Criminal Minds.

Okej. Criminal Minds tog precis slut. Det var sista avsnittet från första säsongen. Ett skitspännande avsnitt. Och självklart slutade den med en cliffhanger. Så nu måste jag leta upp nästa avsnitt (alltså avsnitt ett från säsong två) och se det, för jag MÅSTE få veta vad som händer innan jag åker till England. Så jahapp, jag kommer tidigast gå och lägga mig halv tre. Det blir till att sova i bilen imorn!


Verkligen?

Jag har snart packat klart. Jag tar bara en liten paus för att fylla på mobilen med lite musik. Och för att kolla på Criminal Minds alldeles strax.
Jag är överlycklig just nu, dels för att IMORGON SMÄLLER DET, DÅ ÅKER JAG OCH NENNE ÄNTLIGEN TILL ENGLAND, och för att Nenne har köpt en videokamera. En fantastiskt bra videokamera. Som verkligen fungerar utmärkt till min dator. Det vet jag. För hon kom hit så att jag skulle kunna testa.

Så till henne, och hennes underbara videokamera (vars tvilling jag tänker investera i när jag kommer hem), dedikerar jag denna lilla låt som jag pysslade fram igår:


Den är inte lång, men samtidigt är den nog inte riktigt färdig heller. Fast jag tycker hemskt mycket om den som den är för tillfället.

Två utomjordingar i skogen



   

Så, häromkvällen var jag, Isabelle och Olivia ute i bushen och fotate lite. Det blev ganska misslyckat, för vi hade spenderat på tok för mycket tid (eller snarare, börjat på tok för sent) med att fixa hår och smink, så solen hade för länge sedan försvunnit så ljuset blev ganska pissdåligt. Men trots allt så blev det några ganska coola bilder ändå.

Om 48 timmar

ÄR JAG I LONDON! (Jag måste börja packa!)

Just nu går en gammal dröm i uppfyllelse

Jag sitter nere i mitt gamla flickrum. Med en laptop. Hahah. Jag har dator inne i mitt sovrum. Det fick jag aldrig ha, dels för att jag skulle sitta vid den hela tiden, och ingen annan skulle då ha tillgång till den, och dels för att varken mamma eller jag orkade flytta in den till mig. Men nu jävlar sitter jag här! Och vet ni vad det intressanta är? Där vi hade datorn brukade det vara ungefär fem pluppar på internetanslutningen. Härinne är det fullt!

Hello my love, It's getting cold on this island



Jag hade egentligen ingen aning om att Koop Island Blues var en svensk låt. Jag hörde den på So you think you can dance under ett Mia Michaels-nummer. Det är tydligen Ane Brun som sjunger också. Se där.

Den här låten är med i min Åh jag är så softistikerad-playlist.


Bästa inköpet ever!

I början av sommaren blev jag kär. Jag gick förbi återkommande mode och såg dessa skönheter i skyltfönstret. Jag hade ingen aning om hur stora de var eller hur mycket de kostade, och jag hade aldrig tid att gå in och ta reda på det. Men jag visste att detta var något jag verkligen behövde äga.
Idag var mamma och jag på återkommande mode. De var inte kvar i skyltfönstret, så jag antog att de var sålda. Men för säkerhets skull så frågade vi personalen om de fanns kvar, och efter mycket letande så återfanns snyggingarna inne på lagret. Storlek 37, gissade tjejen att det var. På tok för litet för mig, men jag tänkte att jag kan väl lika gärna prova dem också. De passade perfekt. Och priset; 65 kronor. Skitbilligt!
Det är ödet att jag ska ha dessa! Jag kan stolt säga att jag nu är ett par rullskridskor rikare!


Because I want to

Just nu saknar jag dansen otroligt mycket. Vill till danssalen och slänga mig själv runt i rummet. Vill ta ut alla mina känslor i rörelser. Vill stifta bekantskap med mina nya tåspetsskor. Vill köra slut på mig själv. Vill bli bättre. 
Jag vill dansa.


Nu är jag arg!

