utan ditt medgivande.


Jag lär dig inte något. Alla citat från mig som du godkänner vet du redan, jag bara påminner dig vad du kanske har glömt.

Jag saknar dig, Maxette! Det är synd att vi aldrig sågs någonting i sommar!

Jag älskar detta!

Det här är bland det roligaste jag någonsin varit med om!



"Aj fan, urinet var lite surt idag, det är nog bäst att jag stannar hemma!"
"Vi bjuder in korvar!"
"Freddes spott! SCHTUFF!"
"Flaggstångsknoppsentreprenör"
"FLYGPLAN!"
"VA. GÖ. RU?!"
"Men, Rickard, det låter helt fruktansvärt!"
"Och jag som har PÄRMEN med mig, och mina fancypants visitkort!"

Tack SÅ HEMSKT MYCKET för världens bästa sommarjobb! ♥


Älskade vänner, varför slutade ni vara kreativa?

Min mamma brukar ibland jämföra två olika låtar och säga "Det är ju precis samma!", trots att de inte alls låter lika. Men nu börjar jag få lite förståelse för vad hon menar.
Jag har två exempel;

Det första är Oskar Linnros – Från och med Du och Daniel Adams-Ray – Dum av dig.

Det andra är Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie och Bob feat. Hayley Williams – Airplanes

Det är inte samplingar, det är inte covers, det är inte samma text och det är inte samma ackord. Men på något vis är det precis samma låt. Och jag får lite tvångstankar utav det. Är det bara jag, eller har någon annan tänkt på detta?


Det är party vid min diskbänk

Alla som har träffat mig i veckan har varit tvugna att lyssna på mitt eviga tjatande om hur mycket disk jag har att göra. Om hälsovårdsnämden hade kikat in i min lägenhet de senaste dagarna hade de svimmat på fläcken.
Men nu, tack vare rätt musik och ett ton viljestyrka har jag diskat bort hälften! Och kul har jag. Det gäller att göra varenda tråkig uppgift rolig. Så jag dansar samtidigt som jag diskar. Ensam, i t-shirt, utkletat smink och med SYTYCD-listan på högsta volym (jag hoppar över de lugna låtarna, såklart).


Lookalikes!

Sitter och kollar på reprisen av Dansfeber just nu (klockrent program för övrigt), och Sune-författarna Anders och Sören är med.
Då slår det mig hur lika dessa två är;

    

Alltså, till höger har vi då Sören Olsson, och till vänster, Rob Schneider (som det för övrigt tog mig ungefär tre kvart att komma på vad han heter!), komediskådis i diverse filmer. De skulle lika gärna kunna vara tvillingar!


Nördiga referenser i London













Om du kan alla referenser så vinner du pluspoäng i the game!
(Oh yes, I did change the rules!)


Telefonsamtal mellan mig och mor

Mamma: Men du, jag vet ju att du inte vill ha några blommor, men kan du inte ta dom där palmerna i alla fall och ha ute på balkongen?
Jag: MEN NEJ, jag ska inte ha några växter har jag ju sagt!
Mamma: Fast jooo, klart du ska ha någon växt i alla fall. Man måste leva i harmoni med naturen och....
KLICK! Jag lägger på.
RIIIIIIING
Mamma: Du behöver växter för att få bättre cirkulation av syre!
Jag: Va?
Mamma, med skolfröken-läxförhör-rösten: Ja Louise, vad gör blommor? Du kan väl fotosyntesen och...
KLICK! Jag lägger på.
RIIIIIIING
Mamma: Hörrö! Du kan ju inte bara lägga på! Hahaha! Fnitter fniss!
Jag: Jodå! Hehehehe! Fnitter fniss!
Mamma: Hahah, knasboll, puss på dig!
KLICK! Mamma lägger på.

Dregens lillasyster checkar in.

*För er som inte vet, så är Dregens lillasyster = Jag med smink.



