På tal om filminspelningar

I början av året såg jag Martin Scorsese’s senaste film Hugo, och jag totalt äääääälskade den. Mer än så tänkte jag inte gå in på detta för jag tänkte bara visa ett klipp som dök upp på tumblr. Såhär duktig och organiserad och proffsig vill jag också vara en vacker dag!

Häj och välkomna till Hajk, idag ska vi göra en skylt..

...men inte vilken skylt som helst, utan en studentskylt!

Hela dagen idag har bestått av att pyssla iordning en kär väns studentplakat till nästa vecka. När jag hade hållt på i max 40 minuter insåg jag att färgen i pennorna som Jonas använde till min skylt nästan var slut, så då åkte jag till panduro i Birsta för att köpa nya. Istället för bara gult och blått så köpte jag även en rosa, en lila och en röd Posca-penna! Sedan hittade jag även en riktigt fin och glittrig fjäril och några dekorationsblommor och bestämde mig för att pimpa till skylten ordentligt. Nu är den nästan klar, jag måste bara plasta in den och sätta på lite ballonger och band - och försöka lista ut vart jag ska sätta fjärilen.

Nu väntar jag på telefonsamtal från Ömhetens scenograf, snart ska jag göra middag till mig och Jonas, och imorgon blir det blodprov och planering inför helgens filminspelning!

Ömheten

Ända sedan Nenne fick jobb på filminspelningen för Bitchkram förra året har jag sett på henne med stora, avundsjuka ögon. Då och då har jag även flikat in att jag sällan har saker för mig och är på för nästan vilket springpojkejobb på film i västernorrland som helst. Nu, ett år senare, så pågår en annan filminspelning - Ömheten - som hon jobbar på och förutom att jag är sjuk och avundas alla som kan jobba överhuvudtaget så var jag minst lika sugen på att få vara med på detta tåg också. I torsdags hade vi ett långt snack om att hon på något sätt borde kunna fixa in mig som praktikant.

Och så, igår, fick jag mail om att en tjej som skulle vara produktionsassistent inte längre var tillgänglig, och att jag skulle skicka in mina kontaktuppgifter till film i västernorrland för att kunna hjälpa till på en inspelning i helgen! Jobb! Äntligen!

Och inte nog med det, så snabbanställde Nenne mig idag för att hjälpa till med castingen. Vi har farit runt på skolor för att ragga statister, kontaktat folk hit och dit, och sist men inte minst, så for vi ner till kontoret där jag fick skriva på mitt anställningspapper! AH I AM EXCITED!

Dudududududududududududududu MÄÄÄMÄÄÄ

Någonting som Jonas faktiskt har lärt mig uppskatta är riktig hederlig fantasy, och trots att jag var ganska motstridig till Game of Thrones i början så har jag börjat gilla det ordentligt mycket (lagom till andra säsongsavslutningen). Dock har jag väldigt svårt att hänga med för det handlar om 76543453 stycken olika karaktärer och alla är släkt och har krångliga namn och man blandar ihop dom. Jag vet knappt vad mina favoriter heter, så jag tänker inte gå in på värsta analysen om vad jag gillar med serien just idag. Däremot vill jag dela med mig av detta awesome klipp från ett kommentatorspår;

Home sweet home

Idag klev jag upp 07:38 och mådde lite sådär, men jag tog mina mediciner, satte igång en tvätt, och gick till diskbänken och tog tag i ett stort, äckligt berg av disk. Resten av dagen, fram till ungefär fem, har bestått av storstädning. Hela lägenheten, badrum, kök, hall, sovrum och balkong. Gud så nöjd man kan bli av att få lite ordning på sin omgivning! Nu är stället redo för morgondagens schlagerparty, och bara för att jag är så himla stolt, så tänkte jag ta och visa lite bilder på hur världens bästa flygplanslägenhet ser ut när den är nystädad. Vi börjar med balkongen!

Den vita fotöljen är supermysig att sitta och läsa, se på film eller bara chilla i. Den står precis vid fönstret och med bord åt tre sidor. Sen har vi mina tomatplantor! Pappa kom över med bambupinnar och två hinkar fulla med jord idag, så jag planterade snabbt om dom och hoppas på massssssssor av mumsiga tomater (ni vet väl att tomater står för 70% av allt jag äter?) inom en snar framtid!

Ett rum och kök. För ungefär ett år sen såg väggen med TV'n på helt annorlunda ut. Nu inser jag att nästan alla grejer som där står där är Jonas grejer. Framförallt hans nya Star Wars-Xbox. Det är han väldigt stolt över. Jag diggar sumobrottaren.
Och alltså mitt kööööööök. Åååååh I love it! Som alla redan vet så är flygplansväggen min absoluta favoritsak med lägenheten. God bless killen som knäckte den idén.

Sist men inte minst, en liten bit badrum och en liten bit säng. Notera Simba som ligger sked med en liten Bobba Fett. Nästan som en liten metafor för min och Jonas relation, hehe.

