Smärre ministorm på twitter

För er som inte vet, så är Lisete Pagler hon som spelar den underbart söta Hubboten Anita/Mimmi i SVT's nya Sci Fi-serie Äkta Människor (som alla borde ge minst en chans). Jag hade precis ett fantastiskt fangirl-moment.

Sen så har jag tydligen blivit upphittad av en annan svensk Nerdfighter! Spännande va?


#Jajaganvändertwitterigen

Doctor Who?

Nu har jag officiellt sett alla avsnitt från moderna Doctor Who, 2005-2011. Jag började i slutet på November när Astrid var på besök. Min plan var att hinna se allt från säsong 1 till 6 innan jul, så att jag skulle se årets julavsnitt när det var jul. Enligt en fin uträkning skulle det räcka med två avsnitt om dagen, och jag tror nog att jag skulle kunna ha nått det målet, men ganska snart insåg jag hur mycket jag tyckte om den här serien och inte ville "bli klar" med den så snabbt. Mja, jag vann väl en månad då, eftersom jag såg sista avsnittet av säsong 6 och julavsnittet 2011 idag. Sex säsonger och julavsnitt på två månader. Detta tänkte jag fira med att göra 30 day Doctor who challenge på en och samma dag!

Favorite Doctor
Jag är ledsen, men jag kan inte alls välja. Jag bör väl säga att 10 (David Tennant) eftersom man fick uppleva flest äventyr med honom, och jag tycker inte att 11 (Matt Smith) är lika bra som honom, men jag måste ändå säga att jag tycker det är synd att 9 (Christopher Eccleston) inte var med mer än första säsongen för jag tyckte riktigt mycket om honom. En del som kollar på Doctor Who hoppar till och med ÖVER hans avsnitt för att börja direkt med 10. Så jag får väl säga den nionde doktorn, eftersom han förtjänar rätt mycket cred.

Favorite Companion
Gah.. Rose Tyler. Tror jag. Fast jag älskar Amy och Rory också.


Favorite Villain
The Master. BAMF.

Favorite Monster/Alien
Den där gröna tjejen som tar hand om the Master i Utopia och börjar varje mening med "Chan" och avslutar varje mening med "Tho".

Favorite 2 Part Adventure
Jag vet inte. Nästan alla dubbelavsnitt är bland de bättre.

Favorite Holiday/Special episode
Julavsnittet med Michael Gambon.

Favorite Historical figure/guest appearance
Vincent Van Gogh!!!! ÅÅH <3

Most shocking moment
Spoilers! Det tänker jag inte berätta...

Episode that made you cry the most
Doomsday. Buhuhuh...

Episode that scared you most
Blink och The God complex. Jag älskade dock hela The Shining-känslan.

Episode you loved but now hate
What? Nä, men tvärtom med The Runaway Bride.

Favorite Black & White episode
Ja, nu är det ju såhär att jag bara har sett nya Doctor Who. Någon gång ska jag dock se ett riktigt gammalt avsnitt, och jämföra med hur serien är idag.

Favorite Series/Season
Hm.. Jag tror jag måste säga säsong 6, för att bildmanuset är helt magiskt snyggt (till skillnad från tidigare säsonger då det har varit typ Vintergatan-kvalitet, vilket också är bra... men... ja).

Least Favorite episode
Hm, jag vet inte om det är Gridlock eller The Unicorn and the Wasp. I Gridlock får man ju faktiskt se några gulliga kattungar, så jag antar att det avsnittet inte är 100% sämst.

Funniest episode
New Earth kanske?

Favorite Doctor gadget
Räknas K-9? <3

Favorite Writer
Steven Moffat, får man väl ändå säga.

Favorite Theme Song
Nionde eller Tionde.

Which episode(s) would you like to see brought back from BBC Archives
Som sagt. Jag SKA se de avsnitt som går att komma över, någon gång!

Favorite Master
John Simm.

Least Favorite Doctor
Jag måste ju säga 11 här, fast ni ska veta att jag inte hatar Matt Smith. Han är underbar han också!

Favorite Doctor catchphrase

Least Favorite Companion/Assistant
Jag tyckte ALDRIG om Martha.

Favorite Companion/Assistant Moment
När 10 och Donna råkar träffa varandra igen i Partners in Crime.

