Kawaiicon ~ Video

 
 
Sådär, nu är jag klar med videon från Kawaiicon. Jag blev riktigt nöjd med den, förutom att den saknar "behind the scenes-känslan", eftersom jag nästan bara filmade på besökarna och ingenting på dem som jag faktiskt jobbade med. Menmen, nästa år kanske?

Kawaiicon

I helgen jobbade jag som funktionär på japankonventet Kawaiicon! Det var skitroligt! Jag satt i infodisken och går numera under namnet Mamma Info. När jag inte jobbade sprang jag runt och fotade och filmade på alla fina människor som cosplayade [ Cosplay: Literally "Costume Play." Dressing up and pretending to be a fictional character (usually a sci-fi, comic book, or anime character) (Alltså ett annat ord för maskerad) ]. Några karaktärer kännde jag igen, men de flesta har jag ingen aning om vem de skulle föreställa. Här kommer ett inlägg med några av mina favoriter:
 
Hatsune Miku från Vocaloid. Jag tror det var minst fem olika tjejer som var utklädda till henne. Här är en av dem.
 
Harley Quinn (synd att jag inte har någon bild när hon har på sig hela dräkten... kanske finns i bakgrunden på någon annan bild... skall letas upp!) och Jokern från Batman.
 
Azu-nyan och Ritsu från K-on. 
 
Kagamine Len och Kagamine Rin från Vocaloid. Det var MASSVIS som var utklädda till antingen den ena eller den andra...
 
...som sagt. ÅH GUD KOLLA IN DOM HÄR GULLUNGARNA! En är 10 och de andra är 12 år gamla. De hade en mamma med sig på konventet som jag pratade med och hon gav mig tillåtelse att publicera bilderna, så stort tack till dig mamman! Har dock noll koll på vilka de ska föreställa, men jag har för mig att rosa håret också är en Vocaloid-karaktär.
 
Har ingen aning om vem detta ska föreställa men hon var grymt snygg och väldigt trevlig.
 
Honey från Ouran High School Host club. (Whaaa redigerad bild men ursäkta ni hade inte velat se inomhusbelysningen usch nej)
 
Finn från Adventure Time! Och en magnumglass.
 
LILL-LINK! Ah gud så söt. Link Från Zelda. Och Där har ni även Harley i bakgrunden! (UPDATE: Vänta det är inte samma Harley... Jaja...)
Som sagt var det grymt roligt att jobba som konventsfunktionär, och ytterst lärorikt! Ibland kan det vara svårt att tro, men jag är extremt blyg bland nytt folk. Sådant försvinner snabbt bland det här folket, och jag har skaffat mig en näve nya grymma kompisar.
 
Sen tog jag även på mig att hjälpa till med att designa diplom, grafiker som jag är, som jag knåpade ihop inatt mellan halv två och halv fyra. Trots förutsättningarna blev jag faktiskt riktigt nöjd med dem!
Nu är det jag som börjar lite smått med att klippa ihop det jag filmade och sen går jag och lägger mig tidigt! 

På nåt sätt både nostalgiskt och framtidslängtande

Nenne har klippt ihop en jättefin liten film från när hon och jag har varit out and about och rekat inspelningsplatser till Fantasi. VISST ÄR HON DUKTIG?!?! (Det borde ni redan veta vid det här laget om ni har följt den här bloggen ett tag - den handlar nästan lika mycket om henne som den gör om mig)

HTML är svårt.

Det har det alltid varit och det kommer det nog alltid att vara. Pappa tipsade mig om att jag borde ha instruktionerna till hur man röstar på oss överst på min blogg nu under kampanjtiden, och jag har provat diverse saker som har fungerat halvdant. Nuvarande lösning är instruktion via headern och en länk under den. Dock uppdaterar sig inte blogg.se tillräckligt ofta för att jag ska kunna se om det fungerar bra. Däremot lärde jag mig hur man länkar bilder i sidmenyn tack vare detta, det är ju superanvändbart så det ska jag lätt komma ihåg till nästa gång jag ska renovera.

Sony A57 (Jag vet att jag fotar för många fjärilar, humlor och blommor, ursäkta.)

I lördags bestämde jag mig för att äntligen köpa kameran som jag länge har haft ögonen på - en Sony A57. Denna systemkamera har inte bara 16.1 megapixlar och videofunktion utan även fantastiskt bra inställningar för att filma i 50 frames/sec. Det betyder att man får ordentlig kvalité när man kör filmen i slowmotion, vilket behövs till inte bara cancerfilmen som vi gör just nu utan även i otaliga framtida projekt. Denna älskling var en riktigt bra investering och dessutom ingick standardobjektiv. Idag var jag och Nenne ute och både filmade och fotade och då tog jag dessa bilder.

Här har ni även en video med lite random klipp som visar hur det blir när man drar ner hastigheten på klippen!



2 timmar och 15 minuter...


...Så länge skypeade jag med Hanna. Tur att det är gratis. Det hela avslutades med ett och ett halvdant DFTBA-sign. Sen blev jag för trött och så såg jag att Chicago började på TV. AAAH när jag väl skriver min lista med All time favoitfilmer så ska den lätt vara med. Godnatt alla vakna!

