Fem saker som jag gjort idag:

  1. Sprungit runt i korridoren på media med en hjälm på huvudet och med Viktor efter mig. Varför? Det satt en kamera på hjälmen! Makes a lot of sense.
  2. Fixat färdigt årsredovisningen för Lucards, YESSS ÄNTLIGEN.
  3. Kastat ut ett nät för att fånga tillbaka förra årets sommarjobb, vi får se om jag och Nenne får napp!
  4. Träffat Maria. Först imorse när vi var på väg till skolorna och sen efter skolorna när hon kom hem till mig för att dricka te.
  5. Bakat muffins till alla som kommer vara med imorgon kväll. Tre sorter, 4 stycken av varje.



Choklad, Jordgubbssylt och Vanilj.

 


MAMMA

Jag hittade en bild, vad säger du om det här stuket?



Fast i dessa färger såklart;


Confessions of an airhead

Jag upptäcker nya saker med min lägenhet hela tiden. För någon vecka sedan såg jag för första gången att jag har en termometer på balkongen! Och alldeles nyss såg jag att uppe i taket ovanför mitt största fönster sitter det några sånna här små vita pluppgrejer som man ska sätta fast sladdar i så att de sitter still! You know what I mean? No? Ah, nevermind...

Har spenderat morgonen med att skriva två uppgifter, en gammal samhällsuppgift som inte riktigt har någon deadline och en historiegrej som ska vara klar på tisdag. Nu har jag bara Fröken Julie-analysen kvar, även den ska vara klar på Tisdag. Men som alla vet är jag värdelös på att analysera, aaah, vad ska jag ta mig till?

Och som vanligt är det stökigt och hög tid att städa. Tjenamors!

Det är lugnt, jag har lacktights!

Idag har jag varit på gina tricot och shoppat upp lite av ett presentkort som jag fick i julklapp. Det blev nya strumpbyxor (svarta och gråa), 2 par ordentliga nylontights till dansen (YESSS! ÄNTLIGEN!!! HIGH FIVE!!!), och, efter många om och men, ett par lacktights! Och precis som jag var rädd för ser jag nästan ut som ett försök till porrstjärna i dem. Nästan. Men de är ändå riktigt snygga! Vad jag inte var beredd på dock var att de skulle låta så mysko när man gick omkring i dem, och att de ibland får en att känna sig som en ål. [ Insert ål-ljud here ]

Sedan gick jag på matlusth och köpte våffelmix, sylt (typ 5000 liter, allt fick inte plats i min fina syltburk så jag har resten i en gammal potatissallad-låda. Fint), glass, JORDGUBBAR (enormt stora och jättegoda), tomater, chips och ostkrokar. Åh, vad Jonas kommer bli glatt överraskad! Är det våffeldagen så är det. Idag tänker jag lägga nyttigheten åt sidan och ångesten jag kommer ha när jag ställer mig på vågen imorgon får framtida Lollo ta hand om.


Det vankas skräckfilm på GA



Igår var Jag, Nenne, Joel, Viktor och Malin (och vår lärare Åke också, hehe) på GA-skolan och kollade in röran. Det var HUR STÖKIGT SOM HELST DÄR. Och så hittade vi en skitäcklig och läskig vind.
Jobbigt? Nej, inte alls, vi ska nämligen använda GA-skolan till vårat slutarbete i Rörlig bild C, ett litet försök till skräckfilm! Så en stökig och äcklig och läskig och öde skolbyggnad passar aldeles perfekt till situationen.

På måndag drar vi dit igen och riggar upp lampor och fixar kulisserna in i minsta detalj, och förhoppningsvis (det gäller att alla skådisar kan) så spelar vi in alltihopa på onsdag efter skolan. SPÄNNANDE.

The cutest effing thing I've ever seen!!!!

Hittar du här. Videon gick inte att bädda in, men trust me, klicka och gråt sockertårar!


Prom Queen







Herregud, om typ en kvart ska jag gå och köpa min biljett till Studentbalen. Då blir det på riktigt. Nu måste jag bara få tillräckigt bra inspiration till hur min klänning ska se ut...

...vad ska hända sen?

Sitter just nu på ett au pair-möte. Online. En kille som har varit au pair i både New York och Californien håller en presentation via en sorts chatt-grej med mig och en massa andra.

