Day 30 – One last moment

Jag har precis haft mysdygn med Hannah & Johanna. Först for vi ut till birsta, sen hem en liten sväng för paus och packning (och städning för min del!) och sen hade vi gulligt pyjamasparty och dippade grönsaker (och salta pinnar och sånna där kex som man egentligen ska äta med äcklig ost), sjöng, bildade ett band (The Skoolkidz, kom ihåg det namnet!), kollade på Lejonkungen 3, sov och åt våffelfrukost (eller Voffelfrukost, om du så vill).




Och så, som mitt sista moment i den här bloggliste-saken, tänker jag visa er hur det såg ut när vi gjorde en cover på Parkens Jag har varit vilsen Lisa. We are oh so serious.


Day 29 – Your aspirations

Whoa. Nu vart det svårt. Ambitioner. Jag vill.... Växa ut håret. Jobba med Film. Dansa och ha kul. Det känns som att jag redan har skrivit om detta?

Mina ambitioner idag är att göra mig klar för att åka till birsta med Hannah och storstäda lägenheten. Jag vet dock inte vilken jag borde lägga mest energi på just nu.

Day 28 – Something that you (will) miss

Hur tröttande det än har varit så kommer jag redan på Måndag sakna att hålla på att filma vårshowen! Har gjort det en vecka i sträck, har hört alla låtar minst 50 gånger, har varit cool i mitt headset, har stått up 90% av tiden, har inte haft några vanliga lektioner... Jag vill göra dethär på heltid!




Bild: Elin


Day 27 – Your favorite place

Gissa tre gånger.



London såklart!


Day 26 – Your fears

Egentligen är jag inte rädd för någonting, förutom spindlar. Och att göra människor besvikna eller arga. Och så är jag rädd för förändringar. Jag är rädd för att behöva göra nya saker utan erfarenhet utan att någon säger åt mig hur jag ska göra det. Jag är rädd för att jag inte ska vara glad. Jag är verkligen livrädd för att göra fel val.

Men mest av allt är jag nog rädd för David Morse.

Day 25 - A first

Nördig och glasstokig som jag är tänker jag berätta om första gången jag åt Ben & Jerry-glass!

Det var sommaren 2007, jag var i London tillsammans med Mamma, Erik, Stefan, Calle och Gustav. Vi var på Leicester square, vid Bion som var närmast TKTS-huset (samma biograf som jag sprang in på och köpte en enorm pepsi i Somras). Jag har för mig att jag drack en Milkshake med Bohemian Raspberry och Cookie Dough. Kärlek vid första slurpen. Jag smakade även av de andra och AWRGH, så gott det var!

Day 24 – Something that makes you cry

Jag har en väldigt bra princip. Om jag är ledsen, eller har ett problem, så gråter jag inte förens jag inte hittar någon lösning på problemet. Finns det en lösning, varför ska jag då sitta och gråta över det? Då löser jag problemet istället. Men om jag verkligen inte kan se någon lösning har jag inte mer än rätt att få sitta och lipa lite.

Day 23 – Something that makes you feel better

  • Dansen.
  • M&M's. Gärna Crispy.
  • Mina skullcandylurar med tillhörade bra musik.
  • Min regnbågsfilt & Mitchell Davis/Nenne/Triangel-kudden.
  • Mac-datorer. He he he.
  • Att ha tid över att kunna skräpa runt ensam utan att behöva känna sig oproduktiv.
  • Mina älskade, fina människor.

Day 22 – Something that upsets you

Ibland kommer dom där tillfällerna när man bara träffar hur mycket trevligt folk som helst och man känner att världens awesome-kurva går upp ungefär 37 snäpp, eller hur? Och man tänker åååh jag älskar den här världen och alla människor i den och tänka sig att den här människan var såhär cool och rolig och trevlig OCH DEN HÄR MÄNNISKAN OCKSÅ OHMYGOD, eller ja, nåt i den stilen...

Och så sen möter man världens alla skitstövlar och puckon och bitchar och inser att näe, alla människor i den här världen är inte awesome. Och jag kan inte för mitt liv förstå varför folk hellre vill vara dryga, taskiga och mestadels hatade än att vara.... awesome.


/P. Eaceouth Ippiesson


Day 21 – Another moment

15 Oktober 2010. Insparken för mediaettorna. Nenne utmanade mig på stövelkastning, eftersom jag var "asbra" (som jag kaxigt hade skrytit lite för mycket om).