Least Favorite Villain
The Cybermen. De är lite långtråkiga.

Favorite Doctor Who Spin-off
Jag har inte sett någon av dem, men räknas Doctor Who Confidential?

Saddest episode
Doomsday och The end of time.

Favorite Celebrity supporting actor
Michael Gambon och Kylie Minogue!

Favorite Doctor Moment
Favorite episode of all time
Oj... hur ska jag kunna välja ett? Efter detta inlägg borde folk väl förstå att jag är på tok för besatt av den här serien för att kunna välja ett favoritavsnitt?

Radioteatern ger: Tentadravel

Under den senaste veckan läste jag ut två av mina kursböcker. Ungefär 350 sidor. Och idag har jag (förutom superstädat lägenheten och bytt plats på mina mattor) läst 25 sidor i Sveriges Politiska System, en bok som är lika rolig som namnet utlovar. Med andra ord - jag har pluggat duktigt i denna kurs, till skillnad från förra.

Men idag fick jag veta att den fina tentan som jag tack vare mitt duktiga pluggande kommer klara galant infaller samma dag och samma tid som jag ska gå på begravning. Nog för att tentor är något som man ska prioritera över annat men detta är en begravning som jag måste gå på. Därav får jag skriva den här tentan som omtenta, vilket i och för sig ger mig chans till ännu mer pluggtid och bättre resultat, men... Som sagt så gick förra kursen inte så bra och jag skulle inte bli förvånad om jag måste göra om den tentan...

Den omtentan är den 23:e Februari, så jag skulle ha rätt gott om tid på mig att lära mig allt jag behöver om jag börjar plugga på det redan nu... Men jag vill gärna veta huruvida jag klarade tentan eller inte så jag vet vilken kurs det är jag ska plugga på. Suck.

Glee S03E10


Screw this. I'm getting a whole cheesecake!


Kommunikation och omvärld


Imorgon börjar en ny kurs. Vår andra teorikurs. Den första teoretiska kursen, Medier, kultur och samhälle, skrev vi tenta på i Onsdags. Journalister, Bildjournalister, Info-pr:are och så vi Grafiker, så pass många studenter att vi fick göra tentan i tonhallen. Det var en obehaglig dag. Den kursen var otroligt svår och krånglig, och ska jag vara ärlig så hade jag inte pluggat jättebra (dock var själva kursupplägget riktigt dåligt planerat och halvdant).

Idag mötte jag en tjej och köpte kurslitteratur för 600 kr, vilket kanske låter mycket, men då vill jag berätta att hade jag köpt böckerna från adlibris så hade det hela landat på 1130 kr(!!!?!?), så jag tycker att det var en ganska schysst deal.

Jag har föreläsning från 10 till 12. Sedan borde jag gå och sätta mig i biblioteket och börja pressa in fakta. Jag gör ändå inget vettigt om jag går hem.

T F I O S



Idag låg ÄNTLIGEN min efterlängtade bok i brevlådan - John Green's The Fault in our Stars! YES! Motivation att underhålla mig själv med något annat än att sitta vid datorn eller kolla på TV! Jag har redan läst tre kapitel och den är åh så bra. Vi är lediga ända fram tills på Tisdag (då nästa kurs börjar) och jag måste se till att göra mig av med mina fyrkantiga ögon. Dessutom vill jag träna upp mitt läsintresse, både för att jag saknar att bara sitta och läsa fantastiska böcker men även av den fina anledningen att vi nästan bara har teoretiska kommunikationskurser den här terminen - och då gäller det att se till att man är läsvan.
Nu ska jag dyka tillbaka ner i boken börja på kapitel fyra! DFTBA!


Dansabstinens

Just nu sitter jag och äter grapefrukt och kollar på ett program på ettan som handlar om
Finska Nationaloperans balettskola i Helsingfors. Jag saknar dansen så att jag håller på att spricka! Framförallt baletten. Jag längtar efter att stå vid stången och bara köra stenhårt med teknik. Igår var jag och provade på Poweryoga på ego, och kom på mig själv rätt många gånger med att stå med armarna i femte position istället för vanliga yoga-armar. Det säger nog en hel del....

Jag är lite gråtfärdig

Jag har tentaångest, pms och ont i halsen.
Och jag önskar att jag var killen som gjorde den här filmen.


One Week In Japan from Mike Matas on Vimeo.