Ska snart iväg och fira att Johanna har fyllt myndig! Bitelinepizza och lite partajande.
För övrigt, så tar jag alltid egobilder när jag är sminkad (vilket infaller i snitt 7 gånger om året), för att på något vis påminna mig själv om att "Såhär snygg skulle du faktiskt kunna se ut om du orkade ta dig tid att bry dig om ditt utseende nån gång!"

Nenne kan inte stava till Sentimental





Så vi sitter och jobbar lite med en Sommarlovsentreprenörsfilm.
Den ÄR sentimental!


Note to self & everyone else #21

Bli anställd på TV4, och se till att du får jobbet att klippa ihop auditonavsnitten på Idol. Det måste vara ett av Sveriges roligaste jobb!


Jag är så jeffla duktig

Alla som någonsin har kikat in i min klädkammare vet att det är struligare än i gazaremsan därinne. Klädhögarna når en till midjan och på galgarna hänger plaggen på halvstång. Mjukiskläder, fina klänningar, jeans, t-shirts, allt är en enda röra.

Så idag, när jag kom hem från skolan, slog jag igång radion (Lilla al Fadji, en favvo när det gäller att städa!) och slet ut ALLT på hallgolvet. Sedan hängde jag upp allt i extremt organiserad ordning, så nu hänger först alla linnen tillsammans, sedan t-shirts, sedan långärmat, skjortor, stickat, koftor, klänningar, finklänningar. Och ingenting på golvet. Jag är så jeffla duktig!


CHECK!

Kalender inhandlad, bra jobbat Loppe! 119 spänn, extremt ovärd. Men men, sometimes you just have to take one for the team (som vanligt).

Dagens ilandsproblem.

Idag fick vi reda på att vi inte ska få några gratiskalendrar i år. Alltså måste man inhandla en själv. Drygt nog så finns det inte alls några kalendrar som håller måttet. Inga alls. Jag vet, för jag har lusläst varenda kalender i hela stan. De har inte rätt "hjärna", de är fula på utsidan, de har ytterst opraktiska former, och framförallt är de svindyra. Suck. Men jag måste verkligen köpa en, för jag kommer inte klara mig utan. Så förutom att gå i skolan, städa, diska, jobba, och försöka skaffa mig en politisk åsikt är morgondagens uppdrag att köpa en kalender! 

Grafisklektion


Trött och otränad tjej är trött och otränad

För att uttrycka mig på kortfattad och korrekt ungdomssvenska; OH MY GOD.
Igår var första Jazzlektionen. Lovely. Underbart skönt att vara igång igen. Men hu vad jobbigt kroppen tyckte att det var att röra på sig efter en sommar fylld med läsk, milkshake, glass och allt hemskt jag har proppat i mig utan att träna någonting alls. Jag har knappt simmat någonting alls och jag gick inte ut och sprang en enda gång, trots att jag sagt flera gånger att jag skulle göra det. Hm.

Idag då, när jag kom hem från skolan, började jag känna gårdagens påföljder i min stackars lilla mage. Och träningsvärk brukar jag vanligen få två dagar efter träning, inte direkt dagen efter.

Nu är jag nyss hemkommen från baletten. Jag är HELT SLUTKÖRD. S to the L to the UTKÖRD. Jag fick be mamma att köra lite försiktigare när hon skulle skjutsa hem mig, för jag var på vippen att må illa. Jag skakar fortfarande i benen, armarna, ja, hela kroppen (å andra sidan, när skakar jag inte?), och jag har balkongen öppen för att få in så mycket frisk luft som möjligt, och det lustigaste är att jag måste lyssna på lugn instrumental musik, för till och med ansträngningen av att jag sjunger med i en så kallad svängig låt får illamåendet att komma tillbaka! OH MY GOD!

Klockan är inte ens 22 än, och jag tänker sova NU! Godnatt! Åh herregud....