Jag springer ner till matlusth, överlycklig och redo att köpa upp nästan alla mina pengar, och upptäcker till min fasa att...

...dom säjer ju inte ALLS Ben & Jerry-glass där?!?

Nu är jag förvirrad och otroligt besviken. Var det en hägring, det jag såg? Om han inte levererade BJ-glass, vad i hela friden var det då han lastade in?

OMGWTF

ÄR BEN & JERRY-BILEN HÄR FÖR ATT MATLUSTH SKA BÖRJA SÄLJA DET? OH HAPPY DAY, MOMENT OF GLORY!



Update:
JA, det är den! Han lastar in varor nu!!!! JAAAAAA!
Update 2: Jag har legat på balkongen och spionerat på Ben & Jerry-killen och Matlusth-killen. DVS, jag har fått dagens dos av både Glass och Action!
Referens? :)


Jag hittade en gullig liten post it-lapp i mitt anteckningsblock



Bara fem dagar kvar till england!


Det som göms i tonårsrum...

Just nu är jag hemma hos mamma och håller på att städa ur mitt gamla sovrum. Hittils har jag hittat:

  • MIN BÄSTA BH SOM HAR VARIT FÖRSVUNNEN SEDAN NYÅRSAFTON! Herregud vad jag har letat efter den! Den måste ha legat under en hylla som jag flyttade på för några veckor sedan... Men grejen är den att jag har varit där och plockat i grejer hur många gånger som helst, men inte sett den. Och nu helt random såg jag något svart (och väldigt dammigt) som bara låg där på golvet. Hahah.
  • Manuset till Pelle Svanslös-pjäsen som jag medverkade i för en massa år sedan. Jag spelade Frida. Jag inser nu att det var en perfekt roll för mig. Älskar replikerna.
    "NÄHÄ, Men om jag inte får vara med i teatern tänker jag minsann berätta sagan om den lilla kanariefågeln Mattias! Det var en gång en kanariefågel som hette Mattias. En del kanariefåglar heter Johannes, andra heter Edvin, men den här hette Mattias..."
    Also;
    Bill: Vilken fjollig jänta?
    Bull: Är det nån som fjällar?
  • Mitt Svenska A-tal. Jag kom inte på någonting att prata om, så då hittade jag helt enkelt på en massa fakta om rymden. Extremt liftarens guide-inspirerat. EXTREMT ROLIGT. Något av det bästa jag någonsin skrivit.
  • Old school Sailor Moon-serietidningar. Och en massa andra tidningar också. Perfekt pyssel/kollage/scrapbook-material!
  • Ett porträtt av mig, ritat av en ungefär åttaårig Astrid. Hon målade mitt hår grönt! Sanningen kommer äntligen fram!
  • Hundra miljoner halvfulla anteckningsböcker. Och alla är fulla av blandade saker. Kom ihåg-listor, skoluppgifter, hemligheter, klotter, etc... Jag är nog beroende av dem. Ska nog inte köpa fler på ett ganska långt tag.
  • Soundtracket från Chicago-filmen. Åh! In i stereon DIREKT! Åh! Dansa! Sjunga! And all that jazz.
  • Damm och Spindlar.

Nu ska jag fortsätta! Det ska bli intressant att se vad jag mer kan hitta i röran!


Note to self & everyone else #15

Börja inte klippa gräsmattan klockan åtta på morgonen... Just don't!

"Säsongstart" för Glee

Detta avsnitt sändes ikväll på TV4 kl 18:00!



Niel Patrick Harris + Glee = .......jag kommer inte på något som är lika awesome. Skogsbärsmilkshake, apelsinchoklad och en skraplottsvinst på 5000 miljoner kronor? Nånting sånt!
HUR SOM HELST, JAG HAR SETT DET FÖRUT OCH KAN LÄTT SÄGA ATT DET ÄR DET BÄSTA AVSNITTET HITTILS!

Förresten, är det bara jag som inte gillar den nya tiden som TV4 har placerat Glee på? Från Torsdagar 20:00 till Söndagar 18:00...? Betyder det att tittarsiffrorna inte var tillräckligt höga? Inte okej...


