Nostalgi: Alla goda ting är Sailor Moon

 
När jag var liten såg jag väldigt mycket på Sailor Moon. Och med väldigt mycket menar jag väldigt mycket. Så pass mycket att det låg på delad förstaplats med Mumin. Ibland sitter man ju och undrar varför man är som man är, och vad det kan ha varit i ens uppväxt som har påverkat en, och jag skulle nog säga, trots min tveklösa kärlek till mumintrollet, att just Sailor Moon la grunden för mestaldels av min personlighet. Jag väntar bara på mina superkrafter och en talande katt. Och det långa håret. 

Hur taggad tror ni jag är på The Great Gatsby?!

 
SÅHÄÄÄÄÄR TAGGAD. Och jag har inte ens läst boken, skäms på mig! Men trailern ser så otroligt lovande ut och jag är helt förälskad i alla låtar som används. Den här trailern får mig för övrigt att vilja bli trailer-klippare. Yep. Jag tror det vore det bästa jobbet i världen. 

En stulen katt katt katt, min kompis kisse

Hello! Här sitter jag och min nya bästis och kollar på musikhjälpen. Hon var lite sur på mig förut för jag inte ville att hon skulle förstöra min halsduk, men sedan kom hon krypande och sa några mjau och la sig i knät på mig och började kurra. Min naturliga relation var självklart att börja ta kort med webbkameran. 
 
Nej, jag har tyvärr inte skaffat katt, det är Isabelles lilla Pussel som har bott hos oss en natt nu, eftersom de håller på och renoverar hemma hos henne och väntar på att cementet ska torka eller något sånt. Pussel är en pratsam liten tjej som älskar att gosa. I may or may not vägra att lämna tillbaka henne när Issa är klar (alternativt försöka dra ut på deras renovering på nåt sätt, kanske jag ska ta och riva en vägg hemma hos henne eller något sådant?).

Drygt tio personer går in på min blogg varje dag.

Hej på er. Är ni besvikna över att jag aldrig uppdaterar någonting? I guess so. 
För er skull ska jag berätta tio saker.
  • Nu är det december. Ni vet vad det betyder - Chokladkalender! Hur gammal jag än blir kommer jag aldrig vara för gammal för en chokladkalender. A-L-D-R-I-G.
  • I fredags hade committ julfest. Jag och Magda hade Top Hats och sprang runt med vår hemgjorda mistel och såg till att folk fick pussas lite.
  • På julfesten vann jag en termos i en rimtävling. Kommer inte ihåg hela rimmet, men jag minns i alla fall att orden Tomtebloss och Tria-mugg förekom. 
  • Ett annat rim som jag däremot kommer ihåg var den Haiku jag kom på när jag och Magda trodde att vi hade sett Wes Anderson på stan: En härlig snubbe, kunde ha vart en gubbe, Wes Anderson, YO!
  • Jag är beroende av Trocadero. Jag är en Trocaderoist. Ska vänja mig av snarast. Jag kan sluta om jag vill. Eller?
  • I veckan blev jag, Julia och Linn färdiga med koreografin till vårt egna revynummer. Det är ett helt annat tema än förra året, mer underhållande men också så otroligt fysiskt ansträngande nummer. Varför blir det alltid så? Jag är död efter halva.
  • Just nu sitter jag och torkar håret och försöker tämja min bäbislugg med ett skumt pannband.
  • Om man gör anagram på Louise Aslund (det blir inga bra anagram på Åslund, sorgligt men sant!) kan man få fram Delusional us eller Nauseous Dill. Tycker båda stämmer ganska bra in på mig. (Magda får fram HUR MÅNGA som helst på sitt namn, och det sammanfattas självklart med LEGEND BY ANAGRAM. Jag är galet avundsjuk.)
  • Idag återupptäckte jag frukten citron. Det är ju jättegott!
  • I en av mina kursböcker finns det en filmanalys av Låt den rätte komma in. Snacka om vilka kontraster man skulle se om man jämförde hur jag läste det kapitlet med resten av boken.