YES! YES! AAAH


Min besatthet av Disneyröster

Ett av mina största nördintressen (och kanske även konsigast) är att ha koll på röstskådespelare i tecknade filmer - veta vilka de är, vilka andra tecknade filmer de har gjort och vilka seriösa filmer de har gjort. Tydligen är jag inte den enda med denna hobby, vilket gjorde mig överlycklig när jag såg att en kille har gjort denna toplista på youtube.





Jag vill också påpeka några saker själv...

  • Stefan Ljungqvist (rösten till Frollo och Ratcliffe) är och förblir en av de mest skräckinjagande människorna jag känner till. Skulle jag råka möta honom på stan och råka höra honom säga något skulle jag utan tvivel kissa på mig och börja gråta. Men han är säkert en bra kille. Framförallt är han en fantastisk skådespelare och jag håller med om att han ska vara överst på topplistan. (Also - jag läste precis på Wikipedia att han har ett eget godis, som heter Stefans Sötnosar. What?)
  • Filmen Atlantis - En försvunnen värld från 2001 är en av de mest underskattade Disneyfilmerna. Kanske för att den inte är så bra på engelska - men den är ÅH SÅ FANTASTISK på Svenska. Mycket tack vare Michalis Koutsogiannakis (prova säga det namnet snabbt fem gånger och stava till det baklänges) som gör en asrolig Vinny. Tydligen är han med i milleniumtrilogin - ännu en anledning till att jag ska se till och kolla på dom filmerna någon gång.
  • Även Ringaren i Notre Dame är bättre på svenska. Framförallt för Joakim Jennefors (och Frollo såklart.. bwah) sånginsats. Fast han har gjort lite för mycket - till exempel den svenska pokémonlåten och rösten till Nalle i sitt blåa hus.
  • PERSBRANT SOM SHAN YU?!?! Hahahah det hade jag faktiskt missat. Åååh vad awesome. Persbrandt gör även rösten till den onda katten i Stuart Little, that's something you did'nt want to know.
  • Lejonkungen. The best disneyfilm ever. Alla skådespelarinsatser är helt perfekta. Rickard Wolf föddes för att spela Scar.
  • Någon jag dock saknade på den här listan är Peter Jöback som Aladdin. Ännu en disneyfilm som gör sig bäst på svenska. Visste ni att Peter ska spela Fantomen i The Phantom of the Opera-musikalen i London i... år tror jag att det är? YES. EN URSÄKT ATT ÅKA TILL LONDON. (Like you'd need one)
  • Yes. I am the queen of Värdelöst Vetande.

Darren & Daniel



Det här är Darren Criss. Det första jag såg med honom var Harry Potter-musikalerna som han skrivit tillsammans med några vänner. Han spelade Harry, och om ni är Harry Potter-fans och inte har sett A very Potter musical eller A very Potter sequel så är det något ni borde youtube:a på en gång.

Strax innan andra säsongen av glee skulle ha premiär började ryktet spridas att han skulle medverka i några avsnitt. Nu är han en series regular (ursäkta, men hur ska jag översätta detta?) som karaktären Blaine Anderson.

Ikväll har han debut på Broadway. Han ska ersätta Daniel Radcliffe i rollen som J. Pierrepont Finch i musikalen How to Succeed in Business Without Really Trying i tre veckor.
Wait what? Daniel Radcliffe? Han som spelar Harry Potter? Ska Darren Criss ta över Daniel Radcliffes roll på broadwa-wha-what?!?!
Yes. Den Daniel Radcliffe. Det här är så häftigt. Jag är så stolt över Darren.




Jag tror att en möjlig anledning till att jorden går under 2012 är att Daniel och Darren kommer träffas för första gången i år och då kanske en galen och livsfarlig paradox uppstår...

And then she finds the fox


I want to find the eagles nest, oh take me with you. I've been waiting a lifetime for this and I am ready. Just believe me, I've been up all night, they call me crazy but I want to see what the sky looks like from your view.

Niki and the dove ~ The fox

a few of my favourite things



Detta är en liten video som jag började klippa ihop klockan 23:34 den 30 December. Inte det mest planerade eller praktiska, men inspirationen var bara där. Om jag någonsin skulle få äran att producera en riktig musikvideo skulle jag vilja att den såg ut ungefär såhär.