Bittersweet panik/irritation/stress/hjärndödhet

GE MIG ERA BÄSTA TIPS PÅ VAD MAN KAN GÖRA I LONDON FÖR EN LITEN PENG!!!

Sitter just nu med Mamma och håller på att boka ihop allt till London. Nenne är i Örnsköldsvik. Hon ska egentligen inte komma hem till Sundsvall innan vi far. Vi håller på att kika på olika nöjen och utflykter som vi ska på. Försöker få ekonomin att gå ihop. Med kontakt över telefon, och eftersom vi båda är mitt ute i ingenstans (Jag i Matfors och Nenne någonstans i Öviks skogar) så kan jag utan över- eller underdrift kalla situtionen för virrig. Oj, nu är det mat också! HEJ OCH HÅ. Jag måste lugna mig!


Okej.

I sommar har jag börjat titta på en serie som säkert har visats i Sverige hur länge som helst men jag inte riktigt haft koll på. Criminal Minds, heter den i alla fall. Jag fastnade för serien mest på grund av den otroligt charmiga karaktären Spencer Reid. Jag föll hans personlighet och tyckte även att skådisen såg riktigt bra ut, så jag kollade upp honom på min favoritsajt (Wikipedia).
Matthew Gray Gubler heter han. Och efter att ha kollat in hans hemsida så kan jag konstatera detta: Shit pommes vilken cool snubbe.
Tillagd i favvokändis-listan, CHECK!












Vill ha Vill HA VILL HA VILL HA!!

Den här lilla makapären är högst upp på min önskelista just nu:


Sonya Tayeh

Jag måste bara uppmärksamma en tjej som jag tycker är så fantastiskt cool, den underbara dansaren & koreografen Sonya Tayeh!



Jag tänker inte presentera henne särskillt mycket, eftersom jag nästan inte vet någonting om henne (förutom att hennes stil är väldigt annorlunda, skev och edgy ((och att hennes frisyr är skitcool!!)) ), utan bara länka mina favorit-nummer av henne:




Jag har fler favoriter, men de envisas med att bli borttagna från Youtube hela tiden.

Sjukt inspirerande!


Surprise!



Jaha. Det här vad var jag höll på med igår då, satt och klippte ihop denna. Så här får ni, två veckor senare, en liten ...videoblogg?!


För rubrik, var god vänta...

Idag for jag, pappa och Kajsa ut till familjen Zetterbergs sommarstuga på Alnö för att fira Göran som fyller 60. Grattis! Det var inte en dålig stuga! Efter det for vi förbi mig och hämtade Macbooken, och sen dess har jag suttit och sorterat och döpt videoklipp från Sidsjön, Himlabadet och AG-Data's kundbesök (heter det så? Nu bestämmer jag att det heter så!). Och en himla massa annat. Det tog ett tag, men det var kul att kolla igenom filmerna!
Nu vankas det grillat och efter det så kanske, kanske, en liten försenad överraskning... Men bara kanske.


Fransoserna

Så, när vi var i Frankrike bodde vi hos mammas gamla vänninna Claudie i hennes hus i Montpeyroux. Vi var inte de enda gästerna där, för hennes jättesöta barnbarn Paul och Emma var också där på besök.




















Just sayin'



Fantastiskt!


Längtar lite...

...frågan är till vad. London, självklart, men någonting mer också. Kanske att luggen ska växa ut. Jag ska till Sax och Kam och slinga håret på Tisdag. Jag kan lägga lite längtan på det.
Jag längtar nog tills nästa gång Timo spelar live. Jag tänker stå längst fram, sjunga högst och dansa vildast igen. Det var jag bra på.
Just det, jag satt och youtube:ade runt lite och hittade en låt vid namn Drunk Girls. Hade ingen aning att det var just den låten. Den fick mig i alla fall att längta efter en speciell person. Oj, det där lät kanske lite väl romantiskt. Hahah. Så är det inte. Romantik tänker jag hålla mig ifrån.

Buss och Kran!


Oh la la!















Lite blandade bilder från Frankrike. Oroa er inte, det kommer fler!