PS: Jag älskar HD-kvalitén som stannar kvar vid oredigerade klipp!

Day 20 - This month



Den här månaden inledde jag tillsammans med Johanna och Jonas, som har hängt med rätt mycket de senaste 20 dagarna. Morgornarna (narnanannana...?) har varit kyliga och mörka men ändå väldigt fina med alla ljus ("All of the lights, All of the lights," <-Tvångstanke) som hälsat på mig när jag varit påväg till skolan. X antal random tokiga saker har hänt, till exempel när Kuzmin ringde mig mitt i natten 13/14 Januari och vi gick bort till Skvadern för att bygga en ståtlig och lagom provocerande snöskulptur.

Och självklart borde jag posta en lista (med det åh så kreativa namnet "Mest för att komma ihåg vad låtarna hette") med månadens bästa nyupptäckta låtar.

Day 19 – Something you regret

Egentligen ångrar jag väl en hel del saker, men jag försöker hålla mig till tanken att om jag inte hade levt mitt liv precis som jag hade gjort det så skulle jag inte vara jag som jag är idag. Som jag skrev tidigare så tror jag på ödet, att saker händer för en anledning och försöker lita på att saker och ting kommer att gå bra.

Dock ångrar jag jättemycket att jag inte läste Historia A i ettan eller tvåan. Jag verkligen avskyr att behöva ta mig till västermalm i tid och otid när jag egentligen borde få lägga tid på Lucards eller att läsa nån annan intressant kurs.

Day 18 – Your favorite birthday

Jag vet inte riktigt om någon av mina födelsedagar har varit bättre än någon annan.
När jag var yngre spenderades de flesta i Spanien, så det var ju ganska fett.
Den bästa kanske ändå egentligen borde vara min självaste födelsedag? Alltså dagen då jag fyllde... noll. Dagen jag föddes. För även om den har haft några dåliga konsekvenser så är jag i slutändan rätt nöjd över att den hände.

Annars så hade jag riktigt kul när vi firade min 18-årsdag för några månader sedan.





Day 17 – Your favorite memory

Jag tror nog aldrig att jag skulle kunna välja ut ett exakt favoritminne, men något som jag minns som riktigt underbart var Miss Li på gatufesten 2009. Jag, Hannah, Jennifer, Astrid, Leo och en massa andra folk som bara hoppade, sjöng och dansade. Det var min första riktiga konsert och jag var riktigt jäkla APLYCKLIG. Utan en enda droppe alkohol. Den ni.

När jag tänker efter, överhuvudtaget så var gatufesten 2009 riktigt kul. Jag har ett fint fejk-lyckligt minne från Hammerfall och dagen efter när jag, Mamma och Erik bilade ner till Kristianstad fick jag också några fejk-gulliga sms. Och visst, det var mycket som var fejk, men just då var jag iaf glad åt det hela.

Day 16 – Your first kiss



Det där lär väl ha varit min första kyss. Eller ja, första puss. Eller ja, första puss av någon annan än Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Linda, och en himla massa andra personer. Pojken på bilden är son till en av mammas gamla franska kompisar, Nicolas tror jag han heter. Flickan på bilden är jag. Det kan man se på mina skadade knän.

Men okej då, min första riktiga kyss då. Få se här nu. Jag tror jag var 13, kanske 12 år. Det var vinter. Det var mitt i veckan, en tisdagskväll kanske. Jag och den numera skånska Alex satt i mörkret i hans badrum. Det var riktigt gulligt och mysigt.

Fun fact: En vecka senare kysste han mig med tunga. Det tyckte jag inte alls var lika gulligt och mysigt så jag visade mitt missnöje genom att bitas.

Day 15 – Your dreams

Jag drömmer om dagar utan snö och kyla.
Jag drömmer om äventyr.
Jag drömmer om en förjeffla snyggt inredd lägenhet någonstans i Storbrittanien, gärna London.
Jag drömmer om att träffa människor.
Jag drömmer om att skapa minnen.
Jag drömmer om en lagomt billig glass som man kan äta hur mycket som helst av utan att bli smällfet.
Jag drömmer om ett yrke att längta till.
Jag drömmer om färger och ljus, fyrverkerier och dans.
Jag drömmer om mjölk med lagomt lång hållbarhet.
Jag drömmer om att prata flytande engelska med en perfekt Kate Nash-dialekt.
Jag drömmer om att min lugg ska växa snabbare. Resten utav håret också. Sen så drömmer jag om den dagen jag kan klippa raklugg utan att den sabbar hela mitt liv.