Det verkar så kul. Men dyrt. Det skulle kosta ungefär 14 000 om jag skulle välja att åka iväg till USA och passa barn, och så skulle man få ungefär 70 000 i lön, 70-14=56, alltså lär man tjäna 56 000 kr. Inte så dåligt. Det kan man köpa många systemkameror för. Typ 9. Och drygt 4 Macbooks.

Om jag skulle åka, så skulle det inte bli innan nästa Sommar, antagligen (jag måste ha körkort, pengar och fler timmar barnpassning). Och så är man borta i ett år. Ett år. Borta. Inte hemma.
Jag lämnar Mamma hemma, jag lämnar Nenne, Johanna, Astrid, Hannah, Jonas, ALLA hemma. Och träffar dom inte på ett ÅR. Och istället spenderar jag året med en massa främlingar.

Jag vet inte alls om jag skulle våga. Men det verkar så spännande att jag kommer ångra mig hela mitt liv om jag fegar ut.

Hursomhelst, vad jag än väljer att göra, så måste jag börja med körkortet så fort som möjligt. Och skaffa mig ett jobb. Och klippa mina kluvna hårtoppar.


Så göra vi när vi fotar det vi ska städa, tidigt en Söndagsmorgon



För någon dag sen här nu på lovet hade jag en ordentlig städochfix-dag, jag tvättade 4 maskiner med tvätt, slängde skräp, städade köket och hallen, vädrade täcket och alla femtioelva kuddar och bytte lakan, men hann som vanligt inte med det viktigaste.

Mitt rum. Med tillhörande fondvägg som jag nu är ganska säker på att jag vet vad jag vill göra med den men antagligen inte kommer ha tid att utföra det tills efter studenten. Påsklovet om jag har tur, motivation, hjälp, ork, och framförallt inte åker utomlands (New York, crossed fingers!).

I alla fall.

Här sitter jag nu och peppar med Imogen heap (som det var jättelängesen jag lyssnade på...?). Solskenet ute på balkongen är nästan spanskt, jag har varit vaken i snart en timme och Jonas ligger fortfarande halvt medvetslös och andas minst lika högt som han påstår att jag gör.

Suck. 
Nu ska jag ta tag i det här odjuret.



Update: Såhär fint blev det!


My latest obsession



Inatt såg jag färdigt första säsongen utav Heroes, och jag tror jag höll på att få ett nervsammanbrott, JAG MÅSTE SE RESTEN AV SÄSONGERNA NU!!!!

Ända sen serien hade Sverigepremiär på TV4 för en massa år sedan har jag varit sugen på att kolla, men då hade jag träning precis den tiden och hade aldrig tid att börja kolla, men nu har jag tagit mig tiden och as i thought - I LOVE IT!
Jag kan inte fatta hur folk verkligen har dissat den här serien, den är helt perfekt för min smak, och trots att den handlar om typ 15 olika karaktärer så lyckas jag hålla reda på alla personer. Och vilken tror ni är min favorit?



Hiro Nakamura, såklart! Den lilla nördiga Japanen, probably the most awesome character in the world!


Recently



Här, kära vänner, kommer det efterlängtade utlovade inlägget med en massa bilder med saker som har hänt nyligen!





Mycket tid spenderas som vanligt i skärummet på grafisk.









Guldtroféfriluftsdag! Och vår fina isbjörnssnöskulptur vann!



Söt romantisk middag. Notera hjärtat i potatismosen. I am the best!







Och igår var vi (Jag, Jonas, Johanna & Mejla) i Huli och åkte lite madrass. Och (åtminstånne jag och Mejla) såg lite förvirrade ut....


Sitter på Samhällslektion och gör ett fint litet kollage av bilder från weheartit


This day she'd battle a History test about the French Revolution


Jag har JÄTTEMYCKET roligt att blogga om

Men jag har minst lika mycket att städa, diska, laga mat, plugga, motionera, planera, fixa, ordna och få gjort på alla möjliga vis. SÅ, när jag får tid över, så ska ni få ett kilometerlångt inlägg fyllt med bilder (och förhoppningsvis även text).
 
(Damn it Lollo, du har inte skrivit på hur länge som helst! Hur hade du tänkt klara Nationella proven i Svenska B?)