Hon är tillbaka!

Hejsan vänner små. Här sitter jag på centralen och väntar på mitt tåg som ska gå halv sju. Ensam. Spanar efter kändisar. För övrigt - kan ni FATTA att jag färdades aldeles själv, på ett flygplan, från Frankrike, till Skavsta, och sen lyckades pallra mig på flygbussen hit idag?! Helt sjukt, om man tänker efter. Jag är förjeffla cool.

Senaste arbetsskadan från Medieprogrammet:



  • Packa resväskan efter färgkod.

    Hejdå Sverige!

Markus & Timo. Åh. ÅH. ÅÅÅH!

Så, efter min kväll på gatufesten kan jag konstatera att
  • Långa killar ska inte ställa sig längst fram på konserter. Seriöst. NI SER JU ÄNDÅ ÖVER DE KORTA MÄNNISKORNA, SÅ STÄLL ER BAKOM DOM SÅ ATT DOM KAN FÅ SE NÅNTING ANNAT ÄN EN MASSA RYGGAR!
  • Jag kan alla Markus Krunegård-låtarna utantill.
  • Markus är awesome!
  • Timo Räisänen är UTAN TVEKAN den COOLASTE, UNDERBARASTE, HÄRLIGASTE, BÄSTA, FANTASTISKASTE, AWESOMASTE, MEST ÄLSKVÄRDA MÄNNISKAN I HELA VÄRLDEN!
  • AmazingPhil och Timo är riktigt lika varandra till utseendet. Vilket höjer awesome-nivån på båda två!
  • Jag har inhandlat den bästa T-shirten som jag någonsin kommer inhandla.

Tillåt mig presentera: en massa crappiga mobilbilder 





Markus Jag-skriver-låttexter-som-Louise-fullkomligen-älskar Krunegård








Timo Gud Räisänen. Rock on!




Det här är den finaste bilden någonsin. Trots att den är tagen med mobilkamera, med blixt mitt i natten, och att vi båda dryper av svett.
Det här är den finaste bilden någonsin.


Hej då ST!



Hur många gånger har jag skrivit att jag slutar på ST?!

Stod i ST-tältet och hjälpte till idag. Trevligt trevligt. Och, vad var det jag såg vartän jag tittade (ja, nästan i alla fall) om inte min aldeles egna annons! Åh, så stolt jag är. Jag är stoltast i stan!

Nu ska jag vila lite, PACKA (för jag ska på en impulsresa till Frankrike! Sant!), och sen blir det Markus och Timo på Gatufesten. Lovely!


Mamma + Erbjudanden = Slutar sällan bra...

Så, igår fick mamma hem 2 nya mobiler i samband med att hon hade ändrat mitt och hennes abonnemang till Halebop. Den ena var någon ny touch-nokia, och den andra var Sony Ericsson Xperia X10 mini.
Åh herregud. Den är omöjlig. Den är pytteliten. Varje gång jag ska skriva Yes så blir det Walter istället. ?!
Jag var uppe till ett inatt och försökte synkronisera den med datorn. Jag har inte fått över några gamla kontakter för Bluetooth fungerar inte alls.

Vaknade idag klockan fem utav att något stort, låtande fordon (jag gissar på typ sopbil eller liknande) skulle stanna utanför och låta i evigheters evighet. Sedan fick jag ett telefonsamtal tio över åtta (det går iaf att ringa med den! Dock tog det lång tid innan jag förstod hur man skulle göra för att svara, och längre tid för mobilen att förstå att jag hade förstått), och när jag lagt på tänkte jag åtminstone få sova en timme till, men nej. Det vill inte resten av världen.

Så nu är jag trött och gnällig och gråtfärdig som en liten femåring, ska duscha och sen iväg till ST-tältet och försöka vara motsattsen. Hälsa på mig där! Ge mig en kram, skäll ut min telefon eller slå lite vett i skallen på mig.