Day 14 – What you wore today

Väst är bäst!

Day 13 – This week

Den här veckan började skolan igen! GWAAAAAH Jag trodde att jag åtminstånne skulle tycka att det var lite skönt att komma in i rutiner igen men icke sa nicke, vi körde igång med 200% stress igen (UF, Oh my god, skjut mig i nacken).
Förutom mina små söta klasskompisar har jag spenderat ganska mycket tid den här veckan med Jonas, som i sin tur har spenderat större delen av tiden med att Facerape:a mig. Snäll som han är.

Och på tal om honom, gissa vilka som har varit tillsammans i en månad idag? Oj. Hej och Hå. Shit Pommes!

Day 12 – What’s in your bag

  • Mitt femämnesblock (vilket är lite dumt eftersom jag hade 6 kärnämnen plus lite andra lektioner som det kan vara bra att anteckna på)
  • Min kalender som jag fortfarande är lite sur över att jag var tvungen att betala för den. Gratis är godast.
  • Min snobben-plånbok som jag har haft sen jag var typ... 12?
  • Penvässare och sudd
  • Handkräm i form utav en cupcake som jag fick av Astrid när jag fyllde 18
  • USB
  • Godisar!!! Måste alltid ha nåt ätbart i min väska
  • En ihopfällbar nagelsax
  • Värktabletter
  • Pennor

Sen så har jag en massa annat skit som inte gör sig lika bra på bild.


Day 11 – Your siblings

Hah. Okej. Den här kategorin kommer jag också dra igenom lite snabbt.

Jag har inga helsyskon, bara halvsyskon. Min lillebror Erik på mammas sida och min storebror Niklas och min storasyster Linda på pappas sida.

Erik är den som jag har spenderat mest tid med. Han är nördig, smart och otroligt fånig.
Nicke har precis flyttat till Stockholm och jobbar på någon superfancy restaurang där alla kändisar äter.
Linda är en av de bästa människorna jag någonsin har känt. Jag saknar henne.

Day 10 – What you wore today

En stor fluffig halsduk.
Kommentarer = Överflödiga.

Day 09 – Your beliefs

Alla som känner mig vet (och tycker) att jag tror alldeles för mycket på skrock. Jag lägger aldrig nycklarna på bordet, jag skulle inte ställa mig på en A-brunn för allt smör i Småland, och så fort jag ger ödet en chans att tvinga mig att äta upp någonting jag har tänkt eller sagt så måste jag ta i trä.

Ödet ja. Det tror jag på. Nånting övernaturligt där ute i vårt universum har koll på mig och en sorts plan för det som ska hända i mitt liv. Jag har en speciell låt som jag vet att när jag hör den, så är det ödet som säger åt mig att jag inte behöver oroa mig. Jag har aldrig berättat för någon vad det är för låt, jag pratar aldrig om den, jag har den inte på min mp3 eller någon spotifylista. Jag lyssnar aldrig på den på youtube. Det är min hemliga låt. Bara ödet kan få mig att höra den.
Jag har två jättebra citat som tilltalar mig angående det här. Det första är från ett How I met your mother-avsnitt och det andra såg jag på en bild på weheartit;

~I think the universe is conspiring against me!

~Trust the universe.



Sen så tror jag för övrigt också att det MÅSTE finnas något positivt med the game. Pluspoäng eller liknande. Aldrig i livet att det bara går att förlora. Allt har en bra och en dålig sida.


Day 08 – A moment

Eftersom jag har sparat så himla många annars oanvändbara filmklipp från i somras så tänkte jag låta a moment vara ett litet behind the scenes från när jag och Nenne satt och jobbade med våra sommarlovsentreprenörsfilmer. Eftersom vi är så duktiga på att göra flera saker samtidigt tyckte Nenne att hon skulle dokumentera hur stökig min lägenhet var just då. Det var mitt i sommarstöket och Astrid hade alla sina grejer hos mig och vi spenderade nästan all tid ute i stugan så någon städning hade jag bevisligen inte alls tid med. Ooops.



Det här filmades den här dagen.


