Inspiration

 
Just nu håller vi på med kursen Avancerad Typografi i skolan. Väldigt intressant, nördigt och överväldigande. Vi har fått i uppgift att under fyra veckor göra en bok om fyra olika typsnitt. Var det någon som sa sömn?

En liten whiny bitch

Ufo-stjärnan blinkar fel, mitt huvud är uppochned, och jag har blåmärken på axlarna.
Jag har gjort milkshake som inte ens blev gott, och sett serier som inte ens var bra.
Igår försökte jag mig på att göra fransk manikyr. Det blev hemskt. 
Inget är kul längre, allt är bara irriterande. 
Allt låter, allt känns, allt går emot. Att tröstäta hjälper inte ett dugg. 
 
Men det var i alla fall soligt idag. 
 
  
Enligt mina erfarenheter är de tio första veckorna av varje år de värsta. Sedan vänder det. Jag hoppas det stämmer även i år. 
 

Stilpolisen är framme!

Hayley & Yolandi
Jag har ju varit ett inbitet Paramore-fan ända sedan jag gick i högstadiet, och nu i dagarna släpper de musikvideon till sin nya låt Now. Jag kan inte låta bli att notera att Hayley har klippt luggen superkort, och i videon sminkar både ögon och ögonbryn riktigt ljust, vilket inte bara får henne att se väldigt utomjordisk ut, utan även ganska lik Yolandi från Die Antwoord. Jag tycker Hayley är finast när hon "sminkar sig normalt", men det faktum att hon lyckas rocka både en lång och kort lugg förtjänar hon ändå en applåd för. 
 
För er som inte vet vem som är vem så är det Hayley från Paramore till vänster och Yolandi från Die Antwoord till höger. 

Sötsug

Jag får sällan cravings efter söta saker, utan blir snarare sugen på chips, mackor, kryddiga potatisar, pizza och liknande. Men nu, idag, så sitter jag och är dödssugen på milkshake och cupcakes. Jag har inte bakat cupcakes på ett år ungefär, så det kanske är dags nu? Jag har frysta bär och drickyoghurt hemma, men ingen glass. Mmmmmmmmilkshake. Jag kanske får ta och köpa glass imorgon. Nu ska jag iväg på föreläsning!
 
Update: Jag tror jag vet varför jag blev så sugen - jag har smort in händerna i vaniljdoftande handkräm! 

Okej, jag ger upp, det är inte så hemskt som jag trodde

Jag har ganska länge gått omkring och stört mig på Lana Del Rey, utan någon riktig anledning. Jag tror eventuellt att det kan ha någonting att göra med att jag verkligen tyckte om hennes debutsingel, Video Games, som hon totalt slaktade när hon var gäst på Saturday Night Live och framförde den förjävla dåligt. Efter det har jag helt bojkottat henne, gnällt på hennes sammarbete med H&M och vägrat lyssna när hennes låtar kommit i min väg. Idag tog dock nyfikenheten över, och jag lyssnade igenom hennes album. Jag måste faktiskt säga att även om det är en guilty pleasure eller inte, så är hennes låtar faktiskt väldigt... behagliga. Där, jag sa det - Jag gillar egentligen Lana Del Reys musik! Jag känner mig som om jag har kommit ut ur garderoben....
 
Musiken är fortfarande väldigt gnällig, och inte jag vet inte hur mycket jag kan relatera till hennes texter, men det är väldigt mysig bara-ha-igång-i-bakgrunden-medans-du-pysslar-med-annat-musik.
De låtar som jag har fattat lite extra tycke för är Video GamesBlue JeansRadioCola, och Born To Die (som Patrick Wolf har gjort en cover på, och som jag tro-det-eller-ej tycker är lite bättre än originalet). 
 

I carried a watermelon?!

Hej hå folket, imorse fick jag verkligen kriga mig upp ur sängen med sprängande huvudvärk, kriga mig in till köket och göra frukost som jag inte ens tyckte om, och sedan kriga mig iväg till skolan i pisskylan för att skriva tentan. Den gick riktigt bra, men ibland blir man nästan lite besviken över att man kan och har pluggat in så mycket mer än de frågorna som dyker upp. Anywho, nu har jag sovit sen tiotiden och nu håller jag på att vakna till. Hmm.. Fredag, klar med skolmoment, lite tycksynnom.... Det låter som att det är dags att kolla på Dirty Dancing för femtioelfte gången!
 

Timmar kvar till tenta: 20

Godmorgon världen! Tentaplugget är i full gång, och jag sitter som vanligt och spelar memory med hemmagjorda frågelappar (vilket var extra klurigt denna gång då vi inte har fått några instuderingsfrågor)! Vet du vad erinran är? Inte? Nä, men vilken tur att du klickade in dig här, jag kan nämligen förklara för dig vad det är; lätt associering och enkel inlärning. Man kopplar varumärket till ett kategoribehov för att bli top of mind.

Titta vad smart du blev nu! Underbart. Dock är lunch väldigt top of mind för mig just nu, så jag tror jag ska röra mig mot köket. 