Mamma och Erik i bilen

Scenario: Vi är i bilen på väg till matfors.
Mamma: Så, du är en desperations-kompis?
Jag: JAAA, de flesta umgås bara med mig när de är sällskapssjuka och desperata!
Erik: Hon har faktiskt rätt! Jag brukar vara med henne ibland när ingen av mina kompisar kan!

Senare...

Mamma:
Den låten måste du söka upp! Antingen på youtube, eller scarface!

And she said



Ännu en gång skrattade jag rakt ut när jag fick ett sms av Nenne.


Louise Åslund, hur mycket vill du egentligen åka till England?



Såhär mycket.


Lollo ♥ Milkshake

Idag har jag städat (det var på tiden), skrivit brev till farmor och farfar (det var VERKLIGEN på tiden), köpt glass (det var också lite på tiden) och fixat mig en milkshake (mitt milkshake-intag bara ökar och ökar).

Man kan ju undra hur killarna på Matlusth ser på mig. Varenda gång jag går dit och handlar köper jag glass. Och inget annat. Eller jo, en gång köpte jag en trocadero och en påse marshmallows också. Och ett paket glass. Hursomhelst, så har jag aldrig gått in dit utan att köpa glass. Aldrig handlat något annat än glass. Dom måste tro att jag är glassberoende. Vänta, det vet alla att jag är....

 


Midnatssyssla



Hejsan folket, här sitter jag mitt i natten och skapar lite musik. Åh Gud, så kreativ jag är! Jag borde nästan få något sorts pris. Förslagsvis en skogsbärsmilkshake.


Random Facts

  1. Det ligger ett paket bakplåtspapper på köksbänken. Varje gång jag går förbi så läser jag Bakispapper. EXAKT VARENDA GÅNG.
  2. Just nu försöker jag lyssna ikapp mig på alla Timo Räisänen-låtar som jag inte kan. Läxförhör på torsdag!
  3. Idag ska jag bada på Himlabadet! Gratis! Oh, do I love those sommarlovsentreprenörs?
  4. Jag sitter vid min dator just nu, och så fort den börjar bli lite seg så vänder jag mig om och blippar lite med filmerna på MacBooken. How geek is that?
  5. Nenne sms:ade mig halv elva och frågade när vi skulle gå ner på stan. Jag svarade att jag bara skulle ta en dusch. Hm. Sorry! Jag stänger av datorerna och kommer bort till dig på en gång!

Jag har börjat se ett mönster i Nennes intressen

These guys are all Nennes favoriter.



(
Grabbarna medverkar i The Lonely Island, The Midnight Beast, Adam/Chu Dance Crew, Misfits, Flight of the Concords)

Hehe. Hehehe. Heheheheh! 


Några bilder från ön




















Vadfan Petter....

Undantagen brukar bekräfta reglerna. Trots att jag inte brukar tycka att svensk hiphop är sådär jättebra så har jag alltid älskat Petter. Härliga beat och bra texter. Smarta rim. Men nu är jag verkligen besviken.
Häromdan hörde jag den här låten. Längesen, featuring Veronica Maggio. Veronica Smurfio, det vill säga.
SERIÖÖÖÖST Petter, det här är pinsamt och frustrerande!!!! Framförallt när man får höra henne opitchad, då hör man ju hur bra den här låten skulle kunna vara. Herregud! Jag skäms för dig. Inte okej.

Men som tur är, så hittade jag en remix. Där den underbara Kaveh Azizi (vem det nu kan vara) har pitchat ner henne. Inga smurferier här inte. Bra! Dock så tror jag nog att vanliga längesen skulle vara fantastiskt bra, om Petter bara inte hade fått idén att köra på Akons Lonely-stil (det är sååå 2005). Nej, fy. Dumstrut på och ställ dig i skamvrån!


Sommarlovsentreprenörsfilm # 2

Vi blev inte färdiga förens vid tolv/halv ett nångång inatt. Det är nog mestadels mitt fel, för jag råkade trycka på enter en massa onödiga gånger, så vi fick sitta och vänta på att allt skulle renderas. Smart. För att citera ingen mindre än Nenne: "LOUISE JÄVLA ÅSLUND, VAD HÅLLER DU PÅ MED?!"