I'm a cool kid

Jag har en såndär obehagligt skön träningsvärk i magen. Ont, men känns bra!
Tänkte bara berätta att jag är bäst, eftersom jag har kommit på att jag ska göra musikvideor som projektarbete och att jag kanske redan har ett band som nappar! Nu ska jag äta varm macka, Morsning korsning!

Sometimes you just have to take one for the team! (DVS Jag, min plånbok och min lathet)

Jag har aldeles nyss, frivilligt, lagat fiskpinnar och pasta. Vilket är en av de ogodaste rätterna jag vet. Så jag dränkte det i kryddor, ketchup och aioli. Nu smakar det ungefär som jordnötssmör.

Om den generationen är sådär, hur kommer nästa vara? (Oj vilken lillgammal rubrik!)

Scenario: Erik och hans kompis Johan sitter och spelar nåt blodigt skjutarspel på Eriks PS3. Jag och Johans lillasyster Ellen (kanske åtta år) tittar på.
Erik och Johan dör.
Ellen:
Jag tror faktiskt att ni har failat typ... 18 gånger nu!

Pimp my fondvägg



Ja. Jag är en collage-nörd. Jag älskar att pyssla med sax, limstift och tidningar.
Förhoppningsvis ska jag snart få upp lite mer sällskap till Moneybrother och Science Museum-kartan!



I rymden finns inga känslor


FYBUBBLAN vad bra den var! FANTASTISK! SNYGG! ROLIG! BRAAAAA! Åh det är PRECIS en sån där film jag skulle vilja vara med och göra. Och, för övrigt, har jag fel, eller är Sanne från Sundsvall med i den? Sanne, hon som spelade Alva i Alvas parkett, och visst gick hon Musik-Estet på Hedbergska...? Eller? I think so.

Update: Enligt den här fina lilla googlingen spelas rollen jag tänker på av en tjej som heter Sanne, och hon var hemskt lik den Sanne jag tänker på.... Så... There you have it?

Update 2: ANNA WESTIN! KORVKIOSKTJEJEN! Självklart! Henne kände jag ju till och med igen från trailern, jag kunde bara inte placera henne! Inte för att jag kan placera henne nu heller, men jag har för mig att vi har haft att göra med varandra när vi var små. Haha! Sjöng vi kanske i kör tillsammans...?

STICKAID











WebbTV Live i ett helt dygn! Charlie, Myles, Tom, Alex! <3
http://www.stickam.com/blade376


Jag och Astrid hittade the force










En av tusen anledningar till att jag älskar min Mamma


Jag är mössen i askungen. Eller jag är askungen. Men jag sjunger mössens låt.

Jag ska städa, jag ska diska, fixa naglar, fixa fixa
För imorgon kommer släkten, äter upp oss på direkten
Jag tar dagarna i sänder, har inte köpt kalender
Det är ju jag som knogar tills jag blir aldeles virrig, darrig, stirrig
Och i stället sätter mig vid Facebook

Ser på youtube, måste twittra, nu får det faktiskt ta och kvitta*
Alla grejorna i sängen, Vad sjutton är poängen
Med att städa inför vargens återkomst till bergen**?
För på Sommarlov och jul så blir det alltid ändå strul
Astrid - du stökar till minst lika mycket som jag!

Okej, jag pallar inte att rimma, jag har ska ju egentligen få ordning
på min lägenhet och strulet, och inte sitta och blogga
MEEEEN Att det ska va så svårt att hålla sig från datorn
När jag har kläder överallt och säkert skoljobb att få gjort
Och torka disk och -OH MY GOD ÄR KLOCKAN REDAN SÅHÄR MYCKET?!

*En av de nominerade till årets nödrim.
*Vinnaren av årets nödrim. Nomineringen: För det första så rimmar inte Vargen och Bergen på varandra, och för det andra (HAHAH DET RIMMADE SÅG NI?) Vargen = Olof, För han äter så mycket och Bergen = Norra och Södra bergen = Sundsvall...



Såhär i valtider



http://www.youtube.com/watch?v=Pv-7BnIb1Zg&feature=channel