Utslagen på balkongen

Hej alla glada! Just nu ligger jag på balkongen och pluggar till tentan!


Utslagen på golvet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorse packade jag min ryggsäck med Kotler-boken, Mårtenson-boken (lika tjock men lite mindre), och datorn i. Sedan satte jag mig på cykeln och for ner till skolan, skrev färdigt och lämnade in uppsatsen, och jobbade vidare med kondomerna. Sedan var jag på treornas examensutställning, efter det gick jag och åt middag med Magda, och sen cyklade (Läs: Jag bor högt uppe på norra berget, det var 87% leda cykeln) jag hem med den där jävla ryggsäcken. Ni anar inte hur tung den var. Vet ni vad, jag ska gå och lägga böckerna och datorn på vågen, för att se hur mycket de väger! 
 
5,6 Kilo! Och då räknar jag inte in allt annat jag hade i väskan. Nu ligger jag på golvet, helt utslagen, och funderar på att ansöka om att få göra det på heltid. 

Spotify radio

Hur många här använder Spotifys radiofunktion? Jag, Jag!! *Räcker upp handen*
Jag har precis börjat använda den, tidigare har jag totalt struntat i vad det är för något och bara lyssnat på min musik, som jag själv har hittat. Men, om man är som jag, och spelar sönder sina favoritlåtar och snabbt kan lessna på dem, så är Spotify radio helt perfekt. Den analyserar en spellista, ett album eller en artist som du väljer, och spelar sedan upp låtar som passar ihop med karaktärsdragen på vad du gillar. Jag har fått en massa nya favoritlåtar som jag aldrig någonsin har hört talas om tack vare denna funktion, bland annat dessa fyra:
 
 
 

KOTLER ET AL

- Kom alla mina små kycklingar!
- Vi törs inte för Kotler!!!
 
Den absolut helt utan tvekan värsta boken som man kommer i kontakt med under min utbildning påstår alla är Principles of Marketing av Philip Kotler, Gary Armstrong, Veronica Wong och John Saunders. Jag håller med till hundra procent. Förutom att det är en tegelsten på över 1000 sidor på jobbig Business-engelska så är boken otymplig, sladdrig och har världens virrigaste register.
 
Just nu håller jag på med (förutom kursen Grafiskt Förpackningsprojekt där vi håller på och redesignar RFSU's kondomförpackningar) Marknadskommunikationskursen som jag missade förra året. Jag och tre andra tjejer skriver ett grupparbete om Coca Cola och Fords nuvarande marknadsföringskamanjer. Eftersom jag håller på med kondomer hela dagarna på normal arbetstid så är det kvällarna som får gå åt till att skriva uppsatsen, och under en hel veckas tid lyckades jag skriva hela tre fjuttiga meningar om Coca Cola. Jag har varit så trött och omotiverad när jag har kommit hem att jag helt enkelt inte fått något gjort på gruppuppgiften.
 
Ikväll däremot, tog jag mig i kragen, gav mig själv några örfilar, sparkade mig i rumpan och började tillsammans med min grupp diskutera över skype samtidigt som vi skrev på uppgiften, och vet ni vad – vi är nästan klara nu. Såååå himla skönt när man verkligen kan få tummen ur och börja göra det där man har skjutit upp allt för länge.
 
Igår sydde jag upp axelbanden på ett linne som var för stort – hur har du prokrastinerat den senaste tiden?

Sakura

Jag sitter på balkongen just nu och väntar på att få ha ett litet skypemöte. Är det bara jag som tycker att vi inte riktigt har haft någon vår? Det gick liksom direkt från vinter till supersommar - i förrgår sprang jag liksom omkring utomhus i bikini! Jag antar väl att jag missade övergången när jag var i Stockholm. 
 

Alolaasåg

Hej på er, kära sötpotatisar!
Idag har jag varit produktiv! Jag har precis renskrivit mina anteckningar från ALLA marknadskommunikationsföreläsningar. Aj min hand? Ja, aj min hand. Dock är det väldigt värt att göra, eftersom jag skriver jätteslarvigt samtidigt som jag lyssnar på läraren och försöker få med allt vettigt (eller snarare: försöker LÅTA BLI att få med det som inte är ett dugg vettigt. En del lärare har verkligen svamliga föreläsningskoncept, inga namn nämnda.)
Dessutom har jag tvättat två maskiner tvätt, sprungit ett varv runt ryggis, och bokat in min första körlektion. YES SIR NU HADE JAG TÄNKT GÖRA DET HÄR, OKEJ? Nu kan jag inte backa ur eller skjuta upp det något mer. Bil! Gas! Broms! Koppling! Backspeglar! Trafik! Herregud!
 
Igår var jag på unga magasinet med Mimmi och Joel, det slutade med att vi spelade Nonsensalfapet; Det är ungefär som vanligt alfapet, förutom att du inte får lägga ett riktigt ord. Ordet måste gå att uttala, det måste ha minst en vokal, men framförallt så måste du ha en bra motivering för vad ordet betyder. Detta kan låta rätt fånigt, men faktiskt så är det en grymt bra övning för att kicka igång sin fantasi och improvisationsförmåga. 
 
Två av Mimmis fantastiska ord:
Dooerai: Ordet betyder förlåt på språket som talas på Ochdotos, en antik ö bredvid grekland. 
Gih: Ett fotbollslag
Men det bästa ordet hon kom på var ändå Emk: En muterad älg... Som har rymt!
Jag är lite besviken över att jag inte fotade alla ord, för de försvinner snabbt ur minnet... Men vi hade i alla fall väldigt roligt när vi spelade!