Jag har precis skickat önskelistan till Pappa-tomten.



I år önskar jag mig två saker av honom. 1 - Presentkort på adlibris (för kurslitteratur, kul va?) och 2 - Florence + The machine's två album. Kanske ska skriva upp en tredje punkt; Praktikplats hos vem det nu är som gör hennes musikvideor.

We Heart it


We'll have early morning madness, we'll have magic in the making

Nu har vi kommit igång på riktigt med träning inför revyn (yes - jag ska vara med i Norrlandsrevyn i år/nästa år(? Premiären är på nyårsafton och resten av showerna är Januarilördagarna - blir det i år eller nästa år?) som dansare och statist, SAY WHAT! Köp biljetter nu!). I söndags fick vi till nästan två minuter och trettio sekunder koreografi på vårat egna nummer, och igår träffade vi (vi här är by the way Jag, Julia och Wilma (och även Camilla) (och även Linn och Emelie som tyvärr inte kunde vara med, så vi är alltså jag, Julia och Wilma (Hej nu kommer det många slutparanteser! Woho!)))) resten av reyvgänget och diskuterade kostymer, kollade på när Stefan och Hans övade på två helt jävla asroliga sketcher och satte lite bakgrundskoreografi till några av musiknumren. 18 till 22 höll vi på (RIM! AHA!) innan jag fick skjuts hem, helt utmattad men fantastiskt lycklig. Jag önskar att jag kan berätta om allt roligt som jag får vara med om, men jag får ju inte avslöja något så det enda jag kan säga åt er är att köpa biljetter.

Såhär blev bildkollaget till slut!


Jag såg precis Pink Floyd the wall-filmen

Jag var ganska säker på att den skulle vara lite smått obehaglig. Såhär 95 minuter senare kan man ju gissa vem som kommer drömma mardrömmar inatt. Jag gillade den dock (kanske var det mest för musiken, eller för att den just var så jäkla mysko) och kommer nog se den en gång till bara för lite djupanalys.
Jag slår även vad om hundra spänn att jag kommer vakna mitt i natten med sendrag i min högra vad.

UPDATE: Jag hittade den här hemsidan med en massa intressanta tankar om filmen. bland annat detta citat:

An often overlooked tidbit is the color scheme of the walls in the hallway. The white top half of the wall and the red bottom half mirror the color scheme of the crossed-hammer insignia in Pink's later dictatorial dementia. It's also interesting to note that white is generally the symbolic color of innocence and red the color of blood and sin. Mixing the two together, red and white...sin and innocence...results in the color Pink.

Note to self & everyone else #24

Om du ska ta med dig pommes frittes till lunch, och du tar dem direkt ur frysen, glöm för guds skull inte att se till att du har salt med dig.

Tåskorna krånglar fortfarande...

Jag kanske till och med skiter i dem och lägger till en måne istället.
Den här bilden ska man titta på när man lyssnar på denna låt.

Malplacerade tåspetsskor.

Jag har lite problem med photoshopuppgiften som vi håller på med just nu. Vi skall göra ett slags kollage (som ska beskriva oss som individer, såklart. Uh.) bestående av minst fem olika bilder. Jag ska fota den sista i morgon tror jag, men hittils har jag himmel, stad, skylt och tåspetsskor. På skylten ska det stå en människa (som om skylten är en brygga eller väg eller något sådant) som har tappat tåskorna. Dock ser de så otroligt fula ut när de bara ligger där, jag får inte till någon ordentlig vinkel och min datamus krånglar.

Och vet ni vad jag äter till lunch idag förresten (så här klockan kvart i tre)? Pizzakanter. Kanterna, utan pizza. Okej?


Finn ett fel.

Handduksbollar, milkshake och världens bästa app



Jag vet inte om ni vet vem det är, men jag har en Nenne. I helgen kom vi fram till att det var aldeles för länge sedan som vi träffades, och att hon aldrig fått någon chans att ge mig min födelsedagspresent. Fast det var ju bara hittepå. Hon kom hit i eftermiddags med en väldigt spännande kartong-påse-förpackningsgrej som innehöll en massa fina presenten, med motiveringen Med tanke på vad du studerar just nu så får du en liten inspirationsbomb med fina förpackningar!

Det var handkräm, tre sorters te, godis, ljus, tacokrydda, tysk koffeinchoklad och... två bollar som vi inte riktigt var helt hundra på vad de innehöll. Det var såklart (?) handdukar med världskartemotiv.

Sedan utbytte vi en traditionell ordbajsning av allt vi inte har hunnit berätta för varandra när vi inte träffats varje dag (plötsligt skrek min mun "JAG HAR FÅTT EN MIXER. SKA VI GÖRA MILKSHAKE? VI MÅSTE DRICKA UPP MJÖLKEN. KOM SÅ GÅR VI OCH KÖPER GLASS."), drack lite milkshake, kollade på youtube och väntade en timme på att hennes iphone skulle ladda ner en app. Men det var det helt klart värt.

Stereotyplollo

Hittade igen min långa lila ljusslinga idag, och försökte pynta till balkongen. Dock finns det ingenting att fästa den på, så jag bara la den på tvättstället tills vidare.

Okej, Blogg.se vill vad?

Bilderna med Magdalena och sandningssands-skylten är exakt samma fil. Fotad i raw, omgjord i photoshop till jpeg. Men av någon anledning så blir färgerna helt mossiga när jag lägger upp den på blogg.se? Någon som vet vad jag har gjort för fel?
(Also: YES JAG ÄGER EN MAC NU ÄR DET INTE HELT FANTASTISKT and all that jazz.)

Det här med humor...

Jag kan tycka att jag är väldigt bra på att hitta på humoristiska sketcher och parodilåtar. Aldeles nyss kom jag på något som jag tycker är skitkul. Nästan så kul att jag borde be revyfolket att överväga att ha med det som ytterst kort minisketch.
Och vad var det då? Ja, kommer ni ihåg introt till barnprogrammet Digimon? Digimon, digital monsters, digimon du är CHAMPION!!!. Well, ta den melodin. Och så sjunger ni:
Garamond, garamond typsnitt, garamond du är LÄSBAR!

Men som vanligt så inser jag att endast en ytterst smal målgrupp skulle ha båda referenserna, och antagligen bara en ännu smalare målgrupp som faktiskt skulle tycka att det var roligt.

Bloggar från en ipad

Just Sayin. Aaaaah!

Ey Nennster!



När jag får en ledig stund (typ kanske någon gång till Sommaren?) så tycker jag att vi ska göra något i detta stuk (för den här videon är fucking awesomeee). Börja scratcha idéer nu på en gång!