Niki and the dove





Little bird







Tänk att jag råkade ha med mig kameran och teleobjektivet när jag var på väg hem igår och gick förbi en rönn fylld med en massa fåglar.

Lollo om Lollo

Ni nyfikna behöver inte oroa er över att texten är svår att läsa såhär. Alla ord går att hitta igen från gamla blogginlägg.

jag älskar det här citatet.



Jag tror att baksidan på mitt magasin kommer se ut ungefär såhär. Äntligen får jag en chans att använda den här bilden som jag tog på Claudie's mur förra året.

I need nothing, I've everything I need

WOW. Vackert. Det här är precis sånt som jag skulle vilja göra.


Le making of le Magasinuppgift




Just nu sitter och jobbar med mitt magasin, en del uppslag ser riktigt snygga ut medans några andra får mig att undra vad jag i hela friden håller på med. Hm. Well. Back to work!

Jag har inte dansat på en vecka-abstinens



I Fredags drog jag ju på mig världens hemskaste förkylning, vilken till stor del är över nu men jag har fortfarande väldigt ont i ryggen/lungan/bröstet/nånstans inne i den vänstra delen av min överkropp. Därför var jag hemma i Måndags, och pluggade istället. Ugh. En vecka utan träning är på tok för lång tid. Ikväll ska jag ta mig ner till Dance World, dock får jag nog ta det lite lugnt. Det blir skönt att börja med lite pilates.


Det magiska kylskåpet!

AAH! Ni kan aldrig gissa vad som precis hände! Jag ställde mig och öppnade kylskåpet, mest för att bara kika in och kolla läget (like you do). Samtidigt kom det en väldigt bra låt på radion och jag kände att (öhm, okej. Det jag kommer berätta för er kommer nog anses som ganska jättekonstigt men det är fullt logiskt och vardagligt för mig) jag var tvungen att göra en av våra Jazz-övningar till den. Vid kylskåpet, med dörren öppen.
När jag hade gjort två varv så var det som om kylskåpet sa "MEN OKEJ SKA DU IN ELLER? GUD. SKÄRP DIG. NU STÄNGER JAG!!! HEJDÅ LOLLO!" Och stängde sig själv! Vad praktiskt!

Jag ska komma tillbaka, jag kan börja om jag vill

Just nu sitter jag och skriver på en artikeluppgift (eller ja, precis i detta ögonblick tog jag en liten paus, som denna artikeln säger att man måste göra för att kunna vara kreativ - Maha! What goes around comes around, artikeln!) som i princip dominerar mitt liv den här veckan. Igår var jag på Osynlig (en webbyrå här i stan) och intervjuade deras VD/Creative director (hur GDK förvandlats till Journalistutbildningen har jag ingen aning om, det var inte alls något jag var beredd på).

Eftersom det var min första riktiga intervju på ungefär två år (och dessutom med en person som jag anser värd att inte skämma ut sig inför) var jag lagomt nervös, men det gick jättebra. Arbetsplatsen var jättefin och mysig (inte lika underbar som på Perfect fools som vi var till i Stockholm, men inte långt ifrån!) och jag blev erbjuden kaffe innan vi gick in genom en dörr prydd med en bild av gamla, pixliga, Mario på. Bara det tyckte jag var jättehäftigt men jag blev tvungen att dölja min hysteriska förtjusning när jag insåg att hela rummet hade Super Mario-tema. Ventilationsrören var grönmålade, det fanns uppklistrade svampar lite här och var, och så - ohmygodcanyoubelievethis - ohyouregonnalovethis - waitforit - fanns det en fondvägg. En blå fondvägg. Med lite grönt, brunt, och rött. På den blåa väggen hade de klistrat fast dekaler, så att alltihopa såg ut som en direkt printscreen från spelet. Jesper, som jag intervjuade, berättade även att en av hans arbetskamrater hade klurat ut att på något sätt skulle man kunna hoppa bredvid väggen och klara ut hela spelet - hemskt invecklat (and I loved it!).

Själva intervjun gick bra (förutom att jag hade lite panikångest över att jag självklart inte var 100% säker på att ljudet spelades in, trots att jag egentligen visste att det gjorde ljudet visst. But y'know ångest, liksom. Om inget går fel så kommer något gå fel. ALLT. KOMMER. GÅ. FEL. Du är så jävla körd, fröken Åslund!!!! Och så vidare...), han berättade jättespännande saker som inspirerade mig till att jobba på en liknande arbetsplats (fast helst då på en plats med lite mer rum för film). Efter 45 minuter kände vi oss klara och jag gick hem, dog i sängen av utmattning (jag kanske borde nämna allt jag gick omkring och bar på - Ett stycke fullsmockad skolväska, ett stycke fullsmockad kameraväska, ett stycke jättetungt exemplar av magasinet Bröllopsguiden, och en tung måltidsersättning som jag tänkte äta (?) vid tillfälle. Tillfället blev för circa 30 minuter sedan. Well well.), och började lite smått renskriva mina (ganska så obefintliga) anteckningar och lyssna igenom inspelningen.

Idag har jag skrivit betydligt mer. Kanske 70% av själva artikeln. Och anledningen att jag avbröt detta för att istället skriva ett blogginlägg var att jag precis kommit över 2153-strecket (Enligt uppgiftsbeskrivningen ska vi ligga mellan 2000 och 3000 tecken så jag ligger ganska bra till), och vart extremt stolt över mig själv. Jag vet att jag nämnt det någon gång här i bloggen, men framförallt så klagar jag på mig själv varje dag för att jag inte skriver. Varje gång jag ska lägga upp något här så blir det facebook-längd på det hela. Men jag kände att proppen släppte lite idag, så jag tog tillfället i akt och skrev detta fina blogginlägg på ungefär 3350 tecken. Jag ska börja skriva igen. Jag tänker ta revanch.
BE PREPAAAAAARED!

Two rights made a wrong.



Jag gillar verkligen den här låten. Blir alltid glad när den kommer på radion. Sedan så älskar jag videon, den är HUR SNYGG SOM HELST.
Men.
Det skär sig nåt så obegripligt. Passar inte alls ihop. Uscha. Vad besviken jag blev. synd. Jag hade ett helt annat bildmanus i huvudet till den här låten och jag kan tänka mig massor av låtar som skulle passa till denna video. Men icke sa nicke. Shame on you. Det måste ju MATCHA!

Gnucci Banana



Jag vill bara koreografera något vilt, hysteriskt och konstigt till detta. Who's with me?


Sen älskar jag även den här versionen av Animal. Jag vill också bara vråla ut refrängen.

I CHANGE SHAPES JUST TO HIDE IN THIS PLACE BUT I'M STILL, I'M STILL AN ANIMAL
NOBODY KNOWS IT BUT ME WHEN I SLIP, YEAH I SLIP, I'M STILL AN ANIMAL AAAAAH!!!!!!



Titta vad jag hittade på Nennes blogg!


Åh så fint. Extra fint med tanke på att jag såg den i full HD på en enorm Mac-skärm. Mmm-hhm.

Den Fjärde Oktober Tjugohundraelva

Idag har jag diskat, städat, lyssnat på P3, flätat håret, redigerat en tidningssida, fått tillbaka min tenta, promenerat hem, firat kanelbullens dag, svabbat golvet, tagit ut soporna, gjort slut på värmeljus, kollat på Big Bang theory, och diverse andra saker.

How do you like my last day as an artonåring?



Coldplay, Lost

You might be a big fish In a little pond, doesn't mean you've won.
Cause along may come a bigger one.