Jag slänger mig från projekt till projekt

Revyn "avslutades officiellt" förra lördagen, med filmtittning och middag. Sedan November förra året var det mitt största sidoprojekt utanför skolan, träningen och vardagslivet. Idag, när jag precis ätit middag, ringde min gamla nollningsgeneral André och berättade att vi kommer och hämtar upp dig nu, det är ett möte inför nästa års nollning!
Sådärja. Då har jag fått något nytt att bita i.
Eftersom jag samlade ihop flest poäng under min nollning (och vann den fina titeln poänghora) fick jag och Victor (som blev Supernollan) första tjing på att vara generaler, och det tackade vi verkligen inte nej till. De andra två generalerna blev Daniel och Simon från info pr-klassen.
Under dagens möte fick vi mest grundläggande information, och bokade in en Superobligatorisk generalutbildning den andra helgen i maj. Så boka inte in nåt annat med mig då, för då är jag verkligen inte ledig.

Lisa Kate Miskovsky Bush



Den enda låten jag har tyckt någotsånär bra om i årets melodifestival var gårdagens vinnare; Why start a fire med Lisa Miskovsky! Fin scenografi, duktig sångerska och mysig melodi (jag är en riktig sucker för trum-grejen innan refrängen börjar, duduruttudududu). Låten påminner mig om Running up that hill med Kate Bush, och nu väntar jag tålmodigt på att någon duktig person ska göra en mashup-remix på dessa låtar.


La la la Na na na

Två låtar som är lite mysiga är The Knife – Na na naYACHT – Shangri-La.
Till råga på allt så är jag sugen på att bli rödhårig med raklugg igen, gnaaah men hur ska detta gå. (Märks det att jag spenderat den senaste timmen med att kolla ikapp mig på Livelavalive, Meekakitty och Nanalew?)

Jag älskar twitter

#aaaah #hahah ingen har säkert den här referensen #men ååh this is my kind of people

Valentines

Jag och Jonas är ibland lite klyschiga. Imorse kom det hit en präst (för att prata lite inför begravningen på fredag), och då hade vi städat hela lägenheten, Jonas hade på sig sin vita finskjorta, och så bjöd vi på tre sorters te och nennes lyx-muffins i min finaste servis, haha. Å andra sidan så var det ju ändå alla hjärtans dag, så jag antar att det räknas som en ursäkt för lite snofs.

Efter det mötet for vi iväg till Birsta för att kolla om vi kunde hitta något kul att köpa, men vi handlade bara parfym på Body Shop och lunch på McDonalds (det såg ytterst skumt ut när vi kom dit finklädda och skulle äta skräpmat, men sånt måste ju hända nån gång också, antar jag). När vi insåg att vi var less gick vi iväg till Coop och köpte lite smått och gott, och tog bussen hem. Sedan bakades det hjärtformade kladdkake-marshmallows-muffins! Maha! Jag var faktiskt skeptisk till silikonformar ganska länge, men när jag väl fick fyra olika sorters formar i julklapp av mamma tvingades jag prova och nu är jag helt såld på konceptet.

Efter det tog jag en tupplur, såg på ett par avsnitt av The Ricky Gervais show, anmälde mig till en tävling där man kan vinna en Canon 600D (Rösta på mig!/ (Jag anmälde mig ganska tidigt!)), och sist men inte minst så gjorde jag några hjärtformade pizzor. Nu får det räcka med bingeande idag, jag har ju trots allt dansträning sen ikväll. Ta istället en titt på vad jag har till höger om min dator;

I am in the mood for some typography



Igår satt jag och kollade runt på en massa snygga hemsidor och bloggar och hittade underbara videoklipp, illustrationer och visuell perfektion i allmänhet. Jag var jätteinspirerad. Så jag satte igång Die Antwoords senaste album på spotify (som jag förövrigt inte får lyssna på längre, surt) och öppnade Illustrator och Photoshop. Nu jäklar skall här skapas, tänkte mitt hjärta. Men icke då. Trots all inspiration så hade jag noll idéer och dessutom hade min datamus gått sönder och det var i princip enklare att hålla på med styrplattan på datorn (och det är inte bekvämt när man vill gå lös i Adobe, kära vänner).

Men idag, när jag åkte till Clas Ohlsons för att byta Jonas hörlurar, som slutat fungera, tänkte jag att okej, nu får jag väl ta och köpa mig en datamus. Jag hittade en lagom stor (jag klarar verkligen inte av de minimaliska, man måste ju ha något att hålla i!) för 99 kronor, och tänkte precis gå och köpa den när Jonas kom med sitt tillgodokvitto och ett par hörlurar som var billigare än de han reklamerat. Och då var han så snäll att han la resten av pengarna på en mac mus, som en tidig alla hjärtans dag-present. Naaaw! ♥

Så, nu är jag hemma, och är lite överväldigad av hur motiverande en dyr datamus med scrollfunktion åt alla håll kan vara. Fast jag tror de nya typsnitten som min lärare twittrade om kan ha ett finger med i spelet också.

