End of July

Igår kväll var jag ute med Johanna och sprang lite. Sedan gick vi hem och hittade en massa roliga saker. Till exempel att jag när jag var ungefär elva, ansåg att min favoritpryl var "Rumpan (för den kan man vicka på)".

Sedan (ungefär halv elva) kom Mamma hem och vi lagade bakad potatis och toscanaröra. Jättegott!

Idag har jag ont i halsen. JÄTTEONT. Och ni vet ju att jag inte bryr mig så mycket om småförkylningar och snorighet, men när halsontet kommer så är det synd om mig på allvar. Så tyck synd om mig.

Just nu sitter jag och varvar sängen med skrivbordet, körkortsplugg med tumblr och liknande.


31 Juli, för exakt ett år sedan, var jag och Nenne i London på Harry Potter walk.
31 Juli, Idag, sitter jag och skriver ett au pair-svar på en annons från en familj i centrala London. Tänk. Om. Jag. Får. Åka. Dit.


Känner ni igen Leaky Couldron? Been there!

Jag tappar ord

Jag hittade ett utkast här i bloggarkivet. Måste ha skrivit det här nån gång i Maj.

"Är det någon av er som har märkt att jag inte bloggar så ofta numera? Ja. Hannah har märkt det. Och jag också.

Det känns som om jag inte tänker lika mycket nuförtiden. Det behövs liksom inte längre, nu när jag har Jonas. Han tänker smarta tankar som han delar med sig till mig. Jag nickar och lär mig. Behöver inte tänka själv.

Och så har jag nästan ingen ork till någonting, vilket inte alls är bra såhär i slutspurtstider (New word invented!) innan mössor skall påtagas och examen ska ...tagas. Den med. Hahah. Jag skriver som en jäkla kratta, jag säger ju att jag tappar ord! Shit pommes, jag måste bli bättre, minst lika bra som jag var förut. Annars blir inga böcker skrivna. Inga alls.

Och till råga på allt så misslyckas jag verkligen (detta skriver jag med risk att Noisywords förvandlas till Bridget Jones Dagbok) med att gå ner i vikt."

Öhm. Well, som uppdatering på detta kan jag ju säga att det sistnämnda problemet är så gott som löst, men ja, jag är fortfarande jätteirriterad på mig själv för att jag inte skriver längre. Skriver inte långt. Skriver inte intressant. Skriver inte fyndigt. Skriver inte bra. Samtidigt som jag bannar mig själv för att jag är så ofantligt dum som sitter och försöker skriva krönikeliknande blogginlägg när jag borde skriva jobbansökningar eller åtminstånne anteckningar om trafikregler.

Jag var på birsta förra veckan, och köpte en jättefin rosa kalender. Jag vill gärna att den ska komma till bra användning och fyllas med intressanta planer, minnen, små anteckningar och åsikter, viktiga påminnelser och nedräkningar till spännande händelser. Inte bara att det ska stå "Städa. Diska. Jogga. Ät inte godis/chips/donken/nåt onyttigt alls." på varje dagsruta. 

Det ultimata vore ju om jag kom in på Miun. Efter första "uttagningen" (?) blev jag reserv nummer 11 på Grafisk design och kommunikation. Jag har tidigast varit mest pepp på designbiten men nu börjar jag nästan tänka att det här med kommunikationen spelar mest roll. Jag måste lära mig kommunicera. Jag måste lära mig tänka. Jag vill ha tillbaka alla mina funderingar, hittepån och ambitioner som mitt huvud förut brukade vara fyllt av. Just nu är det bara fullt med tomt.

What?! Har jag inte bloggat om Albin Gromer??!



Det här är då en artist vars musik jag fullkomligen har avgudat sen jag hörde honom för första gången. Det var på en grafisklektion, någon gång innan Jul, som jag lyssnade på P3 och hörde då en snabb liten intervju med honom och därefter - Så många gånger. Sen på P3 Guldgalan gjorde han ett magiskt framförande av Här inne hos mig, och idag, när jag var ute och joggade och precis skulle ge upp och börja gå istället, hörde jag för första gången hans nya låt Tillsammans, och jag blev så jäkla glad och pepp att jag spurtade resten av vägen hem istället!