Detta inlägg är varken intressant eller välskrivet men bilderna är i alla fall fina så titta på dom om ni så vill

Hallå världen! Hur är det med er? Hur det är med mig ska vi försöka att låta bli att prata så mycket om. (Fast ja. Egentligen är det skiiiiitbra med mig ohmygodherregud ni anar inte vad jag är lycklig (man kan köpa lycka för pengar. Sådetså.) över både det ena och det andra. Både det ena och det andra ska få egna blogginlägg såsmåningom.)

Idag har jag städat, bytt lakan, tvättat och vädrat men jag tycker ändå det luktar skumt hemma. Såpass mycket att jag skäms när det kommer folk. Såpass att jag blir otroligt arg på mig själv för att jag gång på gång misslyckas med att ha det perfekta hemmet. Menmen. Jag tror jag ska gå och köpa mig en såndär spray som får luften att lukta lite godare imorgon. (Varför skriver jag ens det här? AHWR det är meningen att du ska skriva om intressanta saker som bara visar dina bästa sidor ifall någon viktig människa kommer och kollar på din blogg, dumma dumma Louise.)

HURSOMHELST. Jag har en gissning att veckan som kommer blir mer trevlig än otrevlig. Jag och Nenne måste jobba så mycket vi bara kan, på onsdag ska jag träffa Ronja, och på torsdag ska jag på infomöte till ett funktionärjobb som jag ska utföra till helgen. OCH. PÅ MÅNDAGEN EFTER DET. BÖRJAR. DANSEN.

HURSOMHELSTIGEN VADÄRDETMED ALLASIDOSPÅR HÅLLDIGTILLÄMNET. Handlar texten ens någonting om bilderna du så nogrannt valde ut för att ha på din blogg?
Första bilden: Från när jag (märkte någon att jag tilltalar mig själv med både Jag och Du?!?! Ojojoj....) och Nenne var och letade fina inspelningsplatser till Fantasi.
Andra bilden: Från när jag och Nenne var och letade fina inspelningsplatser till Fantasi.
Det här gick inte alls bra (skrivandet alltså. Att leta inspelningsplatser gick galant!).
Over and out!

Motivation






Stötta en idé - helst VÅR idé!

Mitt och Nennes filmprojekt är med i en tävling via Idéer för livet, där vi kan vinna 15.000 kr i budgetpengar. Även om vi är ett litet team med ett ganska litet filmprojekt så behövs det en ganska stor budget, och för att kunna nå vårat mål med filmen skulle vi verkligen behöva din hjälp - nämligen att du röstar på oss.
SÅHÄR GÖR DU:
- Var inloggad på facebook (om du inte har facebook - skaffa en så att du kan rösta!)
- Klicka HÄR - då kommer du till röstningssidan!
(Det kan hända att du behöver gilla Idéer för Livet - klicka då på gilla/like)
- Leta fram bidrag nr 6. Fantasi - om att vara ung med cancer och klicka på Stötta!
- Sprid gärna vidare till andra i din bekantskap och be dem rösta!
- Mottag min eviga tacksamhet och kärlek
När ordet STÖTTA! har blivit lila, då vet du att du har röstat!
Som ni ser så ligger bidrag nummer 7 farligt nära! Så se till att de inte får fler röster än oss! TACK FÖR DIN RÖST!

En haiku med fyra verser

Jonas är borta
det är också xboxet
bara jag är här

Jag har svabbat golv,
damsugit bort hundhåret
Nu är det fint här

Dessa tillfällen
ställer jag min lykta där
spelet brukar stå

Det betyder lugn
Det betyder Lollo-tid


..Haikus är svåra.

Planeradetaljeramotivera.


Imorgon förmiddag ska jag: Äta frukost, gå ut med Mejla, rita nåt, och städa lägenheten. Jag försöker jobba så mycket jag kan på harmoni i både kroppen och själen just nu. Det kan få mig att framstå som flummig hippie, men det är nog nyttigt för tillfället.

Lista: Varför cellgifter är helvetet på jorden

  • Det tar upp en hel dag, plus två-fyra dagar efteråt då jag inte går att lita på. Alltså tar det tidsmässigt upp nästan en hel arbetsvecka.
  • Det gör ont
  • Jag måste ta med mig min jävla pipande droppstång och springa på toa tusen gånger om
  • Det rubbar upp mina hormoner och ger mig mens i tid och otid
  • Det förvrider både smak och lukt, så ingenting smakar gott (till och med VATTEN smakar mögligt) och allt luktar vidrigt
  • Det gör mig rastlös
  • Samtidigt som jag tappar all energi
  • JAG BLIR ILLAMÅENDE
  • JAG BLIR HUNGRIG
  • JAG BLIR FET
  • JAG BLIR ARG
  • Jag blir ledsen
Dock handlar allt om uppoffringar. Doktorerna kunde ha valt att låta mig genomgå strålning istället, som ibland känns som mycket enklare. Då skulle jag bara bli trött, det skulle bara ta en halvtimme varje dag, och jag hade varit "klar" tidigare. Däremot är de långsiktiga biverkningarna värre. Hjärtat skulle ha fått ta extremt mycket stryk, och jag skulle aldrig någonsin mer kunnat träna. ALDRIG MER DANSA. Jag blir tårögd av blotta tanken. Så en gång avklarad, tre kvar. Man måste offra. Jag offrar mig nu för framtidens skull. Jag gör det här för mig. Läkarna gör det här för mig. Till och med cellgifterna gör det här för mig.
Tänk positivt. Tänk på framtiden. Tänk på hälsan. Ta hand om er!