Fem åttondelar

Idag fick jag min femte cellgiftsbehandling. Jag är nu på den bra sidan av halvvägs-strecket och håller alla mina fingrar och missbildade tår för att jag ska slippa spendera min sommar i Umeå för att komplettera med strålning. Det är kanske fånigt att säga, men det finns få saker som jag längtar till lika mycket som att få slippa dessa förbannade torsdagar på Hematologavdelning 2 (Filmlägret 11-15 Juni längtar jag dock till! Och att få träffa min chica Iris som kommer till Sverige vid midsommar!).

I början tyckte jag inte att det var en sån big deal att spendera var fjortonde dag i en säng, jag kunde ju alltid läsa lite böcker och lyssna på musik. Nu hatar jag det. Jag hatar sticket i porten, nålen gör skitont och jag undrar nästan inte om det skulle göra mindre ont att bli stucken i armen. Jag hatar maten dom serverar där, till och med vattnet gör mig skeptisk. Jag hatar ljuden som några maskiner (som en del patienter har) plingar till med lite då och då, jag hatar att se alla gamla människor som ligger och är sjuka, och jag hatar att benen bokstavligt talat är som gelé när jag är klar, men mest av allt så hatar jag lukten. Lukten av cellgifter. Det är som att den sätter sig i näsan när jag kommer dit på morgonen och håller i sig i några dagar efteråt. Jag luktar förfärligt vidrigt och mår så jävla illa utav det.

Tack och lov så hade jag Nenne med mig idag. Ännu en gång fick hon sitta på en hård trästol i 7 timmar, jag fattar inte hur hon klarar av det! Vi fick en del planerande av vår film gjord (men som sagt fjantade vi oss som vanligt också), nu har vi kommit på ett fint sätt att ge det hela en röd tråd. Närmast nu ska vi börja på manus, prata ihop oss med lite lokala musiker (HEY, KÄNNER DU NÅN UNG PERSON SOM GÖR SKITBRA MUSIK? TELL US!), skriva en ordentlig budget och projektplan, och... ehm... Komma på vad filmen ska heta...

Jag och Nenne sitter bredvid varandra och smsar!

Notera Lill-valen som kikar ner som om den vore nyfiken...

Vi har liksom inte riktigt lyckats få till den perfekta iphone-valen... Våra ser ganska missbildade ut!


Ordet "Ibland" har jag skrivit för många gånger nu

Jag skulle vilja citera en låt från min första podd som jag någonsin blev besatt av, en så gammal podd så att det inte ens kallades podd utan kasettradio på sin tid. Den här visan dök upp när jag åkte tåg igår och för mig går den verkligen att relatera med just nu.

Ibland är man glad som en gris på en pinne, fast ibland har man lust att lägga av
Ibland skiner solen både ute och inne, fast ibland är man ensam på stormande hav

Ibland kan man må som en prins i en tårta, fast ibland mår man inte riktigt bra
Ibland kan det kännas som man bara vill gråta, fast ibland är det lätt att vara strålande glad
Ibland är man glad så man dör, ibland är man faktiskt inte på humör

Ibland är man glad som en lärka i skyn, ibland går man ner sig totalt i dyn
Ibland vill man sjunga i jublande dur, ibland är man sur sur sur
Ja, ibland är man faktiskt sur.

Back to basics

Hej hopp! Jag har bestämt mig för att jag ska lära mig rita igen, och idag som så många gånger satte jag mig ner och började, blev missnöjd, och gav upp. Men, sen kom Jonas hem och när jag gnällde över att jag har glömt bort alla mina ritarskills så började han peppa mig så jag gjorde mitt bästa och bad honom och råd lite då och då (Min man har en jäkla kompetens inom detta område, ska ni veta!). När jag var klar med kroppen och håret var det bara händerna och ansiktet kvar - det som oftast sabbar det hela för mig. Men, den här gången gick det faktiskt inte helt åt skogen! Så nu ska jag försöka ta itu med en idé som jag har haft i bakhuvudet jättelänge, men jag måste nog öva lite innan jag ger mig in på den. Så ikväll började jag det projektet med att göra ett kollage av bilderna som idéerna baseras på.

Blir du nyfikeeeen? Inte det? Nähä. Okej, well SORRY DÅ. Men om det här blir som jag har tänkt så kommer det bli awesome!

"My name is Moxie"

Asså... Igår kväll när jag och Mamma var på Ica Maxi och storhandlade lite ditt och datt hittade jag något jättegulligt. FANTASTISK SNYGG förpackningsdesign. Asagulligt och supersmart. Men... frågan var om denna produkt är okej att blogga om? Men så kom jag på att det var säääaaxyyy fraaaydeey* och då antar jag att det var lugnt.
Med andra ord; KOLLA IN VILKA SÖTA TAMPONGER!!! OH MY GOD!

*Poäng om du har referensen, såklart!

WHOA

OJ.... Just... oj. THANK YOU GUYS! This is.. ojojoj... Jag försöker just nu göra upp en viktig lista på kloka köp att göra med detta. MEN ASSÅ HERREGUD.

I'd be lost without my blogger


Till er som inte har sett Sherlock - Försök slita er blick från denna gif;