Sen kan det ju inte vara så svårt att lista ut att jag verkligen älskar den här IKEAreklamen. Han borde göra en längre version av den här låten!

Kul med I i Y



Igår for jag och Isabelle iväg i hennes bil med ett enda mål - att besöka något ställe där vi aldrig varit förut. Vi for bort till Y:et vid flygplatsen och lekte i lekpark, fotograferade som japanska turister, doppade tårna i Indalsälven, och for över lillbron som är jämsides med bron som man vanligtvis åker på när man ska till midlanda. Tiny adventure, well yes.

Beroende



Har sett och delat med mig av den här dansen över en miljon gånger.
Sitter ändå med gåshud och tårar i ögonen varje gång.

I just found Alaska, here are my favourite quotes. DFTBA.

"After all this time, it still seems to me like straight and fast is the only way out – but I choose the labyrinth. The labyrinth blows, but I choose it."

&

"We need never be hopeless, because we can never be irreparably broken."

~ John Green



Jag undrar om det går att köpa

kämparglöd på burk?
eller självbehärskning på lösvikt?

Eller så kanske det inte går att få tag på här i Sverige. Man behöver säkert beställa på nätet, från USA. Hm, hur mycket går frakten på då? Är det någon tull på motivation?

Vad kostar kontroll och vart får jag tag på det?

Nymphadora Tonks gästbloggar med kvällens outfit



Mindre än sex timmar kvar till sista Harry Potter, åååh!


Laddad med jordgubbar, vindruvor och nybakta blåbär/vit choklad-muffins...

...ska jag nu, äntligen, börja läsa Looking for Alaska.


Zumba, städat, sit ups

Livet är hyfsat trevligt just nu.
Min dag började med att jag klev upp klockan åtta (helt utan klagomål, trots att jag var ute på gratisdagen igår kväll och kom i säng inte jättesent men inte precis tidigt heller), åt flingor och drack te, och sedan bytte om för mitt första Zumbapass någonsin. På torget. I stekande solsken. Och stekande kockar några meter bort som osade stekos på oss. Och med vattenflaskan i bilen.
Men lika glad för det var jag, för herregud vad roligt det var! Där står jag och Astrid och Mamma och en massa andra, galet svettiga, bland alla som är ute på stan, och skakar loss och bryr oss inte ett dugg. Fantastiskt!

Sedan for vi hem och duschade, tog farväl av Astrid (eller Asteroid som hon numera kallas, creds till mig för att alltid hitta på skitbra smeknamn? Tackar!) och så gick jag runt på stan med Johanna och Nenne, kollade på talangjakten, träffade folk man annars aldrig träffar, letade orangea spetstrosor, åt langos och bullar, innan jag till slut var tvungen att gå hem, med argumentet Jag måste lägga in mjölken i kylen! Med mig hade jag Johanna och när det lilla mjölkpaketet var på sin rätta plats tog vi datorn och (för övrigt - jag lämnade en stökig lya, kom hem till en fin städad lägenhet! Tack Jonas, så duktig, belöning fick han minsann också, i form av en av de få kvarvarande heliga skittlespåsarna från Polen!) for hem till Johanna för att börja kolla på Säsong 2 av Misfits (som jag självklart redan såg i julas, men Johanna aldrig kunde se, så det var minsann på tiden att vi kollade på det!) och gosa med hennes underbara lilla kattunge Pepsi!

Vid elvatiden fick jag skjuts hem, här har jag nu druckit te, scrollat igenom tumblr, och helt randomly lagt mig ner på yogamattan (som äntligen hittat sin väg till min lägenhet) och kört världens sit up-pass! Blandade småcrunches! Stolt är jag över mig själv som äntligen börjat få nån ordning på min kropp och kan ha världens vackraste, höga shorts utan att skämmas över någonting.

I'm on the right track, Baby.