Day 07 - Your best friend ...(s)

Jaha, då var det dags igen. Skriva om vad jag tycker om andra personer i en blogg som jag tycker ska handla om mig.

Jag vill gärna inte peka ut att jag bara har en bästa vän, för jag tycker inte om att värdera människor överhuvudtaget. Så jag tänker dra igenom några av mina bästa vänner.

Astrid Berglund
Min fina kusin. Vi är Bertil. Med henne kan jag verkligen prata om allt. Det jag inte säger till henne säger jag inte till någon. Hon bor i Uppsala och vi träffas minst varje Jul och midsommar, men då och då åker jag ner dit och ibland kommer hon upp till Sundsvall.



Sara Wikström
Va? Vem är det? I mina kretsar är hon mer känd som Nenne. Hon är den enda personen i världen som kan få mig att skratta fastän jag har ont i huvudet, har panik och är spyfärdig.
Vi gick i samma klass på högstadiet och blev vänner på allvar i nian, framförallt när vi producerade vår första film tillsammans. Den är gjord i Windows movie maker och har verkligen ingen handling alls, men vi hade hur kul som helst när vi gjorde den. Samtidigt hann vi även med att åka ner till Stockholm och påbörja och avsluta en ytterst kort Stand Up-karriär, sjunga en låt som heter "Vi ska ligga med varandra" inför alla niorna och lärarna på Haga och fara runt hela stan på våra moppar och skriva/sjunga låtar om grus.
Du är ... GWAAARRGGHHH du är så bra.





Hannah Svensson
Bänki. När jag började hitta min plats i MP08B trodde jag att du skulle vara en sån där bonuskompis som kom med på köpet, men faktum är att trots att jag alltid går dig på nerverna så uppskattar jag mer än verkligen att jag har dig som vän. Man kan alltid prata med dig och du är perfekt när man behöver hjälp med att inte vara så konstig. Min perfekta partytant!





Johanna Nordlander
Chittan! LUUUJOOO. Hahah. Du och jag har delad förstaplats som klassens svarta får. Vi är konstiga. Trots att vi är väldigt lika på många sätt finns det saker med oss som vi verkligen inte alls stämmer överens om, då är vi snarare motsatser. Det är det som jag tycker är så bra med dig, för då kan jag se saker ur ett helt annat perspektiv.




Day 06 – Your day

Jaaaa, jag vet att jag är försenad... Men jag har varit upptagen med att vara social, ovanligt nog. Och så har jag sovit.


Day 05 – Your definition of love

...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA nej.
jagvägrarattskrivaomdethärjagvillintenejnejnejnejnej.


Fast okej, det finns en del personer som förtjänar att läsa något som de kanske blir glada av.

Kärlek är att vara vaken mitt i natten och enbart konversera via internskämt. Kärlek är att känna sig jävligt besviken och skitledsen. Kärlek är att verkligen ångra sig. Kärlek är lättnaden när allt är förlåtet. Kärlek är att skratta tills man inte kan andas så att man till slut gör ett sånt där fånigt grisljud med näsan. Kärlek är tacksamhet. Etc osv bla bla bla, jag är för cool för att skriva om sånna här saker. Ni vet att jag älskar er.


Day 04 – What you ate today

Noblesse. Jordgubbar. Tomater. Toast. Fruktsoda. Oboy. Maränger. Vanliga saker att äta på lov.

Day 03 – Your parents

Hah. Ännu ett ämne som jag tycker är för personligt. Eller tja, handlar för lite om mig.

Min Pappa heter Rolf och bor i Njurunda. Han är väldigt händig och hjälpsam och trots ett väldigt hårt yttre är han innerst inne en av världens snällaste. Av honom har jag bland annat ärvt utseende, fotointresse, min hyfsat korta stubin och en ohälsosam relation till ketchup.

Min Mamma heter Kerstin och bor i Bydalen. Hon är väldigt virrig och har alltid för mycket att göra. Hon är besatt av allt som är Franskt och kallar sin bil för grodan. Hon är på många sätt inte som en vanlig mamma, dels för att hon älskar swedish house mafia. Av henne har jag bland annat ärvt större delen av min personlighet, impulsiviteten, galenskapen, kärleken till dans och kärleken till solsken.

För övrigt så separerade dom innan jag föddes, så jag har aldrig upplevt hur det är att bo med båda föräldrarna under samma tak och vara kära eller hur det är att se dem bråka och gå igenom skiljsmässa.