Inte fan är det vår än på ett tag

Jag skulle nästan kunna använda exakt samma bild som i föregående inlägg, för William är här igen och vi sitter i samma position som för tre dagar sen. Grabbarna kollar på en, enligt William; "vänskapsmatch, fast den är jättetråkig". Fotboll dvs. Jag är ej engagerad. (OJ NU SKRIKER DOM OCH KRAMAS DET BLEV MÅL OCH NU DANSAR DOM)
 
Jag gick och la mig i Söndags och taggade ordentligt för att börja veckan med ett joggingpass (Ja, jag har upptäckt att det faktiskt går att jogga på vintern, say whaaaaa), tvätta x antal maskiner, städa lägenheten och sedan gå på en föreläsning efter lunch. Så blev det inte. Jag låg utslagen i migrän hela måndagen och fick även veta att Farmor hade somnat in. Så, inte precis årets bästa dag. Rest in peace ♥
 
Igår var jag uppe på benen, och gjorde allt det där jag skulle ha gjort i måndags. Förutom att jogga. Jag har kanske anammat idén om att jogga i snö, men inte fan i snöstorm. Däremot tog jag ut alla handdukar och lakan ur skåpet, vek om dem, och la tllbaka dem i skåpet. Detta kanske låter fånigt, men om ni hade sett hur det såg ut i skåpet innan så skulle ni komma springandes med något prisaktigt och kastat det på mig. En medalj för vuxenpoäng kanske. ETT vuxenpoäng. 
 
Så, nu sitter jag här och bloggar och slänger då och då ett öga på fotbo... Nähä. Nu spelar de Assasain's Creed igen. Sverige ligger tydligen under. Detta beteende gillar jag, man ska inte titta på en enda minut sport i onödan.

Fine day, Sunday

Hej Nenne, mamma, pappa, Hannah, Linn, Julia, Ronja, Anna och alla andra som eventuellt läser min blogg. Idag har jag och Jonas varit hos Lotta och William och ätit tacos. Just nu är vi hemma hos oss och återupplever (läs: låter William spela) Assassins Creed 3. Jag har tänt en massa ljuslyktor över hela lägenheten och vi bara myyyyyyser!

 


Mitt filmår 2012

Nenne fick mig att börja med en jättebra tradition förra året; nämligen att skriva ner alla filmer jag ser för första gången. Jättebra när man gillar att titta tillbaka på sig själv och mala ner sig själv till statistik (what)! 
Jag tänker att jag gör såhär; alla filmer som jag såg var inte världens bästa filmer. Långt ifrån alla. Därför ska jag bara lista upp dem och sedan kommentera de filmer som jag har något vettigt att säga om. Here we go!
 
Januari
  • Zombieland
  • Ondskan (Yes, jag hade inte sett hela innan, hur...?!??!)
  • Hostel 3 (Haha den här kvällen var det inte jag som bestämde film, utan Jonas storebror...)
  • Star Wars The phantom menace
  • Gamer
Den här filmen tipsade Jonas om, och den tyckte jag faktiskt var riktigt bra. Våldsam, lite äcklig och överdriven, ja, men jag gillade den ändå! I korta drag handlar den om att man kan styra vissa människor (dömda fångar, eller anställda människor) som spelkaraktärer, mitt bästa sätt att förklara det är att de blir som Simsgubbar. Huvudkaraktären sitter i fängelse (där spelet liknar typ Black Ops? Är det det spelet heter? Kan någon snälla komma och rätta mig?) och vill försöka ta sig ut ur "spelet" för att hitta sin fru (som frivilligt jobbar som Simsgubbe), och göra uppror mot mannen som äger spelbolaget (som spelas av Michael C. Hall från Dexter).
 
 
  • Burlesque
  • Reservoir Dogs
Februari
  • Hugo
  • 2001 - A space Odyssey
Okej, i Februari såg jag tydligen bara två filmer (? Jag har för mig att jag samtidigt kollade igenom Sherlock, eller något sånt), och eftersom båda är så bra så får de varsin kommentar.
Hugo: ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH Så fin film. ÅÅÅÅH ÅÅÅH SÅ FÄRGKODNING ÅÅÅH ÅÅÅÅH SÅ MYS ÅÅH ÅÅH SÅ Sacha Baron Cohen i en seriös roll? ÅÅH ÅÅÅH Jag kan inte beskriva med ord hur underbar denna film är ni måste bara se den. Punkt slut.
 
 
2001: Wow. Asså. Ja. Jag önskar såhär i efterhand att man hade filmat mig och Nenne och våra reaktioner när vi såg denna film, det hade blivit ett roligt kommentarspår. Helt klart en av de bästa filmerna jag någonsin har sett, jag vägrar tro att den är från 60-talet, och jag måste se den igen snarast. Den här filmen lärde mig verkligen vikten av tystnad. (Nenne gjorde ett bra och utförligt blogginlägg efter att vi hade sett den, klicka här för att få läsa!)
 
