I've been to Hell

Hejhå folket, mitt liv flyter på i 140 km/h (see what I did there Nenne?) och då blir bloggen lidande av det. Eller lidande vet jag inte, men åtminstånne ouppdaterad och öde. Därför kör vi en gammal goding, dvs ett inlägg med diverse saker jag fotat från diverse ställen jag varit på och diverse saker jag gjort. Först ut: Denna till synes balettstång som egentligen är en korridor på Umeås östra tågstation.
 
Där var jag måndagen den 24 september och gjorde en pet scan. Det var första gången jag åkte tåg till Umeå och fick se tågstationen som låg utanför sjukhuset - så hiiiiiiimla snygg var den! Dum som jag är fotade jag bara denna mosaik men hela alltihopet var fantastisk snygg ...inredning? byggdesign? Helheten var snygg i alla fall, så om du vill se hur det ser ut får du åka till Umeå. (Hej Umeå kommun jag gav er precis bra PR i min blogg kan jag få några hundralappar för det?)
 
Senare samma vecka vart det mycket kommunikationsplugg med OFA-uppgiften (fråga mig inte ens om det.... Det vart bra i slutändan i all fall), Jonas började måla på en fantastiskt fin tavla av en nebulosa, som nu hänger på utställning i flygplanslägenheten!! (Det gör det inte alls det, den är fortfarande kvar på stafliet... men fin är den ändå!), och så fixade jag äntligen visitkort till Jag har alltid haft en vild Fantasi! Vill du ha mitt visitkort? Du får det! (Vi har jättejättejättejättejääääättemånga....)
 
Fredagen den 28 september åkte jag till Nenne i Falun. Det visste ni ju redan. Men vad ni kanske inte visste var att precis när hon hämtat upp mig från tåget, och vi kör in på hennes gata ringer min läkare och berättar att jag inte behöver någon mer behandling för cancern. FATTAR NI?!?!?! AAAAAAAAAAH
Det (och mostly Nennes upcoming 20års-dag) firade vi med Mars-milkshake, glasstårta, McFlurry, isfacklor, Attack the block och Community-marathon. Och så jobbade vi lite också. 
 
 
På söndagen passade jag på att hälsa på Farmor och Farfar tillsammans med Pappa och Kajsa, och sedan bilade vi hem till Sundsvall igen. Månen var helt galen den kvällen. 
 
 
Ungefär en vecka senare fyllde även jag 20! SAY WHAAAAAT
Jag fick massvis av gratulationer via facebook och sms, och även dessa två lite annorlunda...
 
Veckan efter det började kursen i förpackningsdesign, och sen dess har det mest varit jobbajobbajobbajobbajobbajobbajobba. Jag är något stressad över hur mycket jag har att göra, inte bara till skolan utan även till revyn, dansen, lägenheten osv. Så jag skrev en liten lista för att försöka lugna ner mig.
(PSSST! Fun fact: Nu har jag kryssat för alla punkterna för vecka 41! För vecka 42 har jag klarat av tre av åtta.)
 
På fredagen började mitt liv som resväska igen. Jag åkte tillsammans med Nenne till Verdal international film- och teaterfestival (även känt som #Viftfestival - hur kul? Jättekul tyckte vi.) I Norge bytte vi tåg på ett ställe som hette Hell. Bäddat för skämt. We went to Hell and back, when Hell freezes over, och så vidare. 
Vi lämnade Sundsvall 14:05, och kom hem nästa dag 23:23. Dagen efter det virrade jag runt i birsta, på danceworld, på stan, och på birsta igen. Vid middagstid satte jag mig i Nennes bil och så körde vi iväg till Falun för att övernatta och sedan fortsätta till Stockholm. Vad gjorde vi där? Jadu... Mestadels så råkade vi ut för problem, som vi självklart löste eftersom vi är världens bästa problemlösare, men framförallt så gick vi på galapremiären av Bitchkram. Det var andra gången jag såg filmen och den var otroligt nog snäppet bättre denna gång. Sedan gick vi från Rigoletto till Hotellet (alltså inte ett hotell utan Hotellet, en klubb med ett något vilseledande namn) och efterfestade till klockan två på natten. Massor med god mat, kändisar och mingel. Jag fick skaka hand med Andreas Öhman. Ifall du inte förstod innebörden av den förra meningen så ska jag skriva den igen för att förtydliga; Jag fick skaka hand med Andreas Öhman. Gissa hur jag reagerade efteråt. Jag fangirlade på ett sätt som jag aldrig någonsin gjort förut. Visst har jag blivit starstruck förut och gjort bort mig, men detta var något helt annat. Jag var helt tagen, ni förstår nog inte vilken respekt jag har för den mannen. Förutom Nenne är han nog den människan som jag allra mest i hela världen skulle vilja ha som jobbarkompis, och det faktum att jag kanske aldrig kommer komma närmare än den salongsberusade handskakningen gjorde mig något sentimental. Det första Nenne sa till mig efter han hade gått därifrån var "Steg ett!", och jag får ta och leva på det ögonblicket ett tag. 
 
När kvällen var över åkte vi efter många om och men till Tove och Samuel i Solna och fick sova två timmar. Sedan var det dags att kliva upp och bila till Gävle för att hinna släppa av mig på tåget i tid. Spoiler: Vi hann inte i tid. Många saker gick lite åt skogen denna tripp, och jag kan inte göra annat än att kommentera våra bravader med ett väldigt bra citat ur en Tom Milsom-låt som handlar ungefär exakt om vår relation - We'll hit the big time and set a new low in the same day.
 
 
Sen kan jag bara landa i att när jag var på väg hem idag fick jag världens bästa och underbaraste sms av Pappa. We did it. 

Fjärde oktober 2012

 
 
 

Det är saker på gång

 
Många grejer händer just nu. Jag skulle hemskt gärna vilja sätta mig ner och skriva en ordentlig redogörelse och klippa ihop en film, men skolan är prio ett just nu. Håll till godo med ett par bilder från helgen tills vidare.