Day 02 – Your first love

Oj. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Bara andra dagen och på en gång blev det obekvämt. Lite för personligt. Någonting jag inte vill skriva på min blogg.

För det första måste jag ens bestämma mig vad jag ska fokusera på. Love som i vadå? En prince charming? En vän? En hobby? En film?

Äsch, jag bockar av allihopa lite snabbt.

Den första filmen jag älskade var Lejonkungen. Och det har hängt med hela livet. När jag var ungefär två år fick jag en gosedjurs-Simba på flygplatsen när jag skulle åka till Spanien. Han är en av mina käraste ägodelar och otroligt utsliten. De flesta tycker nog att han är det fulaste som existerar. Inte jag. Jag ser inte det.

Den första hobbyn jag älskade var dansen. Mamma satte mig i barnballet som riktigt liten och sedan började jag dansa igen när jag var runt åtta. Men kärleken slog mig inte förens jag var ungefär tretton. 2007 mötte jag världens bästa danspedagog, Camilla, och började gå hennes klass. Det är sedan dess som jag verkligen kan säga att jag har utvecklats och börjat förstå dans.

Den första vännen jag älskade var Isabelle. Vi bodde grannar på Granbacken och var oskiljaktiga i 4 år tills jag flyttade till Stöde. Issa brukar berätta om det hjärtskärande ögonblicket när flyttgubbarna tog bort min lekstuga från gården, då hon insåg att jag verkligen inte skulle bo kvar där länge. Naaw.

Den första prince charming som jag älskade tänker jag inte nämna vid namn. För till skillnad från tidigare nämnda ämnen så älskar jag inte honom längre. Det var lite drama. Vi var ganska bra vänner, nu är vi inte det längre, ibland får jag impulser och vill vara skitelak mot honom, men egentligen funkar det rätt bra. Det kan bli så ibland.

Day 01 – Introduce yourself

Hejsan. Jag heter Louise. Kallas av en del för Lollo och andra för Loppe. Här, jag sträcker ut min högra hand till dig. Skaka den.

Jag har varit myndig i 89 dagar och det är helt sjukt. Idag har jag bott i min egna lägenhet i ett år och det är helt sjukt. Om mindre än 200 dagar kommer jag ta studenten och det är helt sjukt, för jag har nämligen en mentalitet som ett litet barn.

Jag älskar att pyssla och fick nyligen vattenfärger av mamma. Jag älskar färger. Och glitter. Och min stora röda pilatesboll. Och min lilla gröna kramkudde som jag alltid gosar med när jag ska sova i sängen som jag delar med ett får, en räv och en jättegammal och sliten lejonunge.

Jag älskar Harry Potter-fenomenet och en av de största besvikelserna i mitt liv är att jag inte går på Hogwarts. Trots mitt stora intresse för filmskapande så kan jag inte ta in att det inte är på riktigt. Min hjärna är övertygad om att HP-filmerna är framställda via magi.

När jag sitter på bussen eller är ute och går med mina stora skullcandylurar eller bara är hemma och har på musik på högsta volymen fantiserar jag fram musikvideor i huvudet. Jag dansar runt och föreställer mig coola bildvinklar, korta skärpedjup och mixtrade effekter. Jag dansar vidare och sjunger med till låttexterna och en del berör mig djupt medan jag tycker att andra är fåniga.

Jag älskar ord. Mamma pratar alltid om hur bra jag var på att skriva när jag var liten men mina betyg, resten av världens och även mitt egna omdöme håller inte alltid med henne. Jag tror jag tappade det någon gång. Jag vill hitta det igen. Jag vill skriva böcker. Om jag någonsin skriver en bok vill jag designa boken. Och sen vill jag göra om boken till ett manus och göra film utav det. Eller en teveserie. Jag älskar teveserier, för till skillnad från filmer, så tar inte historien bara slut efter konfliktupptrappningen, för allt går vidare precis som i verkliga livet.

Jag ser på livet på många sätt, ibland som en lek, ibland någonting magiskt, ibland en dans, ibland en teveserie, men oftast som någonting helt sjukt. Eller som en bok med några tomma sidor, som jag blev kallad häromdagen. Dessa 405 ord kanske har fyllt i en av sidorna nu.

Till sist måste jag bara nämna att jag har jättelånga ögonfransar.