 
Mars
  • Lennon Naked
  • The Woman in Black
  • The Hunger Games
  • Pirates of the Caribbean; on Stranger Tides
 April
  • The Prestige
  • The Muppets
Wow. Jag älskade verkligen den här filmen. Sedan att jag såg den med Ronja i April så har jag sett den MINST fem gånger till. Under bara 2012. Den är verkligen så mysig, cheesy på ett underbart sätt, och den perfekta filmen att slå igång mitt i natten när man inte kan sova. Just nu håller de på att spela in uppföljaren, och gissa vem som har huvudrollen? RICKY GERVAIS! Jag hoppas ändå att Jason Segel fortfarande är med på något hörn, för han gör mig så glad. Mihihihi.
 
 
  • Taken
  • Stardust
 
Maj (Här var det Jonas som hade monopol på vad vi skulle se för filmer, haha!)
  • Happy Gilmore
  • Goodfellas
  • The Departed
  • Jurassic Park 
Juni
  • Let me in
  • Bitchkram
Jag såg Bitchkram innan premiären, häähää! Vi som var på Filmläger i Ålsta fick agera testpublik. De som känner mig vet nog redan att jag tycker att det här är en extremt bra film. Har sett den tre gånger till efter det; På galapremiären, med Mamma, och med Astrid. Fantastisk foto. Fantastisk klippning. Älskar all "extra-grafik". Älskar Soundtracket. Är fortfarande otroligt avundsjuk över att Nenne fick jobba på den, och inte jag.
 
 
  • Innocence
En väldigt annorlunda fransk film som vi också fick se på Filmlägret. Inte så högt tempo, mycket symbolism, men väldigt fin. Känslan jag fick när jag såg den här filmen påminde mig om Spirited Away, av någon anledning. Jag hittar för övrigt ingen trailer med Engelsk textning, så detta kommer endast Mamma förstå.
 
 
  • Paranormal Activity 3
  • Indiana Jones Raiders of the lost ark
  • Top Secret (En extremt skum film som vi såg mitt i natten i Ållerviken. Väldigt skruvad humor.)
Juli
  • The Amazing Spiderman
  • Indiana Jones and The Temple of Doom
  • Rocky
  • Rocky 2 (OH MY GOD Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om Rockyfilmerna. MEN JAG GÖR DET?!? Klyschigt nog blir jag dessutom ASTAGGAD på att träna när jag ser dem, hahahahaha)
  • Indiana Jones and The Last Crusade
  • The Shining (Bra, väldigt bra. Jag börjar bygga upp någon sorts jättekärlek till Stanley Kubrick, samtidigt som jag blir mer och mer rädd för människan.)
  • Fucking Åmål
  • Extremely Loud and Incrediby Close 
Augusti
  • The Lorax
U-N-D-E-R-B-A-R Barnfilm. Igen. Jag älskar Jonas imitation av denna anka (Var beredd, det går jätefort!):
 
 
  • Inception
  • Dansar med Vargar
Okej så den här filmen hade Jonas hetsat om jättejättelänge, och tillslut gav jag med mig på att se den. Vi såg självklart på specialutgåvan som var över fyra timmar lång. Även här är tempot väldigt lågt, och jag gillade den. Jag höll på att gråta ihjäl mig i slutet [SPOILER] när Wind in his hair står och skriker. Hah, vilken mesig spoilervarning, men man måste ha sett hela filmen för att förstå, så om jag skriver vad han skriker kommer jag förstöra allt. Så, se den om ni har tid att gråta och vara kulturella någon gång. 
  • King kong
September
  • Dennis the Menace
  • Batman Begins
  • The Dark Knight (Hade egentligen sett den en gång förut, men det räknades inte eftersom jag inte kom ihåg någonting.)
  • The Dark Knight Rises
  • Fifth Element
  • Law abiding citizen 
  • Gladiator
  • Attack The Block (Underbar Brittisk sci-fi-action-aktigt. Se den med undertexter och Urban dictionary tillgängligt!)
  • Amelie
 Oktober
  • K-on the movie
  • Moonrise Kingdom (Väldigt bra, du har nog hört talas om den. Väldigt väldigt fin och mysig.)
November
  • Brave
  • Team America
  • Bean, Disaster Movie
  • Casino Royale
  • Quantum of Solace (Ännu en gång; Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om Bondfilmerna?!? Är pinsamt förälskad i både Bond och Q.)
  • Star Wars Attack of the Clones
December
  • Sweeney Todd
  • Friends with benefits
  • Ted
  • The Hobbit (ASDFGHJKL. Jag hade önskat mig lite mer Benedict Cumberbatch dock, det räckte liksom inte med att se hans namn overkligt tidigt i eftertexterna)
  • Mupparnas Julsaga (Mer Muppar, woho! Jag kommer ihåg trailern för den här som brukade vara på mina gamla disney-VHS:er. Då tyckte jag att den var JÄTTELÄSKIG!)
  • Scrooged
Sådär, det var de filmerna jag såg för första gången under 2012. Sen såg jag ju självklart på Mulan X Antal gånger, och Juno, och Black Swan, och diverse Harry Potter-filmer som man liksom bara måste titta på någon gång emellanåt. Och självklart en massa serier. EN MASSA SERIER har jag sett på. Jag bör kanske göra en utförlig lista av sådant någon gång också.