Personporträttet på Milla


Det här, mina kära vänner, är en av mina favoritpersoner; Camilla Nilsson, min danslärare sedan hösten 2007. Sedan jag började dansa för henne har både min kropp och själ börjat tänka och röra sig på ett helt fantastiskt sätt (oj, vilken poetisk mening det där blev).

Filmen gjorde jag i slutet av Rörlig Bild B-kursen. Ljudet är lite dåligt, för jag klantade till mig, men annars är jag väldigt nöjd med den här uppgiften.

Jag hittade igen en gammal Unga ST-krönika!

Eftersom Sundsvalls Tidning sådär lagomt snällt har tagit bort allt från Unga-redaktionen som fanns på deras hemsida går mina gamla texter, bilder och filmer inte att komma åt längre. Men! Idag hittade jag igen min Meningen med livet-krönika som jag skrev någon gång under 2009, tror jag. Så, varsågod (med reservation för att jag skrev detta för ganska längesedan)!

Stoppa pressarna! Alla kan sluta leta nu, för jag har hittat det som alla letar efter.
Kära läsare, jag har funnit meningen med livet! 

Men det är lite komplicerat. Jag har inte precis rest jorden runt och till slut hittat det legendariska svaret i ett gammalt tempel djupt inne i en outforskad djungel. Man kan snarare säga att jag snubblade över det, när det (till synes) låg och skräpade rakt framför näsan på mig.

Okej, jag förstår att många är nyfikna på vad det kan vara, så jag ska inte dra ut på det längre. Här kommer det;
Meningen med livet är att...
Ha träningsvärk i magen
Se världen genom ett tågfönster
Åka bakom pappa på hans motorcykel
Sjunga med i sin favoritlåt
Få en ny vän
Slicka upp det sista av kladdkaksmeten
Gå och lägga sig med nyrakade ben
Komma hem och sova i sin egen säng när man har varit bortrest vara
Vaken mitt i natten med kompisarna och diskutera djupa och lättsamma saker omvartannat
Bli bjuden på en kopp varm choklad när man fryser som allra mest
Skämta om fåniga saker vid middagsbordet
Kramas
Hälsa på en gammal bekant
Gå till frisören
Locka någon till att le
Vara ensam och filosofera
Skratta sig hes tillsammans med vänner
Plötsligt få ett sms av den där speciella personen
Ha sovmorgon
Försöka vissla samtidigt som man inte kan sluta skratta
Dansa till kroppen inte orkar mer
Känna en nostalgisk doft
Komma ett steg närmare sitt mål
Kliva av ett flygplan efter en lång resa och känna hur värmen och semestern slår emot en
Vara på väg att ge upp, men sedan inse att det är värt allt besvär som krävs.

En del kanske inte alls håller med mig. De kanske blev besvikna nu. I så fall ber jag så hemskt mycket om ursäkt, men det jag precis räknade upp är faktiskt meningen med mitt liv. Med andra ord; Jag anser att anledningen till att leva är de små ögonblicken av glädje som dyker upp med jämna mellanrum. Då spelar det faktiskt ingen roll om livet är skit ibland. Alla saker som får mig att le är värda att fortsätta leva för.

Jag vill också åka till Japan med en värstingkamera

Japan 2011 | Around Us from Dave Katague on Vimeo.


Sommarfilm

Var vänlig kolla i HD, 720p eller 1080p.

Jag fick smak på den här stilen att göra film! Jag tar alltid så många bilder som man inte riktigt vet vad man ska göra av, men sedan jag såg den här videon för ett tag sedan fick jag en välbehövlig dos av inspiration.

Detta är alltså alla bilder som fanns på min systemkamera, från Studenten i Juni till Nollningen i September.

Vinterfilm

vinter. from Louise Åslund on Vimeo.

En liten kort video bestående av en massa bilder som jag fotade när jag var ute på promenad på Norra berget idag. Var vänlig kolla i HD.


I Fink U Freeky



Skummare än såhär blir det nog inte. And I like it a lot!

ÅH JA ÄNTLIGEN SOM JAG HAR LETAT

Den här videon, mina vänner, såg jag på ZTV för sex-sju år sedan. EN gång såg jag den. Och sen dess har jag förjäves försökt hitta den igen, utan att ha någon aning om vad det är jag letar efter. Men idag råkade jag klicka mig fram till den!

Så, nu är jag klar med lyckan över att ha hittat videon, nu kan jag övergå till ångesten över att den här killen är tusen gånger kreativare än mig.

På Lördag dansar jag den sista föreställningen

Foto: Sara Gottvall

Och med 99% chans att Camilla kommer och kollar, är det också den viktigaste.


A miracle has occurred

Jag, innan tentan:


Jag, den elfte Januari, direkt efter tentan:


Jag, imorse, när vi skulle gå och hämta ut resultaten:


Jag, en kvart senare:


JAG KLARADE TENTAN FRÅN FÖRRA KURSEN!!!!!! Holy Cow!